Edemë gjatë shtatzënisë se si për të hequr qafe, se si të merren


Edemë - është mbajtje fluide në indet e trupit. Ata janë nën një sërë arsyesh, por me paraqitjen e edemës gjatë shtatëzanisë - një çështje më vete. Është në tremujorin e fundit gratë shpesh ankohen për këtë problem.
Sipas statistikave mjekësore ato mbulojnë 15% të të gjitha grave presin një fëmijë. Shumë mjekë atribuohet ënjtje manifestimet e preeclampsia ose preeclampsia - toksikoz gjysmën e dytë të shtatzënisë, por jo të gjitha prej tyre janë të drejta. Çfarë është ajo - ënjtje? Patologjia me të cilën ju doni për të luftuar? Ose rregullave që mund të injorohet? Për më mirë që ju mund të kuptoj këtë, le të flasim për ënjtje gjatë shtatzënisë si për të hequr qafe të, se si të merren me ta.

Preeclampsia është në fakt një grup i çrregullimeve që janë patologjikisht - shtim në peshë, ënjtje tepruar, rrit presionin e gjakut dhe zbulimin e proteinave në urinalysis. Këto simptoma të zhvilluar në gjysmën e dytë të shtatzënisë për shkak të çrregullimeve në sistemin kardiovaskular, problemet e veshkave, metabolizmin, dhe ndryshimet në placentë. Preeclampsia mund të ketë disa faza të zhvillimit, ajo është konsideruar si shkelje më e zakonshme, ndërsa duke pritur për fëmijën. Fazë vonë ajo mund të çojë në vdekje dhe të nënës dhe fëmijës. Preeclampsia manifestim i saj në eklampsi më të rënda mund të shkaktojë konfiskimet, gjakderdhje në dështimin e trurit, mëlçisë, veshkave dhe të zemrës, vonesa në frenim të rritjes, ofrimit të parakohshme, shkëputje placental dhe vdekjes së fëmijës në barkun e nënës.


Duke shkuar përsëri në ënjtje, ju duhet të vini re specie e tyre - ata janë të brendshme dhe të jashtme. Kështu ata të dy mund të jenë të rrezikshme për nënën dhe fëmijën. Gjithashtu mjekësi është lëshuar disa gradë të ashpërsisë që reflektojnë edemë lokale: -Së pari - këmbët; Së dyti - këmbët dhe stomaku; - I tretë - këmbët, abdomen dhe fytyrë; -chetverta - i tërë trupi. Duhet të theksohet se ënjtje gjatë shtatzënisë nuk ka gjithmonë të sinjalizojë preeclampsia, si dhe ajo nuk mund gjithmonë të shqiptohet ënjtje. Frika është ruajtja e shpejtë dhe e mprehtë e ujit në trup të shoqëruar me një rritje të presionit të gjakut.

Gjithashtu, kur proteina preeclampsia domosdoshmërisht në dispozicion në urinë. Fiziologjikisht siguron që trupi i një gruaje shtatzënë është shumë më fluide se jo shtatzënë. Kjo mund të japë ënjtje të përkohshëm pas një ecje të gjatë në fund të ditës, që do të mbahet pas pjesës tjetër të përshtatshëm. Edhe në gjysmën e dytë të shtatzënisë mitrës madh tenton peretyskayutsya Cava inferior vena, pengon rrjedhjen e gjakut në gjymtyrë. Edemë gjatë shtatzënisë mund të ketë një origjinë venoz - për t'u përqëndruar në këmbët e tij dhe shoqërohet marbling lëkurës. Shpesh së bashku ata fillojnë të variçe venat.

Nuk është një tjetër lloj i edemë të lidhur me fizikun - kushtetuese. Nëse një grua nuk është i gjatë, shëndoshet vijnë për tërë shtatzënisë më shumë se 25kg dhe ajo do të shoqërohet me ënjtje, pa praninë e proteinave në urinë dhe presionit të lartë të gjakut - kjo mund të konsiderohet normë. Ënjtje mund të ndodhë në të gjithë shtatzënë dhe të jetë normale. Mos u frikësoni dhe ndiqni këshillat e pamend. Ata janë në këtë ditë mund të dëgjohet edhe nga goja e mjekëve. Ata nganjëherë ofrojnë për të luftuar ata nga shtypja në jetë: lëngun -obmezhennya dhe kripë. Rekomandimi shumë i vjetëruar dhe, të them joshkencore.

Kjo mund të çojë në shkelje të rënda të bilancit me ujë të kripur. -Obmezhennya Një vakt për më pak peshë të fituar fëmijë. Së pari, kërcënuese çrregullime metabolike dhe nënën dhe fëmijën, dhe së dyti, studimet shkencore kanë treguar asnjë shoqatë në mes të dietës dhe pesha e nënës së fëmijës. Mos harroni se çdo kufizim dietë dhe ushqim - mund të çojë në një mungesë të ushqyesve në problemet e abuzimit të fëmijëve dhe procesin e rimëkëmbjes pas lindjes së fëmijës. Mos harroni se nuk ka kufizime nuk siguron pranim pakufizuar ushqime të dëmshme dhe të padobishme. Shtatzënia - një mundësi e shkëlqyer për të bërë stilin e jetës tuaj dhe dietë të shëndetshme sa më shumë të jetë e mundur. Mjetet -Sechohinni.

Nëse ajo e drogave, apo rekomandimet kombëtare. Edhe mjekët rrallë përshkruajnë ato sot, dhe shumica e këtyre emërimeve nuk janë të justifikuara. Në mënyrë për të lehtësuar gjendjen e tyre, të shpëtoj nga edemë Kryen rregulla të thjeshta. -Don't Veshin dhe squeezing rroba të ngushta dhe këpucë; -unykayte rrathë ngushta dhe unaza, hiqni dorë; -vidpochyvayte çdo ditë më gjatë. Si për të? Më të shtrihem dhe ngre këmbët; -Çfarë Lidhje me ushqimin, nuk e kufizojnë veten. Mundohuni të bëni profilin tuaj më të shëndetshme dhe kalori. Kjo do të përfitojnë si ju dhe fëmijën tuaj. H