Aftësitë dhe fëmijë zhvillim në 3 muaj


Deri në muajin e tretë të jetës së saj një fëmijë i vogël u mësuar me një mjedis të ri. Ajo rritet është quajtur me hapa të mëdhenj, dhe gjatë syçeltësi e bën atë një shumë për të mësuar dhe të mësojnë gjëra të reja. Ai tashmë tregon karakterin dhe përmirësuar ditë pas arritjet e tyre të vogla. Cilat janë aftësitë themelore dhe zhvillimin e fëmijës në 3 muaj? Foshnja ushqyerit Fëmija juaj fillon të tregojë karakterin. Si do të përpiqen të ndikojnë ushqimet e tij, ai mendon se ai e di më mirë, pasi ka dhe kur. Ai mund të jetë i hutuar gjatë të ushqyerit atij i interesuar në diçka që nuk ka ndodhur më parë.

Ajo mund të harrojmë plotësisht për atë që ai e hëngri. Por nuk e shaj fëmijën, dhe sigurisht nuk e ushqejnë atë me forcë. Ju vetëm mund të prishin disponimin tuaj, dhe ai, dhe nuk arritur ndonjë efekt. Më parë ushqyerit ju mori 10-20 minuta, por tani këto terma mund të rritet dy apo tre herë. Vetëm fëmija juaj mëson vetëm toall botë. Ëndërr Fëmija ende nuk mund të fle vetëm - kjo është e nevojshme për të hyrë. E pra, në qoftë se kjo është një ritual i përhershëm në të njëjtën kohë. Kjo do të bëjë jetën më të lehtë për veten e tij dhe të vogla. Gjumi në atë moshë duhet të marrë shumicën e ditës - 14-15 orë. Por ju mund të ngadalë të përshtateni gjatë ditës dhe gjatë natës fle.


lulling fëmijën dhe duke i thënë atij përralla dhe lullabies, ju po ndihmojnë për të formësuar aparatin vokal. Fëmija juaj do të fillojnë të flasin dhe do të vazhdojë të rritet më shpejt se ato të kolegëve të tyre, të cilat thjesht vënë në një krevat fëmijësh dhe lënë një të tillë pa folur. Nëse loja ose vetëm zgjohen orë fëmijë papritmas zavereduvav në mungesë të ndonjë arsye për të - ka shumë të ngjarë, ai dëshiron të fle. Ndihmuar atë me mirësi në krahët e tij, dhe të flasim pokachayte mirëseardhje - ai shpejt ra në gjumë. Peshë dhe rritja Që prej muajit të kaluar, fëmija juaj është rritur në mënyrë të konsiderueshme - shtoi përafërsisht 5 cm. Përveç kësaj ka edhe peshë - deri në £ një vit e gjysëm.

Me lartësi të këtij muaji dhe peshës ngadalësuar pak poshtë në krahasim me 60 ditëve të para të jetës së tij pas lindjes. Fëmijë dhe mjekët Këtë muaj ju do të ofrohet një vaksinim rutinë kundër pertussis DTP, difterisë dhe tetanusit. Gjithashtu, të bëjë mjekët rekomandojnë vaksinimin dhe poliomelitin. A ata ose nuk vendosin vetëm për prindërit. Përveç kësaj pediatër rekomandon një rishikim okulist, neurolog, ortoped. Ndonjëherë treguar në shqyrtimet dhe profesionistëve të tjerë. E gjitha varet në shëndetin dhe zhvillimin e fëmijës individual. Zhvillimi i fëmijës në 3 muaj Fëmija juaj është i mirë e di kush hyri në dhomë, dhe kush i afrohet atij.

Ai me kënaqësi konsiderojnë një person i objekteve të ndritshme dhe fotot. Fëmija është në gjendje për të rregulluar mendjen për diçka interesante dhe kur ai qëndron mbi kurrizin e tij dhe në duart e tij - i drejtë. Kështu e konsiderojnë diçka që ai mund të ketë më të gjatë - deri në pesë minuta. Dëgjimi fëmijën Ashtu si duke parë, dëgjuar e gjithë fëmija më i mirë zhvillon. Ai mund të dëgjojë nënën e saj në dhomën tjetër, përgjigjet për të frikës dhe shqetësohen tingujt ashpra dhe kur retorikën zemëruar kapriçioz. Në të njëjtën kohë fëmija është në gjendje të kuptojnë qartë as nga erdhi shëndoshë dhe të kthehet në drejtim të kokës. Ai me të vërtetë i pëlqen të paturit të flasë - ai mund të këndojë përgjigje.

Gjithashtu, fëmija i përgjigjet pozitivisht në tingujt e muzikës. Në këtë fazë, le të jetë një klasik. Fjalim Kur fëmija është në një humor të mirë - ai fillon të këndojë. Nëse ju kopje ajo Dashuri - mund të zhvillohet pothuajse një dialog të plotë. Ajo reagon në afrimin e një të dashur, një buzëqeshje dhe fjalët e adresuar tek ai. Çdo ditë e më shumë fëmijë kombinon të shëndoshë, duke shtuar bashkëtingëllore zanore. Zhvillimi motor i fëmijës në tre muaj Në këtë fazë, fëmija fillon të luajë me duart e tij, lëvizjet e tij bëhen më të koordinuar. Me mësimin e vazhdueshëm në bark, ai ngre kokën e tij, e ngritur mbi bërryla.

Me fëmijën e mbrapa mund perekynutsya krah. Nëse ju do ta mbajë atë, ai madje mund të përpiqet të ulen. Por mos mbjellin foshnjë, veçanërisht për të rregulluar atë, tatimit jastëkët. Është e rëndësishme për t'u marrë me fëmijën. Jepni fëmijën tuaj të arrijë deri, duke kërcyer deri në gishtat tuaja. Ky ushtrim do ta lë të ndjehen trupin tuaj, dhe për të kuptuar se një tabelë ose krevat nuk është me të gjithë. Le kec ende nuk mund të përdorë gjymtyrë si rezistencë të vetëdijshme - ai është vetëm të mësuarit për të kuptuar se ai