Përfitimet e qumështit të qumështit, kalorive, pronat medicinale të dobishme


Qumësht - Një nga lëngjet më të zakonshme, e cila përfshin njerëz në dietën tuaj, dhe menjëherë pas lindjes. Ky produkt mahnitshme lëndë ushqyese që ka aftësinë për të tretet në mënyrë të përkryer, asimiluar dhe përmban të gjitha të domosdoshme për rritjen dhe zhvillimin e organizmit të ri. Sa kalori substancë ajo është menduar për të ushqyerit e foshnjave e të gjithë gjitarëve, duke përfshirë njerëzit. Dhe si ajo rritet dhe organizma të vogla, kështu që është shumë e dobishme. Pra, sot ne do të flasim për qumësht, pronat e të dobishme të komponentëve të tij. A e keni lexuar disa specie më e përdorur zakonisht qumështit, domethënë: • vacina (më të shpeshta); • Bricjapi; Një çështje tjetër që ne shohim në çfarë është përfitimi i qumështit të nënës për njerëzit.

Qumështi i lopës është më i mirë i përdorur për të ushqyer viçat dhe dietë në të rriturit dhe fëmijët më të vjetër. Interesant, ky lloj i llogarisë shitjes së produktit për më shumë se shtatë qindra milionë ton në vit.
Çfarë e shkaktoi pronat e dobishme e qumështit të lopës? Ushqyesve kryesore të nevojshme për një person janë: • Kalciumi - mineral kryesor i domosdoshëm për kockat tona, dhëmbët, dhe siguron koagulimit të gjakut dhe kontraksionin e muskujve. Është interesante se kalcium nga produktet e qumështit absorbohet më e mirë, e cila është veçanërisht e rëndësishme për fëmijët, adoleshentët dhe gratë gjatë shtatzënisë, laktacionit dhe menopauzë • Fosfor së bashku me kalcium siguruar duhur metabolizmin kalcium-fosfor.


• natriumi, kaliumi nevojshme për metabolizmin normale kripës në trupin tonë; • qumësht përmban edhe elementët gjurmë - selen, krom, molibden, bakër, jod, zink dhe të tjerët; • Proteinat; • Yndyrna, të cilat kanë një acide yndyrore të ngopura dhe të pangopura. • vitamina B A dhe D. Për normat e rritur e konsumimit të produkteve të qumështit është 200-400 ml në ditë. Sigurisht, kjo përfshin jo vetëm qumësht të tërë, dhe produkte që rrjedhin prej tyre, salcë kosi, pije qumësht i thartuar (zier qumësht, kos, kefir, qumësht i thartuar pjekur, etj). Çfarë është qumështi kalori? Qumësht kalori, një mesatare prej 60 kalori në njëqind gram.

Përmbajtje yndyrë 3,5 gram për 100 gram. Ulur përqindjen e yndyrës në qumështin arritur një përpunim të veçantë teknologjike. Proteina është i pranishëm pak më shumë se tre gramë. Sigurisht, që janë prona të dobishme dhe shëruese ishin plotësisht, është e nevojshme për të përmbushur standardet e cilësisë të produktit. Qumështi duhet të jenë uniforme, pa thekon dhe papastërtitë. Ngjyra mund të jetë e bardhë në krem. Shijet dhe erë nuk janë të lejuara. Cilësi shkelje mund të jetë për shkak të gjetjes qumështin e kafshëve të sëmura dhe duke respektuar rregullat e mjeljes dhe përpunimin e cilësisë së dobët dhe magazinimit të pahijshme e produktit. Ju lutemi të jenë të vetëdijshëm se të pijshëm rreziqet e qumështit të para të ngarkohen mjaft të rrezikshme për sëmundjet infektive të njeriut: • bruceloza; • TB; • Sëmundjet patogjen që E. coli.

Prandaj, metodat e mëposhtme të trajtimit: • Pasterizimi. Pasterizim Various pirun përfshijnë ngrohje 65-85 gradë Celsius ftohjes dhe pasues • Sterilizimi - ngrohje në temperatura mbi 100 gradë. Sigurisht, duhet të kihet parasysh se gjatë sterilizimit rrit afat, por me bakteret e dëmshme dhe të dobishme janë vrarë, dhe natyrisht vitamina janë shkatërruar. Kështu, ne mund të themi se më të zgjidhni produktet e qumështit me një afat jo më shumë se 7-10 ditë. Ne duhet të themi në lidhje me qumësht dhie, e cila është gjithashtu e përdorur shpesh nga njeriu.

Sigurisht, ky produkt është "jo për të gjithë", për shkak të shijes së saj shumë të veçantë. Ai përmban më shumë yndyrë, proteina, kalcium dhe provitamin A (beta-carotene). Ky produkt është më afër në përbërje të qumështit të njeriut sesa lopë dhe hypoallergenic, cila është arsyeja pse ajo është e rekomanduar që të përdorin fëmijët në dështimin për të ushqyerjes me gji. Dhe në qoftë se ju nuk mund të përdorni qumësht dhie, një zëvendësim i lopëve shpesh shkakton reaksione alergjike ndodhin në fëmijët e vegjël. Qumësht dhie është përdorur për trajtimin e: • TB; • sëmundjeve të traktit gastrointestinal; • tiroide patologji; • Parandalimi i lezioneve rrezatimit.

Siç u përmend, ushqim ideal për fëmijët është qumështi i nënës. Pra, ne mund të themi se fëmija do të jetë i gjirit më i dobishëm. Përveç ushqyesve ai përmban imunoglobulinat - biologjikisht komponentet aktive që ofrojnë pak rezistencë ndaj infeksioneve. Kjo është fatter se lopë, nga acide yndyrore të pangopura që janë të domosdoshme për zhvillimin e duhur, veçanërisht të trurit. Kalori qumësht njerëzor gjithashtu pak më të lartë (70 kalori në 100 gram). Pra, kemi biseduar për në qumësht, përfitimet e qumështit, kalorive, pronat medicinale të dobishme ajo shqyrtuara.

Në përfundim, unë dua të shtoj se në disa rajone të botës, në shtëpi për kafshët e tjera dhe njerëzit mësuar për të përdorur qumështin e tyre.
A e dini se çfarë është ajo?
Në veri tani është qumështi renë; * Në Azi - mare dhe deve. Mare, i bërë nga mare - një mjet unik të trajtimin e tuberkulozit. Ka seksione pije prej qymështi deveje të veçanta. Buffalo, i cili e bëri i vërtetë dhe mocarela.
Helen,


Lini ju lutem komentin tuaj poshtë! Është e rëndësishme të dini opinionin tuaj!