Kontraceptivët reja Pilula


Fillimin e shtatzënia e padëshiruar - që shpesh pengon gruan moderne të moshës riprodhuese. Arsyet janë shumë fëmijë tashmë kanë një përparësi të re - karriera apo prezenca e sëmundjes është i papajtueshëm me amësisë dhe shumë arsye të tjera. Sigurisht, është e rëndësishme jo vetëm mbrohen, por edhe për të zgjedhur metodën më efektive të kontracepcionit. Kjo mund të ndihmojë një shumëllojshmëri të metodave, pajisje intrauterine, do të thotë mbrojtje pengesë (kondom, krem ​​kontraceptive dhe qirinj), tërheqjen, metodë kalendar, pilula të hormoneve. Kjo është e fundit nga këto - kontraceptivët me hormonet minimale konsiderohen tani më efektive.

Me përdorimin e duhur të mbrojtjes së tyre nga shtatzënia paparamenduara është 100%. Si kontracepsionin modern të re pilula? Shumë dëgjuar fjala "hormon" po fillojnë të kenë një qëndrim negativ për këtë metodë të kontracepsionit dhe tërësisht i kotë. Modern përmbajnë dozë hormon është 100 herë më e vogël sesa paraardhësit e tyre, të cilat janë krijuar në mes të shekullit të kaluar. Efektet e kontraceptivëve oral ka për qëllim bllokimin e ovulacionit vezë. Dhe në qoftë se nuk ka ovulacionit, kështu spermës fekondoj asgjë. Cilat janë mjetet e fundit për këtë? Ka dy lloje të kontraceptivëve oral: • kontraceptivëve Kombinuar me gojë.


Këto medikamente përmbajnë dy analoge e hormoneve femërore seksuale sintetizuara artificialisht - progesteronit dhe estrogjenit. Nga ana tjetër, ata janë të monophasic (gjatë gjithë pilulës pritjes nivelet e hormoneve të mbetet e njëjtë) dhe tre faza (tableta me përmbajtje të ndryshme të hormoneve). • Pills përmbajnë vetëm progestin (progesterone). Rekomandohet për përdorim në fëmijë në gji për të parandaluar fillimin e shtatzënisë nuk është e dëshiruar. Nga ana tjetër, kontraceptive të kombinuara me gojë janë të ndarë në katër grupe. Kjo ndarje varet nga përmbajtja e hormoneve. I. Pllakat që përmbajnë doza të vogla të hormoneve.

Rekomandohet për gratë nuk kanë lindur dhe nuk marrin kontraceptive të tjera, si edhe gratë mbi 35 vjet. Lejuar marrjen e tyre para menopauzës. Ky grup i drogës transportohen lehtë, ata të shkaktojnë efekte anësore më pak. Këto përfshijnë: • Monophasic: Lindynet-20 Mersilon, Meniziston 20-FEM, Logest, Jess (ka një efekt kozmetike) Novinet. • Tre-Faza: Klayra - kontraceptiv fundit, ideal për ciklin natyror fiziologjik të grave. II. Pllakat me hormonet të ulëta. Ata emërohen në qoftë se kontraceptivët mikrodozirovannye nuk përshtaten.

Ose ata emëruar një grua për të lindur, duke përfshirë një moshë riprodhuese fund. Këto përfshijnë: • Monophasic: Yasmin (ka një efekt kozmetike - antiandrogenic) Lindynet-30 Sylest, MINIZISTON, Marvelon, Mikrohinon, femodenom. Midis tyre Regulon, Belara, Jeanine - do të thotë gjenerata e fundit. • Tre-Faza Tre-Mersey - një droge të gjeneratës së fundit. III. Fondet Srednedozirovannye. Emërohet nga gratë dhe vajzat jo vetëm për kontracepsion por edhe terapeutike. Të përshtatshme për pacientët e predispozuar për të hiperandoheniyu shteteve dhe pacientët me vezore polycystic. Ata janë vetëm monophasic, Chloe, Diane-35, Desmoulins.


IV. Fondet Vysokodozovani. Aplikoni vetëm me recetë. Designed për trajtimin e çrregullimeve hormonale dhe kontraceptivë. • Monophasic: Ovidon, Non-OVLON. • Tre-Faza Tre-regolith, Trikvilar, Milvane, Triziston. Fondet progestin. Ato janë të destinuara për kontracepsion në gratë gjatë laktacionit, si dhe gratë më të vjetra në moshë riprodhuese në pranim në qoftë se estrogjenit është i kundërindikuar. Ky grup i drogës përfshin: norkolutom, Mikrolyut, Mikronor. Nga këto, pilula e kontrollit të lindjes më të fundit janë: Charozetta, Laktynet ® dhe Ekslyuton. Në një shënim! Të gjitha të ardhurat nga ngjizja të përmbajë progesterone, e cila pengon vezë ovulacionit.

Kjo është për shkak të efektit të progesterone kontraceptive është arritur. Kjo është e gjitha kontraceptive oral njëlloj të besueshme të mbrojtur kundër fillimin e shtatzënisë nuk është e dëshiruar. Dallimi qëndron në dozë të mirëmbajtjes së estrogjenit, e cila shtohet në tableta të rregullojnë ciklin menstrual, por jo për kontracepsion. Kontraceptive hormonale oral përshtaten të gjitha gratë, duke çuar një jetë seksuale të rregullt (një herë në javë ose më shumë), në mungesë të contraindications. Pllakat janë të rekomanduara për të marrë në të njëjtën kohë (mundësisht në mbrëmje). Intervali maksimal i lejueshëm ndërmjet dozave më pak se 36 orë. Nëse më shumë kohë kalonte, efekti kontraceptiv nuk është e garantuar.

Kur ndonjë efekte anësore patjetër nevojë të shikoni një doktor. Sigurisht, të gjitha droga moderne kanë efekte anësore dhe contraindications. Çfarëdo kontraceptiv më i ri nuk ishte fillim i tij marrja nuk rekomandohet. Është më mirë për të shkuar në një takim me një gjinekolog i cili individualisht Gjej pilulën e duhur për ju. Alex,