Newborn baby - sëmundje e njeriut fillon në fëmijëri


Foshnja e porsalindur më shumë se kushdo tjetër e prekur nga mjedisi. Ai nuk e ka formuar imunitet, dhe ndonjë faktor negativ ajo mund të reagojë sëmundjeve. Prindërit tanë të reja duhet të jetë i vetëdijshëm për problemet e mundshme të shëndetit e foshnjës në mënyrë për të parandaluar ato dhe të përgjigjet në mënyrë të përshtatshme, nëse ato ndodhin. Dhe prandaj le të flasim për mënyrën se si fëmijë humbës sëmundje në artikullin e tij "të fëmijëve të porsalindur - një sëmundje e njeriut që fillon në fëmijëri" www internetit.
rasteniya-lecarstvennie.ru. Le të mbani në mend se të gjithë sëmundje njerëzore, të kryer atë që nga lindja të ndikojë në rritjen e trupit, shëndetin dhe cilësinë e jetës.

Sëmundja hemolitike e majmunëve të porsalindura kanë një konflikt të nënës dhe fëmijës. Quite një sëmundje e rrallë, ndodh në 1 rast të 200 Rh papajtueshme. Duket shpesh në spital, me ndërhyrje mjekësore në kohë zakonisht trajtohen mirë. Hipoksi në neonatalët provokuar nga mungesa e oksigjenit në mitër. Gjithashtu, kjo sëmundje mund të shkaktohet nga probleme të hasura gjatë lindjes - kordonin e kërthizës ngatërresë, hyrje amniotik fluide thithur fëmijë shumë të madhe, shkëputje placentar paraprakisht. Me ndërhyrjen mjekësore në kohë dhe e duhur fëmija fillon të marrë frymë normalisht.


Verdhëza në fëmijët vetëm doli në dritë mund të jetë plotësisht normale, dhe të shkojnë të tyre brenda pak ditësh. Verdhëz patologjik është rezultat i sëmundjeve të caktuara që kërkojnë mbikëqyrje më shumë mjekësore. Këto përfshijnë lëndim virale dhe të tjera të mëlçisë, hormonal gjenetike ose, shkelje mekanike, të hequr kirurgjike. Një studim i kryer lëkurë të zgjatur njolla verdhë. Terapia është në thelb mjaft i suksesshëm. Gjatë punës dhe pas një foshnje e porsalindur mund të përballet kërpudhat Candida, duke shkaktuar mëllenjë. Në foshnje duket lulëzim të bardhë në mukozës.

Për trajtimin e një sërë masash, themeli i së cilës është respektimin rigoroz të procedurave të higjienës. Gjithashtu emëruar nënë antifungal terapi dhe fëmijë, pediatër kontrolluar. Shpesh ka edhe infeksion streptokoksike. Dhe shkaku i ndotjes mund të jetë infeksion nosokomial ose prania e baktereve në qumështin e mukozës dhe nënës. Më të përdorura për të parandaluar dhe trajtuar shëndetin mjaft Zbatimi i nënës dhe fëmijës. Për trajtimin e rasteve komplekse duke përdorur antibiotikë, drogë imunitar dhe antiseptics. Ndonjëherë ndodh sëmundje të tilla si sepsë neonatal.

Infeksioni mund të ndodhë kur bakteret nga hyrja gjak fëmijën ndezjen e zjarrit. Dhe kjo është ndoshta në lindjen e fëmijës dhe pas. Veçanërisht të ndjeshëm ndaj baktereve foshnjat e parakohshme. Në rastet e sepsës mbetet përqindje e lartë e vdekjeve. Pas largimit nga spitali, baby porsalindur përballet me një listë të zgjeruar të sëmundjeve. Këtu ata janë: rakit tek fëmijët ndodh për shkak të një mangësi të vitaminës D. Kjo mund të jetë një problem në të ushqyerit, tretshmërinë dhe karakteristika të klimës rajonale dielli i varfër. Sëmundje ndikon negativisht në sistemin nervor, duke manifestuar rritje excitability dhe nervozizmi.

Shkelur rritjen e indeve të eshtrave, të cilat mund të çojë në deformim të kafkës dhe gjoks. Diagnoza është e mundur vetëm pas në thellësi laborator kërkimore. Kur diagnostikuar me rakit trajtohen në mënyrë të sigurtë terapi. Hypoglycemia në foshnjat shpesh rezultat i sëmundjeve të metabolizmit në nënën. Pak më vonë, hypoglycemia mund të tregojë karakteristikat e lindura të fëmijës ose përmirësimin e aceton në gjak. Manifestimet e sëmundjes fillon në fëmijëri ose rritur excitability, të qenët i përgjumur, ose anasjelltas. Ai është i uritur, të lëkurës ndoshta lagësht dhe të dridhura.

Sulmi shoqërohet me takikardi dhe rritjen e presionit të gjakut. Pas laboratorike mjeku diagnozën e bën rekomandime mbi dietën dhe kontrollin e fëmijës. Foshnjat shumë të shpeshta dhe të pakëndshme sëmundje janë skuqje pelenë. Ky acarim të lëkurës, duke rezultuar në kontakt të vazhdueshëm me lagështi tokës. Diaper nxito me disa faza, por shpesh trajtohen me sukses dhe parandaluar kujdesin e duhur të prindërve. Foshnjat mund të ndodhë dhe otitis media. Kjo sëmundje e veshit të mesëm, e cila mund të ndodhë pas një të ftohtë apo për shkak të të ushqyerit të pahijshme dhe faktorë të tjerë. Diagnoza duhet të bëhen mjek otit, e cila duhet të zbatohet në dyshimin e parë të prindërve që veshët e fëmijës lënduar.

Trajtimi i otitis media shpesh nuk shkakton ndonjë vështirësi. Prindërit shpesh perceptojnë vjella si një simptomë e një sëmundje e tmerrshme. Në faktin - ajo është procesi absolutisht fiziologjike. Ai shpjegoi gëlltitjes ajër ndërsa të hahet vetëm që vjen mbrapa. Ndonjëherë marrë ajër në ezofag shkakton dhimbje barku. Shpëtoj