Metodat e aplikimit të vajrave thelbësore në Aromatherapy


Metodat e procedurave aromatike parandaluese - një masazh, fërkim, fasha, kremra, vaske dhe mbytje. Sjellja e duhur të secilit varet efektin e Aromatherapy si një e tërë. Është e rëndësishme jo vetëm të saktë zgjidhni vaj esencial, por gjithashtu e di mundësitë për përdorimin e tij. Gjithashtu, në qoftë se jo siç duhet zbatimin e masave parandaluese vajra esenciale shans të lartë të lëndimit. Për shembull, "live" përdorimi i vajrave thelbësore në dush mund të përjetojnë djegie nëse inhalimi analfabet mund të dëmtojë Mukoza dhe t. E., etj N. Konsideroni metodat e listuara më sipër e duke përdorur vajra esenciale në Aromatherapy.

Përdorimi i vajrave thelbësore në Aromatherapy me masazh. Vajra esenciale për masazh në çdo rast nuk mund të përdoret "drejtpërdrejt", që është thjesht aplikuar në sipërfaqe të lëkurës - kjo mund të shkaktojë djegie! Dhe njerëzit me ndjeshmëri të lartë mund të çojë në pasoja më tragjike. Vaj esencial para se të aplikoni për të lëkurës duhet të shpërndajë në vajra yndyrore. Me këtë metodë të naftës thelbësore është përgjithësisht mjaft disa pika. Ju duhet gjithashtu të sigurojë që përqendrimi i vajrave thelbësore në vaj me bazë nuk i kalon, për qëllime mjekësore - 1-2%, si një masë parandaluese - 0,3-0,5%. Llogaritin lehtë.


Ju duhet të mbani mend se 1 pikë vaj esencial ka një peshë mesatare prej 20 mg (0,02 g). Masa sasia e naftës është e përshtatshme të lugët, kështu që ju duhet të mbani mend dy opsione: 1 h Spoon përmban 5 ml e naftës bazë dhe 1 tbsp.. Spoon - 15 ml. Kjo është tani e lehtë për të llogaritur shumën e duhur. Për shembull, për të marrë një formulë terapeutik masazh për (më saktë 1% përqendrim), ju keni nevojë për një lugë çaji të bazës së naftës të shtoni 5 pika vaj esencial (p.sh., 1 ml vaj yndyror hyrë 1 pikë vaj esencial) dhe parandalimin masazh - një lugë çaji i bazës së naftës vetëm dëshironi të shtoni një pikë vaj esencial, sepse përqendrimi i naftës në këtë rast duhet të jetë 5 herë më i vogël.

Për të përgatitur përzierje masazh e disa vajrave thelbësore që ju duhet të ndjekin të njëjtin parim si ajo e aksioneve odnomaslovom. . Kështu, për qëllime të parandalimit për 1 h lugë të vajit bazës (5 ml) të shtoni 1 pikë një përzierje e vajrave thelbësore, dhe për qëllime mjeksore - për 1 h lugë e bazës së naftës, shtoni 5 pika të përzjerje.. Për të përgatitur krem ​​masazh me vajra esenciale duhet të zgjidhen krem ​​neutral, pa asnjë pronave të dallueshme. Në thelb rekomandimet për përzierjen krem ​​dhe vajra esenciale janë të njëjta si në rastin e naftës masazh. Përafërt raport - 1 pikë vaj esencial për 100 ml krem.

Përdorimi i vajrave thelbësore në Aromatherapy kur grimcuar. Bluarje - një metodë tjetër për të përdorur vajra esenciale në Aromatherapy mund të shihet si një formë të lehtë të masazh, pasi ajo është një nga teknikat e tij. Dallimi është se rëndë është më shumë me karakter lokal dhe është përdorur për lehtësimin e dhimbje, inflamacion, ënjtje, lodhje dhe tensionin e muskujve pas ushtrimit të vështirë. Fërkim bëhet edhe vaj esencial holluar në zgarë yndyror të naftës, por në këtë rast mund të jetë pak për të rritur përqendrimin e naftës thelbësore (2-3%) si gjurmë kur kjo procedurë nuk është e madhe.

Përdorimi i vajrave thelbësore në Aromatherapy kur instalimi ngjesh. Ashtu si fërkim, ngjesh ndikojë në zonën lokale, por ndryshe nga ndikimi i parë terapeutik shtrirë në kohë (nga 1 deri 03:00). Kompresë të kryhet si vijon: vaj esencial i holluar me vaj me bazë (në bazë të naftës-paguar 0,5-1% vajra esenciale), ngrohur në 30-40 ° C. leckë pambuku Pastaj përzierje përgatitur është e freskët dhe e vënë atë në zonën e prekur. Atëherë të mbuluar me një film (zona e saj duhet të jetë më e madhe se zona e indeve), që të vënë një shtresë e leshi pambuku të gjithë fashë fikse ose shami. Përdorimi i vajrave thelbësore në Aromatherapy duke aplikuar një locion.

Krema - një tjetër metodë e ndikimit lokal, por, ndryshe nga paketat, ato janë përdorur shpesh për ftohje sesa ngrohjen. Per locione, vaj esencial ose një përzierje e vajrave të jetë tretur në një sasi të vogël e alkoolit dhe pastaj holluar me ujë të ftohtë në shkallën prej 1 rënies së vajit esencial në 200 ml të ujit. Pastaj, zgjidhje rezultuar për të njomet indet
nynu dhe shtrydh atë, pastaj të vënë në lëkurën tuaj. Si të nevojshme për të njomet leckë përsëri.
Përdorimi i vajrave thelbësore në Aromatherapy, ndërsa duke marrë dush. Banje me vaj aromatike është një nga metodat më të plotë të ndikimit në trup, siç u përmend tashmë në vend, kështu që unë nuk do të përsëris.


Përdorimi i vajrave thelbësore në Aromatherapy mbytje.

Për të mësuar se si të kryejnë thithjen e vajrave thelbësore, siç u përmend tashmë.