Metoda Buteyko frymëmarrje, vendndodhja, pajisje


Mjekësia moderne ka shekuj përvojë. Ajo vjen nga personalitete të tilla të famshme si Hipokrati dhe Ibn Sinas. Kontributi i tyre në "bankë derrkuc" teorisë dhe praktikës mjekësore është i madh. Koha kaloi, ndryshoi përshkrimin e sëmundjeve dhe qasjen e tyre të trajtimit. Shumë sëmundje që janë konsideruar e pashërueshme, ndryshuar statusin e saj dhe iu nënshtruan terapisë.
Por ka një sëmundje, për të cilën mjekësia ka mbetur e pafuqishme, astma, tension të lartë të gjakut, alergji, pectoris, etj Mjekët më të mirë thjesht "të marrë një vend" të pacientit për mjekim dhe kërkojnë lehtësim të përkohshëm. Pacientët në kërkim për një mënyrë për veten tuaj.

Teknikat Login janë të gjitha tradicionale dhe jo tradicionale. Këto nuk janë metodat tradicionale të trajtimit të kronik dhe të vështira për trajtimin e sëmundjeve është një metodë Konstantin Buteyko frymëmarrje. Ajo ka asgjë të bëjë me ushtrime të frymëmarrjes, dhe kërkon vetëm për të ndryshuar thellësinë e frymëmarrjes gjatë ushtrimit. Në 60 vitet e shekullit të kaluar, shkencëtari sovjetik i PK-së Buteyko zbuluar se kthyer idenë e pasme të organizmit në trajtimin e sëmundjeve kronike. Ajo qëndron në faktin se sëmundja është e shqetësuar balancën e oksigjenit dhe dioksidit të karbonit në trup. PK-ja Buteyko besonte se njeri i pamësuar "të marrë frymë".


Ai provoi se më thellë ai frymëmarrje lëvizjet, rëndë rrjedh sëmundje. Në anën tjetër, fryma më e cekët, më të shpejtë shërim. Fakti është se me një frymë thellë nga trupi rrjedh dioksid karboni, kjo çon në një vrull të enëve cerebrale, bronkiale, zorrëve, traktit biliar, reduktohet furnizimit me oksigjen të indeve. Praktika frymëmarrje metodë Buteyko jep rezultate shumë të mira pozitive në këto situata me sesione të rregullta dhe gjithmonë nën mbikëqyrje mjekësore. Metoda e drejtpërdrejtë e të gjitha unë nuk jam duke shkuar në lidhje me të gjithë libri është shkruar. Ajo gjithashtu përshkruan në detaje se si për të trajnuar Buteyko frymëmarrjes ushtrimet për këtë.

Banojnë vetëm disa nga aspektet kryesore që duhet të dinë çdo pacient që ka vendosur për të marrë shëndetin e tyre. Mendoni se çfarë do të thotë shenja të frymëmarrje metodës Buteyko, lokacioni, aplikimit të teknologjisë. • duhet për të akorduar në pushtimin sistematik për një kohë të gjatë; • të mësojnë një herë dhe për të gjithë jeteses nevojë për të ndryshuar krejtësisht; • në lidhje me drogën gjatë gjithë jetës, dozim i tyre reduktohet gradualisht; Çfarë është metodë? Në kushtet e PK-Buteyko vetëm përmes personit diafragmë nuk mund të marr frymë thellë, gradualisht në rënie thellësi. Marr frymë me hundë tuaj vetëm nevojë, atëherë ajo do të jetë e drejtë.

