Analiza Normal biokimike të gjakut


Për të marrë një ide e funksionimit të një njeriu të trupit për shumë vite metodën e analizës biokimike të gjakut, e cila është një diagnostifikimi laboratorike, është e informative te mjeku, dhe ka një shkallë të lartë të besueshmërisë. Sipas kësaj analize mund të konsiderohet jo vetëm një foto e një organi të caktuar, por edhe për të ditur nëse në trupin e mungesës së vitaminave dhe mineraleve. Rezultatet e pacientit dhe indekseve normale biokimike të gjakut që përkojnë mjeku dhe ai e bën këtë në bazë të gjetjeve. Nëse ju kanë nivele normale, kimi gjakut është edhe show.

Edhe kur ju ndjeheni aq të mirë, dhe ju nuk e keni vënë re asnjë simptomë, kjo analizë mund të përcaktojë se disa nga trupat janë nuk copes plotësisht me punën e tij apo duke bërë atë gabim. Dhe arsyeja është se çdo variacionet në përbërjen kimike të gjakut të flasin për situatën e pafavorshme në trup apo nevojës për ndërhyrje të menjëhershme mjekësore. Për ta bërë analizën, pacienti merr rreth 5 ml gjak nga venë cubital. Analiza zbuluar përbërjen kimike dhe biologjike të gjakut, të dhënat e futura në një formë, që listat komponentët kryesore dhe normën e tyre të gjakut për një person i shëndoshë.


Mjeku në rezultatet e analizës së pacientit, i krahason ato me numra reference konvencionale. Megjithatë, vlerat e këtyre parametrave mund të ndryshojnë në varësi të moshës dhe gjinisë së pacientit. Në kushtet e analizave kimike të gjakut nuk ka vlera të qarta janë të përcaktuara nga kufijtë relative të vlerave minimale dhe maksimale. Shpesh, në klinika të ndryshme interpretimi i të njëjtës analizë mund të ndryshojnë, pasi ato mund të kenë kriteret e veta për vlerësimin e rezultateve të testeve të gjakut. Mjek profesionist dhe me përvojë shpejt do të përputhen analiza dhe simptoma të dhënave bazuar në atë që do të bëjë diagnozën e pacientit.

Në çdo klinikë të qytetit mund të krahasojnë performancën e tyre dhe normal.
Analiza biokimike të gjakut në nevojë të madhe apo dëshirë të pacientit, mund të bëhet shumë shpejt. Ajo përdor një metodë të shpejtë. Edhe pse zakonisht rezultat i dhënë një ditë. Zakonisht këshilluar për të marrë të rreptë test të gjakut agjërimi në mëngjes. Para marrjes së mostrave të gjakut për analizë nuk është e rekomanduar për të ngrënë, pije, përtyp çamçakëz ose tym, mënyrë që të mos shtrembërojnë vërtetësinë dhe saktësinë e rezultateve. Korrekt vlerësuar gjendjen e shëndetit tuaj, të bëjë deshifrim analiza të sakta dhe korrekte biokimike të gjakut vetëm mund profesionale, që mjeku të kualifikuar dhe me përvojë.

Nëse ju treguesit biokimike të gjakut - normal personi, i shëndetshëm jeni. Për të në mënyrë të pavarur të verifikuar këtë, ju mund të shihni punën e analizës normale biokimike të gjakut. Ju mund të "shtyp" la klikoni mbi foto dhe pastaj në të djathtë duke shtypur qoshe të ulët - të zgjerohet në madhësinë e plotë. Por shkalla e analizave biokimike të gjakut në mode tekst: metabolizmi Lipidët: lipide përgjithshme 4-8 g / l Total kolesterolit më pak se 5,2 mmol / l vogël hiperkolesterolemia 5,2-6,5 mg / dL hiperkolesterolemia moderuar 6,7-7, 8 mmol / l hiperkolesterolemia Ashpër se 7,8 mmol / L për pacientët me sëmundje arterie koronare, atherosclerosis, diabet 4,5-5,0 mg / dl HDL 0,9-1, 9 mmol / L LDL densitet prej më pak se 2 2 mmol / l alfa-lipoprotein kolesterolit 0.9 mmol / L beta-lipoprotein kolesterolit 4.9 mmol / L raporti atherogenic tek 3,0 njësi.

