Përdorimi Maltofer pika, udhëzimet për përdorim, efektet anësore, përbërjen


Medikament, i cili përfshin komponent hekuri është Maltofer pika për administrim oral. Si pjesë polimaltoznyy është gjithashtu kompleks, parandalimin manifestimin e pronave prooxidant prej hekuri. Veprim Pas marrjes së drogës duke marrë në gjak, jonet e hekurit ndërveprojnë me fertinom. Akumulimin e hekurit në trup, kryesisht në mëlçi. Shkalla e përthithjes së hekurit në trup varet nga doza e drogës, si dhe përmbajtjen e substancave në trup. Me një mungesë e hekurit rrit thithjen e saj nga sistemin e tretjes e drogës nuk është i zhytur në qarkullim sistemik dhe excreted nga zorrë.

Ilaçet nuk njollë smaltin e dhëmbëve. Përbërja Maltofer 1 ml e ilaçeve që përmbajnë hidroksidit hekur polimaltozat III, sodium metil-n-hidroksibenzoat, sukroze, sodium-n-propil hidroksibenzoat, ujë purifikuar, hidroksid natriumi, krem ​​shije. Në 1 ml mjekësisë 20 pika, 1 pikë përmban 2,5 mg e hekurit. Përgatitja produkt Pika për administrim oral prodhuar ne shishe 10, 30 ml. Shishe kapak qelqi të errët, dozen pikoj për administratën. Çdo paketë është Maltofer bie udhëzimet për përdorim. Indikacionet për përdorimin e drogës Sipas udhëzimeve për përdorim, drogës është rekomanduar për njerëzit që vuajnë nga anemia nga mungesa e hekurit.


Përdorimi i tij rekomandohet edhe për parandalimin e mangësi hekuri, i cili është në të moshuarit, gratë shtatëzëna, fëmijët, adoleshentët, dhe ata që t'i përmbahen një dietë të rreptë. Aplikimi Maltofer Medikament indikohet për përdorim oral. Bazuar në udhëzimet për përdorim, doza e rekomanduar është tretur në një sasi të vogël të çajit, lëng ose pije të tjera që nuk përmbajnë alkool. Kohëzgjatja e përdorimit, pritja doza, përcaktohet nga mjeku në mënyrë individuale për secilin pacient. Doza e medikamentit nuk eshte e varur në formën e dozimit. Ajo gjithashtu rregullohen individualisht. Fëmijë parakohe me mangësi hekuri anemi zakonisht merr 1-0 pika Maltofer 1 kg.

Pranimit kryhet 1 kohë në ditë në 5 muaj. Fëmijët Iron Mangësi vitit të parë të jetës është e rekomanduar për të marrë 10 pika Maltofer 1 herë në ditë. Fëmijët me hekur mangësi anemi 1-12 viteve të emëruar nga droga 20 pika të në ditë. Në metodën parandaluese të përshkruara 10 pika 1 herë në ditë. Të rriturit, adoleshentët 12 vjet dhe më të vjetër, lactating gratë, me mangësi hekuri anemi Maltofer marrë 40 pika 1 herë në ditë. Si një masë paraprake - 20 pika. Gratë shtatzëna me anemi me mangësi hekuri zakonisht të përshkruara 80 pika 1 herë në ditë për të parandaluar aneminë nga 40 bie Maltofer 1 në ditë.

Kohëzgjatja e drogës Maltofer, pika 30 ml. eshte zakonisht nga 5 në 7 muaj. Gratë shtatzëna që vuajnë nga mangësi hekuri, ajo është e rekomanduar për të marrë një rënie para dorëzimit për të rivendosur rezervat e substancës në gjak. Si një masë parandaluese, bie Maltofer marrë 1 deri në 2 muaj. Efektet anësore Zakonisht, pritja bie mirë tolerohet dhe nuk shkakton efekte negative. Në disa raste, pas marrjes mund të jenë të përzier, të vjella, dispepsi. Nuk mund të ketë dhimbje në rajon epigastrike. Për shkak të përmbajtjes së lartë të hekurit në përbërjen e drogës, shpesh e shënuar errësuar e stol, por kjo nuk ka rëndësi klinike.

Kundërindikimet për të drogës Contraindications Maltofer të marrë në ndjeshmërisë individuale të komponentëve që janë pjesë e drogës; Ai nuk mund të marrë njerëz me hemochromatosis dhe hemosiderosis që vuajnë nga mosfunksionim të sekretim të hekurit nga trupi. Kundërindikimet pritje bie Maltofer në anemi syderoahrestycheskoy, talasemisë, dhe anemi të shkaktuar nga helmimi me plumb. Drogës nuk është përdorur në trajtimin e njerëzve me anemi hemolitik dhe megaloblastic. Masat paraprake duhet të përdorin të drogës për njerëzit që vuajnë nga diabeti. Në këtë rast, të jenë të vetëdijshëm se 1 ml pika për administrim oral, përmban 0,01 njësi bukë.

Prandaj, ne duhet të presim dozën e lejuar të drogës. Si reciprokisht