Pamjaftueshmëri utero-placental në shtatzëni


Shtatzënia - grua gjendje e natyrshme, por kursin e saj normal kryer mekanizma komplekse që kanë për qëllim sigurimin e të gjithë fetusit jetik. Kjo përfshin dy sisteme funksionale - nënën dhe placentë. Nëse ka edhe një mosfunksionim të vogël të sistemeve të ndërlidhura, mund të ketë dy shtete patologjike - utero-placental dhe placenta pamjaftueshmëri fetusit. Ky është një proces krejtësisht i ndryshëm, tjetër gjë është që ata të çojnë në të njëjtën - për qarkullim të dobët dhe të ushqyerit në nënë-placenta-fetusit. Ky artikull do të diskutojë pamjaftueshmërinë utero-placental. 1.

Çfarë utero-placental pamjaftueshmëri Shtatzënia ketë qarkullim të dobët në nënë-fetus përmes placentës formuar dobët sistem të enëve të gjakut. Si të fetusit dhe nënë e bëri vetëm përmes placentës. Ajo fillon për të formuar dhe zhvilluar nga ditët e para të shtatzënisë, por kjo nuk mund të konsiderohet organ i pavarur. Megjithatë, roli i placenta është i madh, sepse fruta nëpërmjet saj merr oksigjen dhe ushqyesve të ndryshme. Ai kryen rolin e membranave dhe filtra, duke shmangur marrja e fëmijës së palindur të kimikateve të shumta. Gjatë shtatzënisë placenta vepron si endokrin organ, ajo prodhon disa hormone të rëndësishme dhe substancat e nevojshme për ruajtjen dhe rrjedhën e saj normale, progesterone, estrogjenit, Gonadotropin njeriut chorionic, etj funksion të dëmtuar të placentës, ajo nuk është e dobishme për të shtatzënisë dhe zhvillimit të fetusit. 2.


Faktorët e rrezikut utero-placental pamjaftueshmëri ka arsyet e veta: • Komplikimet e shtatzënisë: i gjatë dhe i keq trajtuar sëmundje në mëngjes, me kërcënimin e ndërprerjes, zgjatjen, papajtueshmërinë e gjakut të nënës dhe fetusit në grup apo Rh, infeksion intrauterine, shtatzëni të shumëfishtë, etj • Çdo nënë kronik diabet, sëmundje të zemrës (lindura apo të fituara), hipertension, pyelonephritis, grykët, anemia, sëmundjet autoimune, kancer i çdo vend, duke përfshirë edhe dashamirës dhe të tjerët • moshën e nënave më të vjetër se 35 dhe më të rinj se 17 vjet.

• Kushtet e dobëta të jetesës. • Faktorët e mjedisit: rrezatimi dhe sulm kimik. • Zakone të këqija: pirja e duhanit, alkoolit dhe drogës. • Çdo sëmundje akute infektive, SARS, hepatitit dhe sëmundjeve të tjera • colpites gjinekologjik nënën, adnexitis, fibroids, fibromë, mosfunksionim menstrual, etj • historisë dobët obstetrik: mbresë mbi trupin e mitrës, jo shtatzënisë zakonshme, abort, abortin shpeshta , lindje e frytit të vdekur, kurs i komplikuar i lindjes mëparshëm dhe shtatzënisë, etj 3. Kursi i in utero-placental pamjaftueshmërisë Dështimi kryesor zhvillon në shtatzëninë e hershme deri në 12-14 javë është e rrallë.

Kjo ndodh për shkak të lidhjes së dobët të placentës në murin e mitrës. Nëse ky kusht është shkelur furnizim shpejt embrionin dhe shtatzënia, zakonisht përfundon në zhvillimin abortimi spontan apo spontan të anomalive kongjenitale bruto në fetus. Dështimi i mesëm zhvillohet pas 16 javë të shtatzënisë dhe ndodh më shpesh. Kjo gjendje zakonisht ekziston rreziku i dështimit të fëmijës, dhe ajo merr në departamentin e patologjisë. 4. Mungesa e in utero-placental rrjedhjen e gjakut është: dështimi akut dhe kronik i mprehtë - një rezultat i çrregullimeve të papritur-fillimit të qarkullimit të gjakut, mund të rezultojë në shkëputje të placentës, shpesh duke rezultuar në vdekjen e fetusit dhe abortit.

Mungesë kronike është gjetur shpesh shkelje të in utero-placental rrjedhjes së gjakut, që rezulton në funksion placentar është ndërprerë, fruta nuk ka marrë gjithçka që ju nevojitet, dhe ajo para kohe plakjes. Diagnoza e dështimit qarkullim in utero-placental gjatë shtatzënisë është e mundur vetëm duke përdorur Doppler (anije kërkimore). Më shpejt hulumtim, më mirë. Në rastin e amendimeve mjekut të përshkruajnë trajtim dhe mund të shmangë një shumë probleme.
Prandaj, ju duhet gjithmonë të bëjë të gjitha recetë e dhe kur për të marrë të regjistruar në klinikën antenatale. E dashuraLini ju lutem komentin tuaj poshtë! Është e rëndësishme të dini opinionin tuaj!