Komunikimi ndërpersonale dhe psikologji ndërpersonale


Komunikimi - një proces i rëndësishëm i ndërveprimit. Është në proces e komunikimit lindin janë formuar dhe marrëdhëniet ndërmjet njerëzve. Prandaj, ajo është një pjesë integrale e ekzistencës njerëzore. E pra le të flasim për atë që mund të jetë komunikimi ndërpersonale dhe psikologjia e komunikimit ndërpersonal. Ka shumë forma dhe llojet e komunikimit. Ne komunikojmë me njëri tjetrin direkt - ballë për ballë ose t'u marrë në mënyrë të tërthortë - duke folur në telefon, duke shkruar letra, kartolina. Komunikimi mund të jetë i lidhur me aktivitetet e tyre profesionale apo të jetë miqësore. Në procesin e ndërveprimit është shkëmbimi i ideve, mendimeve, përvojat dhe ndjenjat në mes të njerëzve.

Ngjashmëri unitet i mendimeve dhe ndjenjave e lehtëson komunikimin, dhe anasjelltas. Ndërveprojnë me njëri-tjetrin, kemi ardhur në disa përfundime, të gjejnë zgjidhje për problemet, arrijmë në të vërtetën. Komunikimi janë të ndarë në direkte dhe indirekte Indirekt -. Në bazë të lexuar libra, duke shikuar filma, hulumtime dhe kështu me radhë D. Direct - një komunikim i drejtpërdrejtë me një person tjetër apo grup njerëzish. Secili prej nesh të përpiqet për të komunikuar me njerëzit që janë si ne, të cilët dëshirojnë për të bashkëvepruar. Por si ne duam, çfarë ata dëshironin të komunikojnë me ne. Ky problem që kanë të bëjnë me ekspertë ndërpersonale psikologjisë.


Ata thonë se një njeri mund të kontrollohet duke vepruar në psikikën e tij. Psikologji mëson njeriun e vetëdijes ndërpersonale e avantazhet e saj. Ajo është vetëm duke krijuar një kredibilitet në sytë e mikut tuaj, ju mund të jetë plotësisht i bindur në veten tuaj. Kjo nga ana e ndihmon të kuptojë se ju jeni më të mirë se të tjerët, dhe më mirë se shumë njerëz, kështu që mendimi juaj dhe vlerësimi juaj dinjiteti i propozuar zgjidhje e duhur. Pasiguria në lidhje me aftësitë e tyre shkakton dyshim në besueshmërinë e tij.
Komunikimi ndërpersonale Psikologët gjithashtu argumentojnë se përveç zhvillimin e një vetë-besimit, ju duhet të mësojnë të njohin dinjitetin e bashkëbiseduesit, dhe të jetë në gjendje të jetë i hapur dhe i vëmendshëm.

Ka shenja me të cilën mund të përcaktojnë nëse një person i caktuar ose jo: Treguesit kryesorë të ndryshimeve në sfond emocional në komunikim është muskujt e fytyrës dhe sytë. Çështja jonë e pasiguri e lëvizjes së qafës, armëve, trung dhe këmbë. Për shembull, në qoftë se një njeri ka besim, ai shikon në sytë e palës tjetër. Përsëri në atë këmbë drejt relaksuar, mjekër ngritur pak. Njeri i pasigurt në vetvete kushton duken pak ul kokën e tij, këmbët e tij shtrirë, dhe duart ai mban përpara. Këto manifestime refleks janë të lindur në nënndërgjegjeshëm dhe manifestimet e jashtme janë të vështirë për të kontrolluar. Por ju mund të mësoni atë.

Ajo përmban vetëbesimin dhe të mësojnë për të aplikuar ato në një bisedë. Ne duhet të mësojnë të tregojnë shenja të personit miqësor dhe të sigurt. Kjo do të ketë një vlerësim pozitiv të tjerëve dhe për të lehtësuar komunikimin. Të ndryshme vetë-identitetin Nëse një person ndjen vetë-dyshim, besimin, kjo çon në vetë-respekt të ulët. Shpesh i tillë një natyrë cilësi e pandarë e natyrës, por ajo gjithashtu i formuar shpesh në fëmijëri. Prindërit formë pamjen dhe karakterin e fëmijës. Shkaku i vetëbesim të ulët janë shpesh edukim i gabuar. Kur fëmija është i vogël, vetë-respekt i varfër bëhet pengesë në kontakt me fëmijët e tjerë.

Ky fëmijë është e nënshtrojeni më keq njohuri dhe aftësi të reja. Kur ai e parë dështon, ai ka frikë për të marrë diçka të re. të tilla si fëmijë, duke qenë shumë i aftë, mund të vazhdojmë me fëmijët e tjerë në zhvillim. Teens me vetëbesim të ulët janë të prekur nga gjendja e tyre. Në këtë moshë, vetëvrasje të shpeshta lidhur me këtë problem: "Unë nuk kam nevojë askush, askush nuk më do, unë - parëndësinë. Zakonisht prindërit i pasigurt në vetvete njëjtë fëmija rritet. Rritje deri, fëmijët në këto familje nuk janë në dijeni të aftësive të tyre të vërteta, të cilat janë shpesh shumë më e lartë se mesatarja. Ndonjëherë ka një ulur vetëbesim ndërsa arroganca.

Pra, njerëzit kanë tepruar, të pakuptueshëm dhe të papërshtatshme vetëbesimin. Me njerëz të ulët të vetë-nderim tepër të shqetësuar për atë që do të mendoni rreth saj ose të tregojnë të tjerëve, dhe në debatet dhe dialogu kanë filluar të tregojnë emocion të tepruar. Këta njerëz janë të pambrojtur, vazhdimisht duke kërkuar për modele. Ata janë të prirur për xhelozi, janë më shumë se në gjendje të japin dhe të mos marrin pamje bashkëbiseduesi. Njerëzit me të lartë të vetë-vetëdijshëm për vlerën e tij, vlerësojnë veten e tyre, jo duke kërkuar në mendimin e dikujt tjetër. Njerëz të tillë janë të kënaqur me mendimet e të tjerëve. Ata janë të qetë dhe të vështirë për të komunikuar, kanë prekshmërinë ulët.

Idhuj dhe modele ata nuk kanë nevojë për shkak se ata janë të vetë-mjaftueshme. Këta njerëz nuk kanë dëshirë të argumentojnë, ata janë të sigurt nga pika juaj e parë, por në gjendje të marrë në konsideratë mendimin e bashkëbiseduesit. Ata nuk janë të prirur për xhelozi, të dhënë më shumë se të marrë. Besim njerëzit janë të respektuar dhe kuptimplotë për të tjerët dhe kanë tendencë për të komunikuar. Nxjerrjen e konkluzioneve nga e gjithë kjo, duhet theksuar se një vetëbesim shumë të ulët dhe për të parandaluar dëm të dëgjimit. Por ky tipar mund dhe duhet të adresohen. Një person i cili është subjekt i komunikimit, është që të kemi një shumë e miqve, një punë e mirë kërkon respekt dhe autoritet, duhet me të gjitha mjetet të përpiqemi për të rritur vetë për veten.

Kjo do t'i japë atij besim, do të lehtë të komunikojnë me të tjerët. Svetlana,