Më të houseplant dobishme Chlorophytum kreshtë


Para se të diskutuar të mirat e bimëve në apartamente dhe shtëpi ndoshta duhet të tregojnë qartë se ajo kërcënon ekologjinë e strehimit dhe çfarë shtëpi bimë të shpëtuar njerëzit. Studimet shkencore tregojnë se mirëqenien negativisht ndikojnë disa elemente të brendshme të tilla si mure, mobilje bërë nga materiale sintetike, dritareve PVC dhe pajisje. Kur dhomë ka bimët e gjalla, apo ajo rrallë transmetuar, ajo formoi një mjedis të përsosur që mund të provokojnë reaksione alergjike të ndryshme, zhvillimin e sëmundjeve infektive, dhimbje koke. Pra cilat janë lule të mira për të rriten në shtëpinë tuaj dhe se si ata do të ndikojnë në atmosferën e dhomës?

Ajo rezulton se një nga houseplant më të zakonshme dhe më e dobishme - Chlorophytum me kreshtë. Chlorophytum - një mik njeri i vërtetë e gjelbër dhe ndihmësi i tij besnik. Homeland Chlorophytum konsideruar rajonin tropikale e hemisferën lindore dhe perëndimore, përkatësisht Kepi i Shpresës së Mirë dhe Afrikë.
Kjo lule rritet shpejt, ka gjethe të mira të gjatë jeshile, disa specie me vija të bardha. Gjatësia e gjethes është 40 cm. Të lakuar, gjethet e gjata të bimëve të mbledhura në rozetë trasha dendur. Në pranverë ai hedh shoots me lule të vogla të bardha. Pas lulëzuar shoots në zhvillimin gjethe të vogla prizë, të cilat janë dhënë edhe në fidaneve të kthehet - lule, të cilat formojnë bimë të reja.


Njerëzit Chlorophytum quajtur "vello nevestina" sepse ajo krijon një të bukur tre-katëshe Ampel flokë ose "merimangë anglisht" sepse ajo solli tek ne nga Anglia. Kujdesi Chlorophytum Vendndodhja Ajo rritet mirë pranë dritares lindore ose perëndimore. Ajo me siguri mund të rritet në dritaret e veriut, por në vende shumë të errëta bimore Chlorophytum është hequr, ajo lë rri poshtë dhe zbehet; duke rezultuar në bukuri e humbur krejtësisht dekorative. Në dritaren e jugut duhet të mbulojë nga rrezet e diellit mesditë. Temperatura në verë është e moderuar, rreth 21 ° C. Lule në ditë të nxehtë mund të vendoset në një ballkon apo verande.

Në dimër, temperatura mund të jetë të paktën 10 ° C. i thjeshtë dhe fara janë sigurisht nuk vdesim nën temperatura të pafavorshme, por ne redaktuar këtë faqe interneti, ju rekomandojmë të kujdeset për atë, sepse rënia e temperaturës do të ndikojë në pamjen e saj. Drafte të ftohtë, dhe jo duke përmbajtjes izoluar dritaret dëmtojë bimore si. Lotim Nga pranvera në ujë të vjeshtës ajo ka nevojë nëpër 3 deri në 4 ditë. Tokës duhet të jetë vazhdimisht me lagështi, por jo përmbytur. Rrënjët me mish e bimëve të grumbulluar ujin dhe në këtë mënyrë të vuajnë nga lagështia e tepërt, e cila shkakton një shkatërrim të shpejtë. Në dimër, ujë me kreshtë Chlorophytum duhet jo më shumë se një herë në javë.

Pranverë Lagështia dhe verë lë Chlorophytum herë pas here i dobishëm për të llak ujë dhe të bëjë një dush të ngrohtë, si dhe eliminon houseplant nga papastërtitë dhe pluhuri. Në dimër, nëse Chlorophytum është i afërt me sistemin e ngrohjes, ju keni për të llak atë një herë në ditë. Mbarësuese prill dhe në fund të shtator, mbarësuese dhe Ujitje sjelljes plehrave komplekse për bimët dekorative 2 herë në muaj. Transferimi bimët e mëdha dhe të vjetra janë transplantuar në pranverë. Toka është përgatitur me këtë metodë: Mix rërë 1 pjesë, 2 pjesë terren dhe 1 pjesë fletë humus dhe tokën.

Në pjesën e poshtme të tenxhere duhet të vënë një shtresë e balta zgjeruar. Ai do të luajë kullimit. Degët Riprodhimi bimët e rinj, ndarja transplantin është rritur bush. Dhe shumë rrallë fara. Përfitimet e Chlorophytum Në dispozicion në një zonë banimi disa varieteteve të kësaj bime të mrekullueshme siguron pastrim të plotë të strehimit nga efektet e dëmshme të sipërfaqeve plastike dhe materiale mobilje. Kuzhine - një dhomë me ajër më i ndotur në shtëpi. Mobilje kuzhine, pajisje shtëpiake, stufë me gaz - ata janë të gjithë ndikim shumë negativ në atmosferën e përgjithshme në dhomën e ndenjjes. Chlorophytum është ajër i domosdoshëm kujdestar plazhi në kuzhinë.

Kjo bimë është në gjendje për të qartë e ajrit për ditë nga disponueshmëria e mikrobeve të ndryshme dhe për të zvogëluar ndikimin e punuar stufë me gaz 80%! Chlorophytum gjendje për të pastruar ajrin është shumë më efikas sesa shumë pajisje teknike të projektuara posaçërisht për këtë qëllim. Punonjësit e Agjencisë të SHBA Astronautika gjetur se Chlorophytum pastron ajrin për ditë në dhomën eksperimentale, në të cilën studiuesit derdhur gazra të ndryshme që ndotin ajrin nga të gjitha ndotesve. Kjo bimë është në gjendje të thithin gazeve të dëmshme shpejtësi mjaft të lartë. Ajo është shumë më e reduktuar në kolonitë ajrore të mikroorganizmave. Sidomos shumë aktive shkatërron kërpudhave myk.

Përveç kësaj Chlorophytum identifikon një efekt të dëmshëm mbi substancë strehim parazitare florës. Një tipar interesant i Chlorophytum është se ajri më i ndotur, më mirë ajo rritet. Clean ajër - është themeli i shëndetit dhe Chlorophytum - një ajër të pastër, të dhuruar për ne nga natyra, dhe ne vetëm duhet të përdorin atë bimore më të dobishme! Lydia,