Thith të bëjë shumë pak, të qetë dhe jo të dukshme, me stomak dhe gjoks nuk duhet të rritet. Me këtë ajër frymëmarrje ulet vetem tek klavikul, dhe poshtë tyre është dyoksid karboni. Ajror duhet të tërheqë pak, në mënyrë që të mos më merret fryma. Njeriu ka krijuar përshtypjen se ai është i frikësuar e erë. Frymëzimi duhet të zgjasë jo më shumë se 2-3 sekonda, dhe nxjerr frymë jo më shumë se 3-4 sekonda e ndjekur nga një pauzë prej rreth 4 sekonda. Vëllimi i exhaled ajrit nuk duhet të jetë më e madhe. Këtu ka një diagram Buteyko frymëmarrje. Teknikë Buteyko frymëmarrje • ulen në një karrige dhe plotësisht të relaksoheni, shikoni ashensor memece sipër syve; • çlodhur diafragma tuaj për të marrë frymë shallowly dhe një kuptim mungesa e ajrit në gjoks; • lëvizjet e frymëmarrjes të vazhdojë në një ritëm jo të rritur atë për 10-14 minuta; • Nëse ju keni dëshirë për të marrë frymë thellë, ju vetëm pak mund të rrisë thellësinë e frymëmarrje, por në çdo rast në thellësisht; • me trajnimin e duhur ju do të ndjeni në fillim të nxehtit të gjithë trupin, atëherë do të ndiheni të ngrohjes dhe dëshirë papërmbajtshëm për të marr frymë thellë, për të luftuar vetëm nevojë për t'u çlodhur nga diafragmë; • lë trajnimi duhet gradualisht duke rritur thellësinë e frymëmarrjes; Kohëzgjatja e trajnimit, frekuenca e saj varet nga të pacientit dhe shkallën e dështimit të frymëmarrjes.

Identifikimi ajo mund të jetë vetëm një mjek i cili është i njohur me praktikën dhe teorinë e si të përdorin marrë frymë metodë Buteyko, sepse metodë ka contraindications. Si shkalla e dështimit të frymëmarrjes? Matet vlera "pauzë kontroll" dhe puls. Kjo do të kërkojë një orë me dorën e dytë. Count impuls tuaj për dhjetë minuta pastaj të lidhur frymëmarrjen. Pastaj rri drejt, të marrë një qëndrim të bukur dhe të shpjegoj supet dhe do të forcojë barkun tuaj. Pastaj bëni frymën tuaj pas frymë do të ndarë. Së bashku me sytë e tij pozita bllokohet nga ana e dytë dhe të mbajë frymën tuaj.

Gjatë gjithë periudhës së matjes duhet të shikoni larg nga dora e dytë duke lëvizur në një pikë të ndryshme të parë ose që ta mbrojë sytë e tij. Është e pamundur për të marrë frymë një ndjenjë të "aperture shoku" tensionin e muskujve të barkut dhe qafën
. Në këtë pikë, shikoni në pozitë të dorës së dytë dhe nuk e marrë frymë thellë dhe ngadalë shpjegoj frymëmarrjen.

Rezultatet • frymë për më shumë se 40 sekonda, impuls 70 rreh. per minute, ose më pak. - Ju nuk jeni i sëmurë; • 20-40 sekonda dhe Pulse ud.v 80 minuta - faza e parë e sëmundjes; • 10-0 sekonda, impuls 90 rreh. për minutë - në fazën e dytë; • më pak se 10 minuta - Faza e tretë e sëmundjes; Trajtohen duke përdorur metoda Buteyko frymëmarrje të vështirë.

Edhe pse teknikë Buteyko frymëmarrja nuk është e komplikuar, por zbatimi i tij - një punë kolosale, si për pacientin dhe mjeku. Nga nevoja vullnet madhe e pacientit dhe durim, veçanërisht në ditët e para të trajnimit. Në praktikë, në fillim të trajtimit në pothuajse të gjithë pacientët kanë përkeqësimin e sëmundjes themelore, është e nevojshme të dinë dhe të jenë të përgatitur për të gjitha simptomat. Nëpërmjet ushtrimit të rregullt, shumë njerëz të përmirësuar shëndetin e tyre të përgjithshëm ose edhe të hequr qafe të sëmundjeve kronike. Por për të filluar klasa nuk mund. Ka nevojë për trajnim Sjelljes vetëm pas një shqyrtimi të plotë dhe gjithmonë nën mbikëqyrjen e një mjeku të njohur me metodën Buteyko frymëmarrjes.

Nëse doni të dini për krijimin e metodës, të shpjegojë se pse ajo është e dobishme të marrë frymë Buteyko shihni video: Shën Valentinit, www.
rasteniya-lecarstvennie.ru