Kërpudha helmuese me erë të keq Amanita


Amanita me erë të keq, i njohur gjithashtu si këpurdhë bardhë (të realizuara nga virosa Latine. Amanita). Është kërpudhat shumë helmuese përkasin gjini e familjes Amanita (lat. Amanita) Amanitovye (lat. Amanitaceae). Jashtë kërpudhat është shumë e ngjashme me kërpudha. Ajo ka shlyapkonozhechnoe trupin. Kapak mund të jetë një ngjyrë të ndryshme, zakonisht nga të bardhë të pastër për të jashtë të bardhë, shpesh me një nuancë rozë. Leg shpesh i shtrembëruar. Diametri i cap është 6 deri në 11 cm. Në një moshë të re ajo duket si një gjysmësferike ose konik. Në moshën e rritur merr një formë konveks. Cover kërpudha me shkëlqim, baltak dhe ngjitet. Shije dhe erë, mishi i bardhë i këtij kërpudhat ka një ngjyrë të pakëndshme dhe i ngjan klor.

Cilindrike Leg, 1-2 në diametër dhe një lartësi prej 10-15 cm në bazën e zhardhok. Ka arna flokë-flokë në sipërfaqe. Pllaka e bardhë kërpudhat pa, gjerësi 0,5-0,8 cm. Unazë në plivchaste rrjedhin, shpejt zhduket, duke lënë mbetje apo shiritat fijor. Në buzë këmbë Volvo lirë, gjerësia e tij është 3 cm, është shpesh në tokë. Kapak Cover shpesh i mbuluar drithëra hulled. Debati në këtë kërpudhat janë të bardhë, të rrumbullakëta, madhësia amyloid i 7,5 mikronë. Amanita miceli me erë të keq formon një shoqatë symbiotic me lloje të ndryshme të conifers dhe hardwoods. Ajo rritet më të mirë në tokat ranore të vendosura në pyje të lagësht e pishe dhe bredh, edhe mund të ndodhë në pyje të përziera dhe qumeshtit.


Përhapur marrë në pyje pishe-bredhi janë të vendosura kryesisht në zonën e butë të Euroazisë. Vetëm mund të rritet në malet e Evropës Jugore dhe Qendrore. Periudha e zhvillimit mbart me fillim të verës deri në mes të vjeshtës.Që nga ky kërpudha stinky formësuar nga pamja e tyre me ushqimor, të mbledhësit kërpudha të papërvojë mund të përziejnë atë me lloje të ndryshme të kërpudhave.
Helmimi në shumicën e rasteve përfundojnë në vdekje. Simptomat e helmimit janë të ngjashme me helmim nga phalloides Amanita. Për të dalluar kërpudha ushqimor është mjaft e thjeshtë në mungesë të Volvo dhe pllaka me ngjyrë në kërpudhat pjekur.

Por kjo ndodh që Volvo mund të jetë e fshehur në tokë dhe të jenë të padukshëm. Kini kujdes të dalluar formë dritë të zbehtë phalloides Amanita këpurdhë, pranverë Amanita kërpudha Verna dhe kërpudha Amanita stinky virosa - kërpudha helmuese. Evgeniy98765,