Mund seksi gjatë periudhës së shtatzënisë i cili


Marrëdhëniet e harmonishme seksuale kryesisht të përcaktojë kuptimin e familjes, dhe ata nuk e lënë pas dore e nevojshme. Megjithatë, ka disa situata ku mbajtja e tyre është e justifikuar. Një prej tyre, i cili është shtatzënia. Shumë kundërshtoi, duke thënë se nuk është arsye për refuzimin e kënaqësive trupore. Të tjerë thonë se e kundërta, gratë shtatzëna në asnjë mënyrë nuk duhet të ndikojë në marrëdhëniet seksuale. Në një farë mase ata janë të drejtë dhe të tjerët. Për të kuptuar seks të mundshme gjatë periudhës së shtatzënisë e cila nuk është e rrezikshme për shëndetin fëmijën e palindur, e konsiderojnë disa aspekte që lidhen me këtë temë në detaje më shumë në faqen e internetit.

Të gjitha ... Le të flasim për ato gjëra që thonë se seksi gjatë shtatzënisë është e mundur jo vetëm, por edhe e nevojshme. • Duke pasur marrëdhënie seksuale gjatë shtatzënisë, ose ata nuk mund të dëmtojë fëmijën. Natyra u kujdes për të, e mbrojtur atë nga ndikimet e jashtme të fshehur për disa pengesa: muskujt e mitrës, membranat fetale (amnion, pjesë nuk është më chorion endometrial mitrës qetë), lëngu amniotik, plug mukusit. Shell dhe ujit redukton fërkime amplitudë dridhje gjatë seksit. Plug mukusit pengon depërtimin e spermës në mitër dhe të gjitha llojet e infeksioneve. • Gjatë seksit ajo gëzon.Gëzuar hormonet të cilat emetojnë në atë kohë, ndikim pozitiv jo vetëm në shëndetin e saj, por edhe në zhvillimin e fetusit. • Në qoftë se një grua ka një dëshirë për të pasur marrëdhënie seksuale gjatë shtatzënisë, por është i dëshpëruar, atëherë përfundimisht rrit nervozizëm për shkak të trupit të akumuluar e emocioneve negative. • spermë Mashkull përmban disa substanca që janë të dobishme për trupin e një gruaje shtatzënë, enzimat, prostaglandinet, të cilat janë veçanërisht të dobishme në ditët e fundit para dorëzimit sepse ato kontribuojnë në zbutjen e qafës së mitrës dhe zbulimin e saj të lehta. • Gjatë muskujt e mitrës marrëdhënie seksuale janë ulur, në këtë mënyrë është një lloj stërvitje që edhe ndikojnë në rrjedhën e lindjes.

Të gjithë kundër .... Sigurisht, jo çdo gjë është rozë, ka situata kur seksi gjatë shtatzënisë është i kundërindikuar. Këto kushte nuk janë shumë, por ende ato janë: • kërcënimin e dështimit të fëmijës gjatë shtatzënisë hershme. • Në fund të gjatë - një kërcënim i lindjes së parakohshme. • Cili hypertonicity e mitrës gjatë. • placentation ulët. • Prania e sëmundjeve seksualisht të transmetueshme në një partner seksual ose përkeqësimi ai gjenital herpes. Në këtë rast, 100% e nënës së infektuar shtatzënë negativisht të ndikojë se sa ecuria e shtatzanisë dhe shëndeti i foshnjës së palindur. Ka infeksion intrauterine të fetusit.

• këputje e parakohshme e membranave. • Përkeqësim i sëmundjes mendore në një grua shtatzënë (në qoftë se ajo kishte para shtatzënisë) ose psikozë. • Nëse kjo shtatzënia vazhdon normalisht, por ka dëshmi që një ose më shumë Shtatzënitë përfundoi në abortimi spontan, lindjes së parakohshme thellësisht fëmijëve, në ditët e menstruacioneve seksi supozuar kjo është më mirë të abstenojnë. • Mohimi i marrëdhënieve seksuale për 5-6 javë para dorëzimit të pritur - një çështje kontestues. Deri tani nuk ka konsensus për këtë çështje. Në thelb ajo ka të drejtë të vendosë gruan. Disa gra shtatzëna gjatë kësaj periudhe të kundërta rrit makinë seksi.

Dhe pse nuk kanë marrëdhënie seksuale me burrin e saj të dashur, duke lejuar shëndetin? Sigurisht me të gjitha masat. • Gjatë orgazmës gjatë shtatzënisë normale në tkurrje të muskujve mitra e një gruaje është që në fazat e hershme nuk mund të shkaktojnë punës, ndërsa më vonë mund të çojë në lindje më e parakohshme, ajo është shumë e rëndësishme të dini. Në çfarë kushte mund një grua shtatzënë për të bërë seks? Përgjigja nuk është e qartë. Duke e lejuar shëndetësor i madh, është dëshira seksuale, dhe ka contraindications, sex të jetë e mundur në çdo fazë.

Le të spekulojnë lohieski. Tremujorin e parë. Gratë priren toksikoz mund të jenë dhimbje të vogla duke tërhequr në bark të ulët. Kjo imponon një ndikim negativ, makinë zvogëluar seksi dhe nënën shtatzënë nuk marrëdhënieve seksuale. Tremujorin e dytë. Ndjenja më e qëndrueshme, barku nuk është aq e madhe. Shumë gra raportojnë rritje të dëshirës seksuale është në tremujorin e dytë të këtij dhe të orgazmës më të gjalla. Kjo periudhë është më e mira për marrëdhëniet seksuale gjatë shtatzënisë. Tremujorin e tretë. Ka vigjilent për të përgjithshmë e ardhshme të shqetësimit të madh të barkut, dhe fëmija mund edhe thelbësisht të përgjegjshme ndaj fraksionit.

E gjitha varet nga disponimin e gruas dhe shëndetin e saj. Pozicionet optimale për seks gjatë shtatzënisë Pra, të gjithë "pro" dhe "kundër" kemi shqyrtuar. Tani largua pozicion. Në kufizime shtatzënisë hershme mbi ta. Por me rritjen e kohëzgjatjes (4 muaj) bark në rritje, e cila ndikon ndjeshëm sjellje. Përbën rekomanduara - "njeriu prapa", "në anën e", "grua në krye". Nëse nuk ka contraindications për seks gjatë shtatzanisë, atëherë merret me të apo jo, çdo çift duhet të vendosë vetëm. Kur contraindications ende duhet të mbani mend se ka kontakt dhe dashuri që ka dashuri pak më pak të shprehur, partnerët me njëri-tjetrin të kuptuarit.

Në këtë rast, ata janë një zëvendësim i plotë për seks. Alex,