Droga enveloping


enveloping (rrëshqitës) substancë (niseshte, zhul perime, gomë dhe kështu me radhë. n.) kur zbatohet në sipërfaqen e indeve të mukozës cipë që mbulon atë me një film mbrojtëse që mbron nervat nga ekspozimi ndaj irritues. Në pëlhura të mbrojtjes mekanike, ky film adsorbs mbi stimujt kimikateve sipërfaqësore dhe në këtë mënyrë mbron indet nga ndikimi i tyre. Çdo ndjeshmëri receptor inflamacion gjithmonë ashpër rrit dhe ul sasinë e mukusit të prodhuara. Ulja e ekspozimit ndaj agjentëve kimikë në këtë rast do të ndihmojë substancë enveloping që thjesht mund të zëvendësojë mungesën e prodhimit të mukusit nga trupi dhe vepruar anti-inflamator.

Përveç kësaj, film që vjen nga enveloping drogë, vepron si një ngrohja ngjesh dirigjent si e keqe e ngrohjes. Kjo lehtëson ndërprerjen e shpejtë të inflamacionit. Kur një pritje të brendshëm obvolakyvayuschyh substanca që mbrojnë mbaresa nervore nga iritim dhe gagging pengojnë akt stomakut protivoponosnym në mukozën e zorrëve. Përveç kësaj, ata në mënyrë të konsiderueshme pengojnë absorbimin e të dy substancave medicinale dhe helmuese në stomak dhe zorrët, që e bën të mundur që të përdorin ato si një antidot për helmim dhe shtrirje ndikimin e drogës për një periudhë më të gjatë. Kështu, parandalimi dhe trajtimi, substanca enveloping mukoze mund të përdoret si agjentë anti-inflamator për gastroenterit, mostretje, Ulçera duodenale ose stomak për të reduktuar veprimin irrituese të disa barnave dhe për të ulur normën e thithjes së substancave nga trakti gastrointestinal në helmim.


Ajo mbetet vetëm për të sjellë një listë të produkteve që përmbajnë substanca të përfundojë: li mbillet (fruta), Bloodroot patë (rrënjët, bar-rrjedh, gjethe, lule), Luleradhiqe (rrënjë, bar, gjethe), aguliçe officinalis (rrënjët, gjethet, lule), nënë dhe njerkë e zakonshëm (lule dhe gjethe), elderberry e zezë (lule, fruta, leh), jamball (root), shtrat (rhizome), Verbascum thapsus (lule, gjethe, rrënjë), anise normale (fara), tërfil verdhë e ëmbël (bar, xhiruar këshilla e lë dhe lule), waybread (fara dhe gjethe) Rigon (bari, gjethet), Elb (fruta), Orchis kënetë (tubers), Althaea officinalis (rrënjët gjethe, lule).

Substancë medicinale enveloping e disa bimë të përdorura qoftë vetë ose në takime me bimë të tjera. Michael