Efektet pas nxjerrjes dhëmb, trajtim


Dy apo tre dekada më parë, metodë kryesore e trajtimit të dhëmbëve ishte për të hequr ato. Për më tepër, ky proces u shoqërua me dhimbje të forta, sepse nuk përdoret ende ilaçe moderne dhe teknologjive. Kjo është për shkak të frikës nga shumë vuajnë nga dhimbje dhëmbi për dentistë. Jo për të përmendur ekzaminimet parandaluese, shumë vizitoni mjekun vetëm kur dhimbje dhëmbi më e mundur të tolerojë. Stomatologji ditët e sotme modern ofron cilësi dhe trajtimin praktikisht pa dhimbje. Hiq dhëmbin vetëm në raste të jashtëzakonshme kur është e shkatërruar praktikisht, dhe për të shpëtuar atë të pamundur. Dhëmb të hiqet në përgatitje për proteza dhe instaloni protezë në të gabuar dhëmb i pjekurisë rritje apo formimin e cysts që nuk mund të shërohet.

Gjithashtu, dhëmbi është hequr, nëse shkatërruar nga kariesi, dhe ajo nuk mund të shërohen. Gjithashtu në rast të shkatërrimit të rëndë të indeve që mbajnë dhëmbët me periodontitis. Nxjerrja e dhëmbëve - është një procedurë e rëndë, e cila duhet të jetë gati. Ne duhet të paguajnë më shumë vëmendje për të gojës procedurave higjienike, si largimin dhe pas. Kjo duhet të merret parasysh si zgavër oral duhet të jetë aq i lirë nga bakteret, jo për të parandaluar ata nga rënia në mëngjes pas nxjerrjes së dhëmbit dhe për të parandaluar zhvillimin e komplikimeve. Por nëse ju ende kanë efekte pas nxjerrjes së dhëmbit, trajtimin dhe duhet të kalojnë kohë.


Komplikimet pas largimit Rezultat i procedurës së nxjerrjes së dhëmbëve mund të jetë Alveolite. Ky inflamacion i kockave nofulla në vendin e puseve të nxjerrjes dhëmb. Zakonisht rezultat i puseve të varfër shëruese. Shkaqet e këtij komplikacion mund të jenë disa: proces inflamator Më të ndodh përmes një largimit të ndërlikuar, në të cilin të plagosur vrimë muri kockave. Për shembull, dhëmb nuk mund të hiqet plotësisht, sepse mjeku merr atë në pjesë. Kjo është shoqëruar shpesh me një këputje të qartë. Jo gjithmonë një heqje e vështirë është Alveolite komplikuar. Por ende shërimi do të jetë më i gjatë se zakonisht.

Inflamacion i puseve pas nxjerrjes së dhëmbit mund të shkaktojnë edhe goditjen fragmente të saj të vogla të kariesit të dhëmbit pjesë të përmbajtjes së tij ose pllakë. Në këtë rast, në qoftë se dhëmbi është hequr për shkak të sëmundjes periodontale, një inflamacion i vrimës do të mund të shkaktonte në dispozicion në kohën e infeksionit. Tipar kryesor i Alveolite është dhimbje e rëndë që nuk mund të jetë i qetë, edhe pas mjekim dhimbje. Komplikimet e zhvilluar brenda tre ditëve pas procedurave të largimit. Në këtë kohë nuk ka dhimbje e fortë. Në fillim ajo shfaqet vetëm gjatë ngrënies, por pastaj bëhet e vazhdueshme dhe nuk e le të shkojë, ditë apo natë.

Kështu nuk është një e keqe, fryma i kalbur, një vrimë duket lulëzim ka filluar të thinjet. Ndoshta më keq shëndetin e përgjithshëm dhe ethe. Pas heqjen e një ose më shumë dhëmbëve, komplikimeve të mundshme të tilla si disfunksion i përtypjes normal te ushqimit. Ju duhet prandaj në kohë për të krijuar një protezë artificiale për të mos shkelin tretje. Për më tepër, në mungesë të dhëmbëve në njërën anë, përtyp ushqim ka një tjetër, me ushqim shumë më të keqe masticated dhe rritjen e ngarkesës nuk është ngjitur dhëmbët, të cilat mund të çojnë në sëmundje të tyre. Hapësira që u shfaq pas procedurave të largimit mund të ndryshojnë dhëmbët afër shpat drejt vrimë.

Nga kjo gjithashtu mund të mbrojtur instalimin e shpejtë të protezë. Inflamacioni pas nxjerrjes së dhëmbit nuk mund të shërohen vetë. Ju mund të lehtësojë dhimbjen pak, por progresion do të vazhdojë. Nëse gjatë kësaj periudhe nuk ka kërkuar ndihmë nga mjeku juaj mund të fillojë inflamacion të periosteum, e shfaqjes së abscesit të dhimbshme dhe komplikime të tjera. Për efektet e trajtimit të procedurave heqjen Doctor duke përdorur anestezi, pastron dhe lan dhe antiseptics. Atëherë ajo trajtohet mekanikisht, duke shkaktuar gjakderdhje për edukimin e mëtejshëm të një mpiksje gjaku. Për të shmangur dëmtimin e ngjizur, për mirë imponojnë fashë mbrojtëse, dhe pastaj injektuar drogë anti-inflamator.

Atëherë pacienti është i inkurajuar për të vizituar dentistin rregullisht kështu që ju mund të pista procesin e shërimit në kohën e duhur dhe për të shmangur ndërlikimet e mundshme. Parandalimi i komplikacioneve pas nxjerrjes së dhëmbit Për të kanë lindur