Mëllenjë në gratë me simptoma të shtatzënisë dhe trajtim për Popullit


Shtatzënia - gjendja e natyrshme e gruas, por ajo nuk ka gjithmonë të vazhdojë pa probleme. Shumë shpesh shoqërojnë sëmundje të ndryshme. Një prej të cilave është një infeksion maja, ajo nuk është e detyrueshme, por e mundur shtatzënia satelit. Mëllenjë në gjuhën mjekësore quhet - candidiasis. Në këtë rast, ajo shkakton vaginitis ose vulvovaginitis. Kjo është një patologji shumë e rëndë, në qoftë se nuk trajtohet, në shumë raste, ajo mund të çojë në komplikacione të shtatzënisë dhe lindjes. Në vijim janë materialet në këtë vend unë do të doja për të shqyrtuar më në detaje se çfarë përbën një infeksion maja në gratë gjatë shtatzënisë, simptomat dhe trajtimin e mjeteve juridike popullore dhe mjeteve të mjekësisë tradicionale.

Mëllenjë dhe shtatzënia - ku lidhja? Mëllenjë është shkaktuar nga një kërpudhat Candida gjini, mban emrin poetik "Candida e bardhë." Ajo shpesh shkon dorë për dore me vaginitis infektive dhe vaginosis bakteriale. Pse infeksion maja gratë shtatzëna ndodh 2-3 herë më shpesh? Quite shpjegohet thjesht. Gjatë shtatzënisë, ndryshimet hormonale të trupit të femrës, është e nevojshme që do të mbante fëmijën. Por me këtë ndryshim dhe aciditetit të vaginës. Normalisht kjo duhet të jetë pak alkaline, dhe shtatzënia bëhet acid. Njëkohësisht reduktuar imunitetin lokale në vaginë. Gjithashtu, i veshur me rroba sintetike dhe përdorimin e përditshëm të pads ndikojë negativisht në microflora normal të traktit gjenital grua shtatzënë.


E gjithë kjo krijon kushte të favorshme për riprodhimin e kërpudhat në vaginë e një gruaje shtatzënë. Diagnoza "Candidiasis" është vënë nën shpifje mikroskopike, e cila kthen kërpudhat apo ndjeshmëri bakteriologjike kulture të drogës antifungal. Mundësia e dytë është e preferuar. Cilat janë simptomat tregojnë se kjo është vetëm një infeksion maja gjatë shtatzënisë? Shkalla e shenjave të mëllenjë varet nga ashpërsia e sëmundjes dhe janë të ndryshme nga ato të grave të tjera. Simptomet kryesore të mëllenjë: • disponueshmërinë shkarkimit djathë nga trakti gjenital i intensitetit varion; • kruajtje, djegie vulvë dhe vaginës, më keq pas raportit seksual, trajtimit të ujit, në pasdite, një shëtitje të gjatë; • fenomene dizuricheskie: urinim i shpeshtë në pjesë të vogla djegie, dhimbje gjatë thirrje e tij të rreme për të urinoj; • marrëdhënia e dhimbshme (dispanuriya); • gjatë inspektimit të vulvë është ënjtje dhe skuqje, bastisje gri e vështirë të ndara gjatë veshjes janë shënuar bllokimet e traktit mukozës gjenital; Dallimi më i rëndësishëm është një fakt që në gratë jo shtatzëna ankesave sesa simptoma klinike.

Trajtim gjatë shtatzënisë terapisë mëllenjë candidiasis në gratë shtatzëna kërkon një qasje shumë të kujdesshëm, duke marrë parasysh periudhën e simptomeve shtatzënisë. Fakti se jo të gjitha medikamente ose ilaçe tradicionale mund të përdoret në çdo fazë të shtatzënisë, dhe shumë prej tyre e kundërindikuar. Mjekimi i infeksioneve maja në gratë shtatzëna mjetet juridike popullore Për qëllim ndryshimin aciditetin e vaginës, me acid në transferimin alkaline. Por jo e justifikuar gjithmonë sepse kërkohet të mesme të dobët alkaline. Përveç kësaj, mjedisi më shumë alkaline të lidhur lehtë infeksion dytësor dhe sëmundjet seksualisht të transmetueshme.

Prandaj është më mirë për të kombinuar trajtim tradicional të drogave dhe ilaçeve tradicionale. Terapia duhet të bëhet vetëm nën mbikëqyrje mjekësore. Këtu janë disa mjete receta popullore zgjidhje për podmyvaniya bimor: • buds thupër, celandine, dëllinjë, kamomil kamomil në proporcione të barabarta, përzierje mirë. Nga kjo koleksion të marrë 1 tbsp. l. dhe derdh 200 ml ujë të valë. • leh lisi dhe kamomil (1 pjesë), knotweed barishte (5 pjesë), lë hithër (3 pjesë) është e përzier me të aksioneve të para 2 tbsp. l mbushur me 1 litër ujë të vluar, të vendosur mbi zjarr, solli një çiban, vlim për 5 minuta, filtër.

Pas ftohjes mund të përdoret për të podmyvaniya. • Storm glicerinë gjelbër zakonshme të shkëlqyer. Trajtimi me ilaçe mëllenjë në shtatzëni Është e këshillueshme që të fillojë me mbjellëse bakteriologjike të ndjeshmërisë vaginale ndaj drogës. Gratë shtatzëna janë të lejuara vetëm për drogë antifungal: Pymafutsyn, Nystatin, levorina. Pagesë shtesë