Kripëra minerale në trup


Gjithkush e di se trupi ynë përbëhet kryesisht nga uji (rreth 65% e të rriturve dhe 85% te fëmijët), por pak njerëz e dinë se ka të tjera "ndërtimit" komponente. Kjo substancave inorganike, të tilla si elementët gjurmë dhe minerale. Por, pavarësisht nga fakti se përqindja e përmbajtjes është vetëm 4-5%, ato luajnë një rol të rëndësishëm në jetën tonë. Për më tepër, ata janë të detyruar të kryejnë shumë funksione. Për shembull, ata kanë blloqe të caktuara për ndërtimin e skelet tona, dhëmbët. Disa prej mineraleve rregullojnë ujë dhe bilancit electrolyte, të tjerët të luajnë një rol të rëndësishëm në dhënien, akumulimin dhe përdorimin e energjisë.

Ata janë pjesë e gjakut dhe të sigurojë një proces të hematopoiesis. Këto kripëra minerale në trupin e nevojshme për rigjenerimin e indeve të saj. Jonet e kripërave të tretshme të K +, Na +, Mg2 +, Cl-, SO4 2 - të kryejnë një numër të funksioneve: rregullojë pėrshkueshmėrisė membrana; * Organizimi i kushteve për transmetimin e impulseve nervore; të mbajtur presionin normal osmozik e gjakut dhe rregullimin ekuilibrin e ujit; * Përfshirë në tkurrje të muskujve; * Forcimi i lëngje ndikim stomak, të marrë pjesë në formimin e alkaline dhe enzimeve acid. * Bilanci PH; Si pasojë, ata nuk dëmtojnë trupin. Por, si dhe, të tilla si të tepërta kripë çon në akumulimin e ujit të tepërt në trup, presionin e thyer të gjakut.


Për më tepër, akumulimi i tyre në organet dhe indet mund të shkaktojnë shumë sëmundje të pakëndshme. Ekspertët Moderne thonë se njerëzit kanë nevojë për normale 20 minerale. Për të marrë trupin që munden me ushqim, por jo vetëm. Gjithashtu pranimi i tyre ndodh gjatë frymëmarrje dhe pirja e duhanit, sepse ata janë në gjethe të duhanit. Për fat të keq, deri më tani asnjë organizatë, duke përfshirë (Organizata Botërore e Shëndetësisë) me OBSH nuk mund të përcaktojnë me saktësi shkallën e kripërave minerale në trup projektuar vetëm rekomandime. Vetëm gjetur vetëm se shuma e kërkuar varet nga kushtet dhe mënyrën e jetës së një individi të veçantë.

Në çdo rast, për të mbajtur norma përmbajtja duhet të përmbahet për të ushqyerit e duhur, domethënë çdo ditë të ngrënë bimët dhe kafshët, si dhe ujë normale. Çdo gjë tjetër, mineralet në formën e joneve dhe komponimet e ndryshme me substanca të tjera tashmë të pranishme në qelizat e trupit tonë. Një nga substancat më të rëndësishme për jetën konsiderohen natrium, magnez, kalium dhe kalcium. Vlen të përmendet roli i klorit, fosfor bashku me squfur. Gjatë ditës, ne kemi nevojë vetëm miligram tyre. Ata janë gjithashtu të pranishëm në të lëngjeve të ndryshme të trupit të trupit. Ky fenomen pakëndshme si të vjella ose diarre të na bëjnë të humbin sasi të konsiderueshme të mineraleve dhe kripërave.

Duke përdorur këto situata mund të shërbejë injeksion të kripur. Përndryshe ju rrezik marrjen dështimin e veshkave. Është e nevojshme që të jenë të kujdesshëm me disa ushqime, si ata mund të ndonjëherë të gabuar për t'u përqëndruar në një minerale të veçanta për njerëzit kjo është e papranueshme. Këto përfshijnë kullosa, algat dhe det. Gjithashtu, ne edituar faqen t'ju tërhequr vërejtjen se thyer ekuilibrin e kriprave minerale në trup ne rrezikojmë për të ulur ekuilibrin acid-bazë. Kjo çon tek sëmundjet si ateroskleroza. Si rezultat i mungesës së magneziumit mund të shkaktojë shurdhim.

Iron mangësi anemi ndodh hekur. Shumica e minerale të tjera ne përdorim klorur natriumi. Sodium rregullon sasinë e ujit në trupin, dhe klor, kombinuar me hidrogjen tek formojnë njëjtin lëng klorhidrik acid stomakut, i cili është në mënyrë të rëndësishme për tretje. Mungesa e kripës çon në përfundim përforcuar ujin nga trupi dhe tretje të dobët. Ajo krijon mbajtjen e ujit të tepërt në trup dhe ënjtje. Pra, rëndësia e kripës, sepse e madhe e njeriut! Dhe kjo është po aq e rëndësishme që të përmbahen normave të konsumit - jo më shumë se 1-2 gram në ditë. I njëjti rregull është kripëra të përafërta dhe të tjera. Për të shmangur këtë, ne duhet të kujtojmë se mineralet acid, dhe me ta kripë që përmban mish, peshk, bukë, vezë.

Dhe Alkaline prodhuar në tretje të perimeve dhe frutave. Konsumi i moshuar është i nevojshëm për të forcuar kategorinë e fundit të produkteve. Pra, ata të mbushur mungesën e kalium, magnez, hekur dhe kalcium në trup.
Kjo është e rëndësishme sepse për shembull kalcium bëjnë të gjakut tonë, lëngje qelizat dhe indet. Ato ofrojnë mekanizma për mbrojtjen e vendeve të punës të trupit dhe të mbështetur muskujt dhe nervat në formën e duhur. Mungesa e kësaj çështje mineral çon në dobësimin e muskujve të zemrës. Trupi më i mirë i përdor kalcium nga produktet e qumështit dhe djathë. Por me buke e saj të vështirë për të mësuar. Unë mendoj se ju keni asnjë dyshim - ose duhet minerale të njeriut.

Është e rëndësishme të dini se ata janë në trup është e nuk mund të jetë mësuar ata. Për asimilimin e duhur të mineraleve të nevojshme për të bërë një pushim në përdorimin e ushqimeve të pasura nga të njëjtat kripërave në 07:00. Përndryshe ata të bëhet i paarritshëm për të mësuarit dhe përfundimisht kjo çon në mosfunksionim të stomakut. Është e rëndësishme për të ngrënë çdo ditë në të njëjtën kohë. Kjo prodhon një refleks, dhe ushqimi është zhytur më mirë, dhe për këtë arsye e kripë dhe minerale. Nëse jeni larguar nga ky rregull, trupi nuk arrin, e cila çon në sëmundje të ndryshme. Të tilla si gastrit, ulcerat.

I dëmshëm shumë për të ngrënë para se të shkojnë në shtrat. Pra, ju nuk i japin trupit një pushim. Traktin gastrointestinal duhet të bëjë një pushim të paktën 6:00 në mbrëmje dhe nayidayuchys ju privojnë atë nga e drejta ligjore. Mundësisht, vakt e fundit ishte në 03:00 me kohën e gjumit, dhe se ajo përbëhej nga produktet e qumështit dhe frutave. Mos harroni se mineralet e nevojshme nga organi për funksionimin normal, si dhe vitamina. Pra, nuk e lënë pas dore rekomandimet sipërpërmendura. Alina Afanasyeva,