Emergjente Ndihma e parë në sindromi vrullshëm


konvulsive ose konvulsive sindroma - një sëmundje e cila karakterizohet nga shfaqjes periodik konfiskimeve provokuar nga faktorë të ndryshëm. Kjo sindroma shoqërohet nga shumë sëmundjeve dhe çrregullimeve të sistemit nervor qendror. Cramping sulm mund të shoqërohet me të vjella, defekimit pavullnetshëm dhe urinim, shkarkimin e shkumë nga goja. Pacienti nuk mund të kontrollojë veprimet e tyre, kështu që shpesh rezultat i një sulmi të tillë është lëndimi i ndryshëm. Prandaj është e rëndësishme të dini se si të ofrohet ndihmë emergjente një pacient të tillë me sindrom të vrullshëm. Konfiskimet Çdo gjë është një mosfunksionim i përkohshëm trurit. Ajo identifikon kontraktimet e muskujve pavullnetshme.

Konfiskimet janë të shoqëruara me çrregullime të perceptimit të realitetit dhe psikikë. Më e keqja, kur gjykata ka shkelur funksionet e mbështetjes së jetës të trupit. Ai vuan nga tretjes, nxjerrës, nervor, shumë muskulare dhe sistemet e tjera të organeve. Konfiskimet mund të shkaktojë sëmundje të sistemit nervor qendror (meningjit, encefalit, epilepsi, tumoret), trauma kokë, goditje, absces, gjakderdhje në rreshtim të trurit. Helmimit nga metalet e rënda, e vështirë që ndodhin infeksion, hipotermi, dehje - të gjitha të cilat mund të shkaktojë konfiskimet në të rriturit dhe fëmijët. Shfaqja gjykatë në fëmijët e vegjël shpesh shpjegohet me papjekuri e disa strukturave të trurit.


Në veçanti, rregullimi i qendrës papjekuri mund të provokojë konfiskimet në të dridhura të vogël. Sipas klasifikimit të shquar vendor dhe përgjithësuar, tonik, clonic dhe tonik-clonic konfiskimet lloje. Konfiskimet lokale janë karakterizuar nga një reduktim prej një grupi të muskujve që ndodh gjatë stimulimit të qendrës individuale motorike në lëvore cerebrale. Konfiskimet përgjithësuara ndodhin gjatë stimulimit të qendrave motorike. Konfiskimet Clonic karakterizohen me tkurrje të muskujve të flexor dhe muskul zgjatues muskujt. Është si një përkulje të shpejtë pavullnetshme dhe zgjerimin e gjymtyrëve apo tërë trupin. Konfiskimet tonik janë një reduktim afatgjatë i një grupi të muskujve, ose flexors, extensors ose.

Trupi i pacientit është i kontrolluar nga, kreu hedhur prapa dhe tilted përpara. Nëse një sulm ndodh rend faza dhe konfiskimet tonik clonic, këto kapje quhet i përgjithësuar tonik-clonic. Konfiskimet mund të shoqërohet me një numër të simptomeve të mesme të sëmundjes themelore. Kur konfiskimet humbur vetëdijen.
Nëse konfiskimet janë një simptomë e histerisë, për konfiskimet e para nuk janë të karakterizuar nga humbja e vetëdijes. Emergjente Ndihma e parë në sindromi vrullshëm Përsëri, por për të parandaluar dëmtime serioze se një person mund të aplikoni veten, ju duhet të dini se si të sigurohet njeriun e ndihmës së shpejtë në sindromin vrullshëm.

Gjëja e parë që bëni është të qetësojë veten dhe të tjerët për shkak të veprimeve tuaja duhet të jenë në përputhje dhe të sakta. Së pari ne kemi nevojë për të siguruar ajër të pastër. Portë zbërthej ose të përpiqen për të hequr kompresa të veshjeve, ajo do të sigurojë të Ardhurave sasi më të madhe të ajrit në mushkëri. Nëse pacienti filloi të vjella, kthejnë atë në anën e saj. Kjo nuk do të vjella të marrë në traktin respirator - parandalimin e mbytje. Është e nevojshme për të mbajtur gjurmët e objektet që janë afër pacientit. Është e nevojshme për të hequr të gjitha objektet që mund të shkaktojnë lëndime. Vënë kokën nën një jastëk apo diçka të butë, ajo do të eliminojë lëndim të fortë në kokë.

Nëse sulm provokuar hipotermi, duhet të marrin masat e nevojshme për të rritur temperaturën e trupit të pacientit: Hidhe atë në një xhaketë, batanije, të rritur temperaturën në dhomë. Dhe, sigurisht, duhet të quhet menjëherë "Ndihma emergjente e parë." Kur konfiskimet fund, e bëjnë të qetë pacientit. Julia Ermolenko,