Beta-lipoproteins 35-55 optike. njësi. Triglycerides 0,50-2,10 mmol / l nonesterified acide yndyrore 400-800 mmol / l e metabolizmit të proteinave: Totali proteina 70-90 fraksionet g / L proteinave nga elektroforezës në film celulozë acetate: albumin 56,5-66,5% globulinat 33,5-43,5% alfa 1-globulin 2,5-5, 0% alfa 2-globulin 5,1-9,2% beta-globulin 8,1-12,2% gama globulin 12,8-19 0% njësitë seromucoid 0,13-0,2. fibrinogjene nga Rutenberg 2-4 g / l haptoglobin 0,9-1,4 g / l kreatininës 50-115 mmol / l ure 4,2-8, 3 mmol / l të acidit urik në gjak: Meshkujt 214-458 mmol / l Gratë 149-404 mmol / L Niveli gjaku i molekulave të mesme 0,22-0,26 njësi optike.

Testet Disproteinemicheskie: Veltmana provë 0,4-0,5 ml e Ca (tub V-VII) mostrës sulemovaya 1,6-2,2 ml merkuri dichloride timol provë 0-5 njësi. Karbohidratet SH, acidet, jonet e glukozës plazmatike 4,22-6,11 mg / dL copë gjaku kapilar 3,88-5,55 mmol / L glukozë agjërimi copë kapilar të gjakut jo më shumë se 5,55 m.mol / L acid sialik 2 , 0-2,33 mmol / l 135-200 um. njësi. Related proteinë hexose 5,8-6,6 mg / l prej tyre seromucoid 1,2-1,6 mmol / l glikoziluar të hemoglobinës molar 4,5-6,1% acid laktik 0,99-1,75 mmol / L natrium plazma 135-152 mmol / l plazma kalium 3,6-6,3 mg / dL kalcium plazma 2,2-2,75 mmol / L kalcium jonizues 1,0-1,15 mmol / l Magnezi plazma 0,7-1,2 mmol klorureve / L plazma 95-110 mg / dL plazma fosfor inorganik 0,81-1,55 mmol / l Hekuri serum feritinë i grave 7,16-26,85 mmol / l, 8 burra , 95-28,65 mmol / L, aftësia totale serum zhelezosvyazyvayuschaya 50-84 mmol / L ferritines gratë 12-150 mcg / L, burra 15-200 mg / l Përqindja e transferrin ngopjes 16-50% në protoporphyrin Përmbajtjes Gratë eritrociteve 18-90 mmol / l bakri 11,0-24, 4 mmol / L, burra 11,0-22,0 mmol / l ceruloplasmin 1,5-2,3 g / l Oxalates (urinës) fëmijët 8 -20 mg / dite, rritur 25-30 mg / ditë.

Mercury (urina) dhe 50 mmol / l për totalin pigmente bilirubin Iendrasheku 8,5-20,5 mmol / litër bilirubin direkt 0-5, 1 mmol / l bilirubin indirekt në 16,5 mmol / L mëlçisë enzimat ASAT (AST) tek 40 ME (37 °) testi optik te 666 nmol / (s * l), (0.5 mmol / l), ALT (aminotransferase alanin) 30 ME (37 °) ose 666 nmol / (s * l) (për 0.7 mmol / l) Diastase 3,3 8,9 mg / (s * l) (37 °) ose 12-32 mg / (h * ml) Diastase përmbajtjen duodenale 1,7-4,4 g / (s * l ) (37 °) ose 6 - 1b / (h * ml) Alpha Hydroksybutyratdehydrohenaza 180 ME (37 °) ose 3000 nmol / (s * l) gratë -hlutamiltranspeptydazy (-HT) 35 ME (37 °) ose 580 mg / (s * l), meshkujt 48 deri MUA (37 °) ose 800 mg / (s * l) të jetë ME (37 °) ose 1000 nmol / l * s substrat- Creatine Creatine substrat- fosfat kreatininës (N-AU pasuri.) 180 ME (37 °) ose 3000 nmol / (s * l) lipase (substrate - vaj ulliri) 0-28 IU / L kripë e acidit laktik dehidrogjenazës (test optik) për 460 ME (37

°) ose 7668 nmol / (s * l) metodë Alkaline phosphatase i burrave të vazhdueshme kohore mkkat 0,9-2,3 / 0,7-2,1 l femra fëmijët nën 14 vjet mkkat 1,2-6,3 / L cholinesterase 4.600 -14.100 ME (37 °) substrate - butiriltioholinyodid ose 77000-240000 nmol / (s * l) substrate - atsetilholinhlorid 2700-5700 ME (37 °) ose 45.000-95.000 nmol / (s * l) Indeksi prothrombin 80% Alexander,