Bimët e rrezikshme për fëmijët në kopshtin e fëmijëve


Pra, fëmija juaj e ka rritur! Ai ecën, duke eksploruar çdo gjë që vjen të gjithë atë në duart e tij dhe këmbët, çdo gjë që ai e sheh dhe çfarë mund të arrijnë. Ai dëshiron të prekë çdo gjë, të marrë një shqyej gojën. Instinktet shumë të mira njohëse, natyrisht, ato duhet të inkurajohen, por mos harroni të jenë të kujdesshëm. Sepse bimët janë të rrezikshme për fëmijët presin ato edhe në kopshtin e fëmijëve! Duke e lënë fëmijën të vendit, në vend, në rrugën për në kopshtin e fëmijëve, mos harroni se "shkencëtar i ri" është për të paralajmëruar kundër rreziqeve të atyre bimëve që mund të dëmtojnë atë. Për fat të keq, këto bimë nuk janë aq pak. Nga bimët helmuese janë ato që prodhojnë dhe të grumbulluar në rrjedhën e helmit e tyre të jetës, dhe mund të shkaktojnë helmim organizëm.

Këto përfshijnë shtarë të zi - të familjes bimore Solanaceae, me një erë të fortë. Shumë fëmijë të marrë atë për kutitë lulekuqe. Bimë është shumë helmues, kur përdoret brenda mund të shkaktojë çrregullim fjalim, gojën e thatë, agjitacion, nxënësit Dilated. Nëse helmim është e vështirë, ajo është e raste të mundshme të halucinacione, konfiskimet. Familja Solanaceae Datura janë normale dhe Belladonna (Atropa Belladonna). Nëse helmimit simptomat e këto bimë janë të njëjtë me atë të helmimit shtarë. Ju duhet gjithashtu të paralajmërojnë fëmijën nga familja e bimëve lulekuqe. Sigurisht, në tonë lulekuqe korsi opiumit nuk është gjetur. Por ajo mund të jetë në një shtrat apo lëndinë.


Simptomat e helmimit gjumi lulekuqe janë të njëjta si në helmim helmarinë. Ata mund të shtohet konfiskimet, arreste frymëmarrjes, humbje të vetëdijes, depresioni kardiak. Danger mund të përfaqësojnë zambak tonë të dashur të luginës në maj.
Ai helmues dhe gjethe dhe lule, dhe fruta, kështu duke treguar fëmijën e tij duhet të jenë shumë të kujdesshëm. Helmimi Lily manifestuar të vjella, vjellje, diarre, dhimbje në stomak, dhimbje koke. Pulse është e rrallë, mund të ndikohen nga sistemi nervor. Luletogëz Purple - një tjetër lawns bukur, duke tërhequr vëmendjen e "rinj natyralist". Në këtë ndritshme e bimëve dhe lule të mëdha, fara të vogla, diçka si fara lulekuqe, por të gjithë e helmimit Digitalis.

Diarre, nauze, të vjella, depresioni respirator - Simptomat e helmimit të ngjashme me Digitalis helmimit zambakut të luginës. Kohët e fundit, gjithnjë e më shumë në pyje, në fusha, përgjatë rrugëve, lawns mund të gjenden borschivnyk - barin e familjes Umbelliferae. Cow lëng pastinak mund të shkaktojë djegie të rënda, të shoqëruar me kruarje, skuqje, blisters, erozioni lëkurës dhe sipërfaqet mukoze. Nëse është e mundur, edhe më të mirë të mbrojtur fëmijët nga lojrat rreth uzinës. Në shumë zona periferike në pyll, mbi lawns rritje celandine barishte. Me vetitë e saj kurative, lëng i kësaj bime mund edhe të shkaktojë dëm për fëmijën në kontakt me lëkurën ose mukozës.

Kjo nuk është vetëm të lëkurës skuqje, por mjaft e fortë për të djegur. Daphne (emri i saktë "daphne") - një shkurre me manave të ndritshme të kuqe gjithashtu shkakton interes të fëmijës. Prindërit duhet të dinë se lëng i kësaj bime, duke marrë në stomak, duke shkaktuar vështirësi gëlltitjes, djegie dhe dhimbje në stomak, të vjella dhe diarre. Skin mund të ënjtje, skuqje, plagë, plagët janë shumë të këqija. Këto janë disa bimë të rrezikshme që mund të merrni të kapur në zonën e kopshtit në vend, në natyrë, në rrugën për kopsht dhe tërheqin vëmendjen e tij. Duke pasur parasysh këtë, nëse është e mundur, të shpëtoj të bimëve helmuese të tyre, tregoni fëmijës tuaj rreth tyre paraprakisht.

Studiues i ri alarmuar do të vazhdojë të jetë më afër! Svetlana,