Jeta 1 muaj aftësitë e fëmijës


Për të gjithë prindërit që karakterizohen krahasojnë fëmijët e tyre me të tjerët. Kjo nuk është nga mungesa e besimit ose fëmijën tuaj, dhe në dinamikën shënim gatishmërinë dhe mburremi për të arriturat e fëmijës së tij të ndryshme nga fëmijët e tjerë. Ka edhe disa standarde të mesme, të cilat vlerësojnë pediatricians. Si nuk ka asgjë të jashtëzakonshme, dhe sigurisht ata janë me vlerë të përqëndrohet mbi to si për të arritur. Por disi ata janë tregues të formimit të trurit njeriut të duhur të vogël. Çdo fëmijë është një individ dhe çdo fëmijë zhvillon në vetë skenarin e tij të jetës, ku një herë ngadalshme dhe më të shpejtë.

Ai borxh asgjë për askënd. Gjatë muajit të parë të jetës së tij një fëmijë mëson shumë mënyra të reja. Për të kuptuar dhe të vlerësojmë këtë, e konsiderojnë për, cilat janë aftësitë e fëmijës jeta 1 muaj pas lindjes së tij. Peshë Një fëmijë mund të merrni muajin e parë të jetës 450hr në 2 kg. Kufizimi i normal është mjaft i gjerë dhe i mbuluar pothuajse të gjithë fëmijët. Refuzimi i këtyre kufijve është një tregues për një ekzaminim më të thellë nga një pediatër. Rritje Tridhjetë ditë të jetës fëmija juaj mund të marrë deri në shtatë inç. Por mos u shqetësoni nëse shifër ishte më e ulët! Ëndërr Foshnja juaj fle shumicën e ditës - 18 deri më 20 orë, punctuated dispozitë.


Foshnja nuk e shqetësojnë apo tinguj të ashpra që vijnë nga rruga, nuk ka shkëlqim verbues. Ushqim Fëmijë, i cili është ushqyer me gji hani shpesh - çdo gjysmë deri në dy orë. Rezultatet më të suksesshme janë të marra nga të ushqyerit në kërkesë. Një fëmijë mund të hani deri në një të pestën e peshës së tyre trupore në ditë. Fëmijët të cilët janë për disa arsye në ushqim artificial, të hahet më pak, dhe ata janë ushqyer me orë. Aspektet mjekësore Edhe në spital fëmija merr dy vaksinimet e tij të parë - në 00:00 parë të hepatitit B, dhe në tri ditët e para të tuberkulozit. Gjithashtu, fëmijët në rrezik të marrin vaksinimin e dytë kundër hepatitit B brenda një muaji pas lindjes.

Përveç fëmijëve të lindur në sezonin e ftohtë mund të tregohet vitaminë D. Zhvillim Brenda dhjetë ditësh pas lindjes së foshnjave pamje të fiksuara në këtë temë ata janë të interesuar. Ata në disa sekonda mund të lexoj një lodër të madhe. Përdoreni këtë aftësi të re - Luaj me fëmijën tuaj në ndeshjen e parë. Shake rrapëllimë në një distancë prej 50 cm për fëmijën e fokusuar në sytë e saj. Për atë kjo është një arritje e madhe - mos harroni të vlerësojë atë.
Tashmë mjaft shpejt - tri javë - ai mund të vonojë më gjatë pikëpamjet e tij mbi këtë temë. Bisedoni me të dhe sjell atij fytyrën.

Ju do të shihni se fëmija t'ju konsideron. Nga muaji ai tashmë mund të dëgjojë fjalët dhe tingujt e tjera. Ajo mund të regjistrojnë më gjatë duhet të shikoni subjekte interesante. Fëmija zhvillon vesh - kjo mund të trembë tashmë piskat. Lëvizja e fëmijës në këtë periudhë është bërë më i koordinuar - ai madje mund të përpiqet të ngrejë kokën dhe ta mbajë atë. Gjithashtu në muajin, prindërit mund të shihni se foshnja e tyre buzëqesh. Kjo buzëqeshje nuk është realizuar ende, por sjell shumë gëzim. Gjithashtu, fëmija mund të fillojë të përgjigjet për ardhjen e njohjes së një prindi. Ndonjëherë muaji i parë i fëmijës, ai tashmë mund edhe të fillojnë të shpallë disa tinguj - të marrin hapat e parë në gjuhë të vetë.

Për të bërë të zhvillimit të fëmijës procesin edhe më interesante gjithmonë të përpiqet për të biseduar me të. Ndrysho ton tuaj, përdorin kombinime të ndryshme të fjalëve. Foshnja buzëqeshje - ai së shpejti do të përsërisë atë për ju. Këto aftësi do të ndikojë pozitivisht fëmijën më vonë në aftësitë e tij të komunikimit. Mundohuni të jetë gjithmonë pranë fëmijës, nuk kanë frikë të prishin atë - për ju kjo është vetëm bastion i mbrojtjes dhe besimit në botë. A nuk lirimin e tij nga duart menjëherë pas gjumit - kjo është shumë e rëndësishme për kontakt të vazhdueshëm me ju, madje edhe në një ëndërr. Gjatë dhe pas notit bëjë atë një masazh të butë.

Kjo do të ketë një ndikim pozitiv në zhvillimin e skeletit të tij dhe muskujt, dhe të ndihmojë zhvillimin e prekje. Përveç këtij komunikimi është gjithashtu i mirë për mom dhe fëmijën e saj të vogël. Përdorni lodra të ndritshme për zhvillimin e fëmijës. Duke u fokusuar në to dhe duke kërkuar - kjo e bën atë nëpërmjet hapat e parë në njohje të botës. Pra, çfarë aftësish mujor i mjaftueshëm i gjerë i fëmijës, sepse person shumë i vogël në muajin e parë të jetës së tij duke studiuar aq shumë gjëra. Gjëja më e rëndësishme për prindërit - nuk e shqetësojnë atë në këtë dhe të sigurojë mbështetje të mundshme, kujdes dhe dashuri. Catherine