Ngatërresë kërthizës kurrizit gjatë shtatzënisë


Nënat e ardhshme shqetësohen për çdo gjë, por mbi të gjitha ata janë të shqetësuar për shëndetin e foshnjës. Ata shpesh dëgjojmë tregime të ndryshme në lidhje me çfarë ndodh me ngatërresë kordonit të kërthizës gjatë shtatzënisë. Për fat të keq, shtatzënia patologji e tillë është me të vërtetë e pazakontë. Kërthizës kurrizit është shumë e rëndësishme gjatë shtatzënisë, por ajo mund të jetë për shkak të qarkullimit intrauterine të fetusit, të ofrojë atë me oksigjen dhe ushqyesve. Kërthizës kurrizit fund sformirovyvaetsya për 14 javë të shtatzënisë dhe operative deri në fund të lindjes. Pasi u prerë, dhe fëmija fillon të marrë frymë e vetme e saj, ajo nuk është më e nevojshme. Kurrizit kërthizës është një kurrizit si një litar i indeve lidhës, gjatësia e tij është shkaktuar nga gjenetik dhe zakonisht rreth 60 cm.

Brenda këtij litar të jenë dy arteriet dhe një venë. Interesante, përmes një gjaku venë është i ngopur me oksigjen dhe ushqyesve në fetus hyn dhe rrjedh nëpër arteriet, janë duke zhvilluar një produkte të mbeturinave toddler. Pastaj gjaku hyn placentën, dhe pastaj trupin e nënës. Kërthizës kurrizit është lidhjen midis nënës dhe fëmijës gjatë shtatzënisë, çdo i humbjes së saj mund të çojë në pasoja shumë të rënda. Shkaqet e fetusit ngatërresë kordonit të kërthizës • Nëse kabllo më i gjatë se 60 cm, fëmija mund të lehtë "të marrë të humbura" në të; • privimi oksigjen fetusit (hipoksi), zhvilluar nga ndonjë patologji tjetër të shtatzënisë (feto-placental pamjaftueshmërisë, nëna kronike, etj), fëmija bëhet tepër aktiv; • stresi i shpeshtë në të nënës, në gjakun e saj e rrit adrenalina dhe lëvizjet intensive frutash; • polyhydramnios - shumë hapësirë ​​dhe fëmija ka më shumë lëvizje; Ofrimit Sigurisht, pasi ata do të jenë të ekspozuar ngatërresë kurrizit?


Ngatërresë kërthizës kurrizit gjatë shtatzënisë mund të jetë në disa forma: shumëfishta (dyfishtë), një herë vetëm, rreth qafës, armëve, këmbët apo trungu. Më e zakonshme ngatërresë kurrizit kërthizës rreth qafës, dhe kjo është më e rrezikshme. Si do të del në shesh e ofrimit të, dhe çfarë taktika do të zgjedhin një obstetër-gjinekolog, në varësi se si kërthizës kurrizit është koha e dorëzimit. Nëse ngatërresë kurrizit kërthizës rreth qafës nuk është i ngurtë një ose dy dele kjo nuk do të kërcënojë fëmijën. Ndonjëherë kërthizës kurrizit mund të jenë thjesht "hedhur" mbi supet e fëmijës apo fort të mbështjella rreth gjymtyrë gjithashtu nuk është i rrezikshëm.
Këto lindjet që ndodhin si zakonisht, por nën kontrollin e rrahjes së zemrës së fetusit duhet pas çdo luftuar dhe çdo 30 minuta.

Nëse norma zemra e një fëmije nën 100 rrahje në minutë (normal 140-160) të kryejë induksion artificiale të punës. Ofrimit të tilla duhet të marrin obstetër-hinekoholoh dhe mami vetëm për të ndihmuar! Pasi fëmija është i lindur, sythe qafën e lirimit kurrizit dhe rrjedhjen e gjakut është kthyer në të. Dyfish ngatërresë kërthizës kurrizit në skenën e madhe të shtatzënisë rreth qafës ose rreth trupin e fëmijës është shumë e rrezikshme. Kjo çon në tensione të kurrizit dhe shkurtimin e saj dhe ngushtimin e enëve të gjakut. Qarkullimi Sharp fetal i gjakut, duke çuar në zhvillimin e hypoxia akute edhe gjatë shtatzënisë.

Dhe nganjëherë të asfiksisë (asfiksi) mund të rezultojë në shumë të trishtuar - vdekja intrauterine e një fëmije! Më të obvyvannya tregon 33 javë të shtatzënisë. Ngatërresë kërthizës kurrizit në këtë fazë të kërcënuar shkëputje të parakohshme placental, ndërsa në periudhën 37 javë mbajtën seksion cezariane zgjedhore. Në rast të shenjave të hypoxia akute e fetusit, cesarean shpenzojnë urgjentisht para 37 javëve të shtatzënisë. Si për të zbuluar obvyvannya kurrizit? Ultratingull kryhet shpesh, ai jep informacion për statusin e kordonin e kërthizës, nga 18 javë të shtatzënisë. Për zbulimin e mëhershëm aplikuar kardiotokohraficheskoe (CTG) kërkimore intrauterine fetusit.

Rezultati marrë në formën e kurbes në CTG është ndryshimet obvyvannya. Metoda më e besueshme për zbulimin ngatërresë kërthizës kurrizit dhe shkallën e hypoxia fetusit është doplermetriya. Ky studim ofron një përgjigje të saktë për pyetjen: "Prania obvyvannya kordonin e kërthizës? Çfarë është shumëllojshmëria dhe se si të shtrënguar atë? A mungesë e oksigjenit fetus? ". Në bazë të këtyre të dhënave, mjeku vendos se si për veten e tij gjatë lindjes, dhe çfarë hapa duhet të kryejë menjëherë për të reduktuar hypoxia në fetus. Ky hulumtim mund të bëhet në çdo shtatzënisë. Në rastin e zbulimit të hershëm të fetusit ngatërresë kërthiza, nuk ka nevojë për panik.

Fëmijë në mënyrë të pavarur mund të "marrë humbur" në sythe e kordonin e kërthizës, kështu që vetëm dhe "rozplutatysya." Ju duhet vetëm të ndiqni tërë shtatzëninë e ngatërresë. Ngatërresë kërthizës kurrizit në asnjë rast nuk duhet të çojë në hypoxia fetusit. Të jetë i sigurt për të vënë një shënim nga mjeku juaj, në qoftë se ju nuk më pëlqen diçka dhe të bëjë të gjitha rekomandimet e tij. E dashura