Atherosclerosis e gjymtyrë të ulët, trajtim


Ateroskleroza - një sëmundje që ndikon arteriet e trupit. Si rezultat i metabolizmin e yndyrave në trupin tonë është depozitimi i pllakatë në sipërfaqen e brendshme të anijes. Kjo është një zhdukje shkaku (bllokim) arteriet. Lloji më i zakonshëm i arteriosklerozës - obliterans. Në shumicën e rasteve, kjo është vërejtur kryesisht në gjymtyrë të ulëta. Prandaj, ka arsye për të folur për atherosclerosis të ekstremiteteve të ulëta, trajtimin e kësaj sëmundjeje. Kjo sëmundje është shumë e zakonshme. Mjekët të prodhojë edhe faktorë të favorshme për sëmundjen.

Këto përfshijnë: • nivelet e rritura të kolesterolit; • pirja e duhanit; • përkatësia mashkull; • hipertension; • diabet; • mungesa e ushtrimit; • trashje; • trashëgim. Shkaku kryesor i kësaj sëmundje është të ushqyerit e dobët. Ushqimi ushqime të pasura me kolesterol dhe yndyrna të tjera me origjinë shtazore provokon metabolizmit lipidet në trup. Kjo çon në një rritje pllakë në muret e enëve të gjakut. Ky proces është përshpejtuar disa herë nën ndikimin e alkoolit dhe nikotinës. Përveç këtyre faktorëve, përshpejtimi i ndryshimeve aterosklerotike në enët e të kontribuojnë në sëmundje të tilla si obeziteti, tuberkulozi, diabeti, reumatizma.


Rreth hipertension duhet të trajtohen veç e veç. Kjo sëmundje ndikon në përkeqësimin e shpejtë të enëve të gjakut dhe të shkaktojë rritje shumë të shpejtë të pllakë. Siç u përmend, duke e fshirë atherosclerosis e gjymtyrëve të ulët - një sëmundje në të cilën rritja e pllakatë në muret e arterieve të ekstremiteteve të ulëta dhe bllokim tyre të mëvonshëm. Kjo është ku të gjitha simptomat e sëmundjes. Që arteroskleroza është një sëmundje kronike, simptomat dukshme sëmundje herët nuk mund të jetë. Ata shfaqen me kalimin e kohës. Dhe shenjat e para të sëmundjes janë ndaluar chilliness, nuk ka puls në arteriet e këmbëve.

Tipar kryesor i lezioneve aterosklerotike - " claudication përhershme ". Ky fenomen nënkupton pamjen e një dhimbje të mprehtë në muskujt e këmbëve pas një njeri ishte disa distancë. Në varësi të madhësisë së distancës, ka katër fazat e sëmundjes. Në fazën e parë sëmundje një person mund të lehtë të kalojë distancën e 1000 metra ose më shumë. Vetëm dhimbje shfaqet ne tendosje të rënda. Faza e dytë ndarë në dy substages: a) distancohet të ecin sulm dhimbje është 250-1000 m; b) Distanca në këmbë është 50-250 m. Faza e tretë i quajtur fazë e ishemi kritike.

Në këtë fazë një person mund të udhëtojnë një distancë prej më shumë se 50 metra. Dhimbje e tij e torturuar, sidomos gjatë natës. Në mënyrë tipike, shteti është lehtësuar kur këmbë bie nga shtrati. Kjo përmirëson rrjedhjen e gjakut në indet e këmbëve dhe ul dhimbje. Faza e katërt karakterizuar nga pamja e nekrozë të lëkurës gishtat e parë dhe këmbë, dhe pastaj në të gjithë gjymtyrë. Pas gangrenë mund të zhvillohet. Për të diagnostikuar sëmundjen duke përdorur metoda moderne. Këto përfshijnë ultratinguj, x-ray angiography, angiography rezonancë magnetike. Këto metoda të lejojë diagnozë të saktë laboratorike dhe të vlerësojë shkallën e lezioneve vaskulare.

Trajtim Trajtimi i lezioneve aterosklerotike të gjymtyrëve të poshtme më mirë për të filluar paraprakisht. Trajtimi i kësaj sëmundje është shumë i gjatë dhe kompleks. Gjëja e parë që bëni - të gjeni një dietë të përshtatshme. Ajo duhet të përjashtojë ushqime të pasura me yndyrna shtazore. Ky lloj i ushqimit të përfshijnë veshkave, vezë, yndyrë, mish shumë yndyrë, High djathë në yndyrë, gjalpë. Përmbajtja Zoom në dietë e misrit dhe lulediellit vajra - ata janë një burim i acideve yndyrore polyunsaturated. Është e nevojshme për të rritur përdorimin e peshkut coldwater, si vaj i tyre përmban acid eikosapentaenoik dhe thelbësore të tjera që të zvogëlojë sasinë e kolesterolit në trup.

Përveç dietës droge kryer uljen e kolesterolit në trup. Për përdorim të përhershëm ose të përshkruajnë statin allikor. Cakto edhe drogat që promovojnë vasodilatation (verapamil) dhe për të rritur rrjedhshmëri e gjakut (reopolyglukine, aspirina). Dhe në rastet më të rënda të mbështetet në kirurgji. Indikacionet për këtë