Aftësi fëmijë 2 muaj të jetës, zhvillimit


Ajo mori vetëm dy muaj pas lindjes së fëmijës tuaj, por ju tashmë mund të shihni se si ai është rritur dhe sa shumë i mësuar. Pavarësisht nga fakti se fëmija fle pothuajse të gjithë kohën - gjatë periudhave të veprimtarisë ai merr një sasi të madhe të informacionit të ri për botën. Le të përmbledhur rezultatin dhe lista aftësitë e fëmijës 2 muaj të jetës, zhvillimin e saj për të përshkruar këtë moshë. Ushqim Nëse foshnja gji - zemrat tuaja për të nuk është vetëm një mënyrë për të marrë ushqim. Me të ai mban kontakte me nënën e tij, qetësohet kur nervoz apo ofenduar. Ai ha fëmijën kur i uritur.

Ajo vetëm mund të ul receptorin e telefonit në gjoks, gjiri atë, por gjiri një pikë qumësht. Pra, nuk do të përpiqet për të marrë fëmijën nga fuqi të gjirit - ju thjesht nuk e kuptojnë ngrënë apo jo. Ajo është e mirë për të bërë këtë vetëm kur ai bie në gjumë. Ëndërr Fëmija juaj vazhdon për të fjetur më të madhe të ditës. Kjo kohë mund të jetë më shumë se njëzet orë. Lartësia dhe pesha Fëmija juaj ka rritur pak. Këto shifra mund të jenë të ndryshme në fëmijët të ndryshme, por kryesisht ata të shkojnë nga 400g deri 1.5kg në muaj. Rritja në rritje mund të jetë 3-7 centimetra. Aspektet mjekësore Me këtë moshë janë të rekomanduara për të nënshtrohen një ekzaminim të plotë të mjekut sy, ortoped, neurolog së fëmijës dhe kirurg.


Ata e vlerësojnë gjendjen e foshnjës dhe dinamikën e zhvillimit të saj. Përveç specialistëve të ngushta të aftë për disa kohë për të parë fillimin e sëmundjes dhe për të marrë masat për parandalimin e tij. Në të njëjtën kohë është faza e tretë e vaksinimit të fëmijëve kundër hepatitit lidhura rrezik. Zhvillimi i fëmijës Një fëmijë 2 muaj për të përqëndrohet në lëndët më shumë dhe më të zhvilluara. Sytë e tij janë duke lëvizur në të njëjtën mënyrë, është ndoshta ju pengon, pak vëngër. Nëse ai është i interesuar në diçka - ai ishte tashmë në gjendje për të parë përmes syve të subjektit dhe një kohë të gjatë për t'u marrë parasysh atë me vëmendje. Kjo fëmija fillon të dallojë ngjyrat - më i bëri thirrje atij të verdhë dhe të gjelbër.

Nëse foshnja qan apo tregon shqetësim - kjo mund të shkëpusin lodër ndritshme objekt. Provoni për zhvillimin e fëmijës për të mbajtur duart e tij mbi kolonën e - ajo do të zhvillojnë vizionin e saj vertikale, dhe ai do të jetë i lumtur të marrin në konsideratë gjëra që e rrethojnë atë. Për të parë është e rëndësishme për ahur ndriçimit. Ne nuk mund të lejojmë që drita e goditi në fytyrë, dhe të bëjë më mirë, se ai nuk ishte në anën. Ndriçim të pahijshme pengon artikuj fëmijë të marrin në konsideratë, dhe në qoftë se burim dritë është në anën - ai gjithmonë kthehet në kokën e tij, e cila mund të çojë për të nënshkruar në kokë.

Zhvillimi i dëgjimit Fëmija juaj ka filluar të përgjigjet tingujve, duke u përpjekur për të gjetur burimin e tyre. Në qoftë se ju flisni me të, kur ai nuk mund të shoh ty - fëmija do të kthehet kokën e tij në drejtimin tuaj. Dashuri Sharp mund të frikësojë ata dhe provokojnë të qarë. Mundohuni të flisni për atë më shpesh, zëri juaj mund të qetësuar atë poshtë. Zhvillimi i dëgjimit të fëmijës është më i shpejtë në qoftë se ju përdorni këngë, trondit, ndonjë Dashuri të tjera të ëmbël. Formimi i aktivitetit motorik Në aftësitë e një fëmijë mund të shkruhet si të faktit se nga kjo kohë ai lëviz krahët dhe këmbët janë më të ndërgjegjshme, e humbur refleks flexor, që redukton tonin e muskujve.

Nëse ju vënë atë në anën - kreu nuk do të jetë zakydatysya. Kur ju vënë fëmijën tuaj në barkun e tij - ndërsa ai trajton prirje në bërryla dhe nën gjinjtë - ai fillon të ngrejë kokën. Deri në fund të dy muajsh fëmija është tashmë duke u përpjekur për ta kthyer kokën në drejtim të burimit të tingullit. Për zhvillimin e aktivitetit motorik të foshnjave janë të rëndësishme lodra të ndryshme të shëndosha. Nëse përveç kësaj, ata gjithashtu të lëvizë - dhe ai i përdor ato për të shqyrtuar të gjitha shqisat - dëgjimi, shikimi dhe lëvizjes. Tot interesant studiuar shkaktojnë tingull të stuknuvshy lodër. Në të tilla një prindërit të vogla dhe të pafuqishëm të moshës janë vendimtare në jetën e fëmijës.

Mundohuni të mos lënë atë vetëm, të marrë duart mbi pagë dhe përndryshe të komunikuar me të. Tregoj rebyatenka lidhje me atë që ju po bëni, t'i bëjmë pyetje. Këto dialogje të hershme të heshtur janë të detyruar që në mënyrë aktive të zhvilluar të menduarit dhe hedhur tulla e parë në mendjen e tij. Por në të njëjtën kohë nuk lodhë etj
ytyny. Çfarë ai është i keq, ajo mund të thotë lodhje. Ndihmë fëmijën tuaj për të fjetur - le gjinjtë, të përfundojë pelenë apo vend në një hobe. Mos harroni se në qoftë se një fëmijë është ushqyer, të shëndetshëm, të mirë e zuri gjumi dhe duke marrë përvojë të mjaftueshme - ai nuk do të qaj. Catherine, www.
rasteniya-lecarstvennie.ru