Përfitim Chiropractic ose dëm


Chiropractic është një art i lashtë mjekësore. Në latinisht do të thotë "trajtim me dorë", në terma të thjeshtë, ky trajtim duke përdorur teknika masazh. Një tjetër healers e lashtë greke e përdorur masazh dhe disa metoda të tjera për të hequr qafe të pacientit nga një shumëllojshmëri e Sëmundjet. Në fjalët e Hipokrati, një nga degët më të rëndësishme të mjekësisë është trajtimi i shtyllës kurrizore. Me atë që ju mund të futni zhvendosur nga vend rruaza, duke i privuar pacientin e sëmundjes, të cilat janë në pamje të parë duket pa lidhje me sëmundjen e shpinë, fyt, veshkave dhe fshikëzës, tuberkulozi, etj

Në Greqinë e lashtë, chiropractic ka qenë përdorur gjerësisht në mesin e banorëve të Kinës, Indisë, Mesdheut dhe Evropës. Pavarësisht moshës së saj të pjekur, kjo metodë e trajtimit është një nga më të zakonshme në mjekësinë moderne. Megjithatë, duhet theksuar se ajo nuk është njohur deri në fund të shekullit të 19-të, deri në 1882 se Shtetet e Bashkuara nuk e hapi shkollën e parë në botë për osteopathy, dhe në 1895 - për hyropraktikov. Të dyja shkollat ​​studiuar terapi manuale, por qasja e trajtimi ishte e ndryshme. Nxënësit e shkollës së pari mprehur në fokusin e saj fizioterapie, gjimnastikë dhe masazhet.


Në trajtimin e metodës shpinë osteopath përdorur të ashtuquajturat "gjymtyrët gjatë", e cila shërbeu si një trup levë dhe gjymtyrë - për të tjerët. Sa për hyropraktikov, ata kanë përdorur teknika të forcave. Pengesë kryesore e të dy shkollave ishte se shkollat ​​ishin mësuar nga njerëz që nuk kishin as kanë arsimimin fillestar mjekësor. Pra, pa njohuri madje themelore në fushën e mjekësisë, të shkaktuara nga sëmundje, ata gjithmonë i quajtur shpinë. Kështu, për të eliminuar një sëmundje të veçantë, Osteopaths dhe chiropractors kërkuar dhe eliminuar defektin e shpinë (subluxations, hernie intervertebral, zhvendosje vertebral, etj), e cila çon në forcimin e enëve të gjakut dhe nervave.

Trajtimet e kryera nga nxënësit e të dyja shkollave, u përqëndrua në trazim të veçantë, i kthyer, duke shtypur dhe metoda të tjera reposition rruaza zhvendosur. Në mënyrë të qartë, këto efekte mekanike duart në organet dhe indet ndikimit pozitiv dhe në mënyrë efektive të ndikojnë në trupin e njeriut si një e tërë.
Duhet të theksohet se rimëkëmbja nuk është për shkak të manipulimit, por për shkak të aftësive individuale të trupit për të rindërtuar dhe të shërohen ndikuar që ai të stimujve të brendshëm dhe të jashtëm. Në mes të shekullit të kaluar u hap një shkollë të re të chiropractic. Por këtu, ndryshe nga dy institucionet e para studiuar mjekët vetëm të kualifikuar.

Që nga ai moment, trajtim terapi manual ishte më i sigurt se më parë, sepse ajo është bërë vetëm nga specialistë të kualifikuar. Si deri më sot, manipulimi është përdorur gjerësisht në praktikën mjekësore, shumë mjekë i quajtur terapistët ndijor. Kualifikimet e çdo ekspert konfirmuar nga certifikata e duhur. Konsideroni avantazhet dhe disavantazhet e terapisë manuale. Disavantazhet e terapisë manuale Disavantazhet e këtij mjekësisë përfshijnë contraindications ekzistuese. Kështu, terapi manual nuk mund të zbatohet për njerëzit që vuajnë nga të gjitha llojet e kancerit, trombozë, sëmundje akute infektive, tension të lartë të gjakut dhe intracranial, inflamacion kurrizore në tru dhe në kokë.

Duhet të theksohet se trajtimi i papërshtatshëm mund të japin efektet shëndetësore e tmerrshme. Per shembull, sistemit nervor qendror. Sigurisht, chiropractor i kualifikuar do ta pranojë atë. Prandaj, para se ju "jap" fatin e shëndetit të tij në duar të gabuara, plotësisht të sigurt që ju vijnë për të ekspertit, nuk imagjinuar veten ilaç gjithëfuqishëm që trajton pacientët me metoda chiropractic. Avantazhet metodat Por se chiropractic është e dobishme - nuk ka dyshim. Për më tepër, efekti pozitiv dhënë gjatë procedurës, dhe konfirmoi provuar shkencërisht.

Ndoshta përfitimi më i rëndësishëm i këtij mjekësisë është aftësia për eliminimin e menjëhershëm të dhimbjes. Përveç kësaj, terapi manuale mund të kombinohet lehtë me ilaçe e përshkruar nga mjeku juaj. Për më tepër, efekti pozitiv i një trajtimi të tillë do të ishte më e lartë nga disa herë. Por metodat pozitive të aplikimit do të punojnë vetëm në qoftë se ju pro. Në këtë rast, përfitimi që i jep terapi duart shpinë - me të vërtetë i madh. Pra, kemi biseduar për atë që chiropractic, përfitimit apo dëmit nga ajo që. Nëse ju vendosni për të shëruar veten përmes teknikave të terapisë manuale, ju duhet të mbani mend në vijim: 1.

Mjekimi mund të bëhet vetëm pas hulumtimeve të ndihmuar në identifikimin e contraindications mundshme; 2. Shëndeti, dhe me atë të jetës mund të besohet vetëm certifikuar, të kualifikuar; 3. Gjatë trajtimit, në mënyrë rigoroze të ndiqni udhëzimet që ju jep një mjek. Përndryshe, ajo mund të përfundojë keq për ju. Rinat Abdrahimov,