Mëllenjë Candidiasis në gra, fëmijë, burra, simptomat, trajtimin, shkaqet


Candidiasis apo mëllenjë në të përbashkët zakonshme të shkaktuara nga kërpudhat quhet Candida. Ajo formon një lloj të riprodhimit në miceli normal qumështi ngjyrë të bardhë, i cili ndodhet në mukozës. Kjo është arsyeja pse ajo ka këtë emër. Kjo kërpudhat oportuniste që gjendet normalisht në lëkurë dhe njeriut mukozës, por shumëfishon shumë aktiv në një mjedis mbështetës. Kjo mund të ndodhë, për shembull, duke reduktuar përgjithshëm apo imunitet lokal. Për t'ju ndihmuar të kuptoni më mirë sëmundjen e shkaktuar nga Candida kërpudhat, kam shkruar një artikull në lidhje se si të duket mëllenjë (candidiasis) në gra, fëmijë, burra, simptomat, trajtimin dhe shkaqet e sëmundjeve të konsiderohen.

Shkaqet e infeksioneve maja në gratë, fëmijët dhe burrat Për të kërpudhat patogjene lezione Candida shkaktohet indeve ose organeve, trupi duhet të ndikojnë faktorë të ashpër që me shpejtësi të zvogëluar efektivitetin e mbrojtjes - një sëmundje serioze apo shtete të rënda mungesës së imunitetit, diabeti, kancerit, trajtim me seri hormonal si kortikosteroidet, shtatzënisë. Antibiotikët moderne gjithashtu mund të shkaktojë sëmundje. Më shumë njerëz kanë tendencë për të në fëmijëri ose në moshë të vjetër, dhe shtatzënë. Sëmundja manifestohet dhe alergjitë për shkak të anëtarëve të këtij gjini e kërpudhave. Në një rast të tillë ndodh me foto të ndritshme klinike dhe me recurrences të shpeshta.


Candidiasis në fëmijët shfaqet nëpër gojë-gjenitale. Në shumicën e rasteve të transmetueshme nga nëna tek fëmijëve (rreth 72 për qind). Fëmijët manifestohen në raste të rënda zgavër oral për të formuar një bastisje në vend të dendura të bardhë, shumë trudnoudalyayemyye. Ngjashëm me stvorozhennoho qumësht, cila është arsyeja pse populli dhe sëmundje quhet mëllenjë. Fëmijët trajtojnë boils poshtë për përdorimin e vitaminës B12. Ata kanë nevojë për të procesit gojën e fëmijës. Për këtë ampulë përmbajtje transferuar në një copë fashë dhe vendin ata fshihen shkatërrimin. Ky mjet i ndihmon fëmijës krejtësisht pa dhimbje.

Candidiasis është lokal, përgjithësuar, kronike dhe akute. Candidiasis lokal ndikon në mukozën e gojës dhe organet gjenitale. Kjo formë është tipike për procesin akute. Formulari i përgjithësuar është karakteristikë e candidiasis kronike dhe mund të prekë çdo organ të brendshëm. Ai është shkaku i dysbiosis, pneumoni, inflamacion në organet pelvike. Ata të çojë në mbështjelljes dhe rezultati i tyre mund të jetë një mori e sëmundjeve të tjera, duke përfshirë shterpësi sekondar. Kur candidiasis infertilitetit mund të shërbejë gjithashtu si ambient acid, i cili është formuar në vaginë për shkak të jetës myk dhe spermës në atë vdesin.

Candidiasis përgjithësuar shfaqet në imunitet të reduktuar të përgjithshëm dhe alergji ndaj infeksionit maja, e cila quhet Candida. Në formën kronike ka një ndryshim në periudha përsëritje e faljen, ata janë provokuar mukusit traumatizimit dhe ciklin menstrual, ushqimet pikante ose acid dhe alkool. Si një burim i candidiasis infeksionit, në thelb, janë flora natyrore të trupit, por ndoshta nga ndotja e jashtme. Thirrja kërpudhat sëmundje nuk ndryshon vetitë e tij të ndryshojë vetëm vetitë e trupit duke ulur mbrojtje lokale. Kërpudhat patogjene bashkangjitur në qelizat epiteliale dhe fillon aty depërton parazit thellë në pëlhura.

Thellësia e penetrimit të saj varion nga qeliza epiteliale sipërfaqësor në kavitetin oral në gjithë trashësinë e mukozës. Në luftën kundër candidiasis e trupit dhe zëvendës të kundërta, në një pikë dinamik ekuilibri është arritur, kohë në të cilën kërpudhat duke u përpjekur të depërtojnë sa thellë sa të jetë e mundur në pëlhurë, por ajo nuk është, por në të njëjtën kohë trupi e refuzon atë, por edhe jo. Në këtë rast, procesi mund të thith vitet, një ndryshim të bilancit në një farë mënyre apo shërim ndodh procesi mprehje. Simptomat në gratë manifeston si djegia dhe kruarje vulvë, ënjtje dhe skuqje të vulvë, shkarkimit të fortë, të cilat janë të pasura verdhë-bardhë me një erë të veçantë curdled kosi e thumbues dhe dhimbje kur urinojnë dhe gjatë raportit seksual .

Mëllenjë në meshkujt manifestohet me dhimbje ose djegia gjatë