Përkulet - mbjelljen sevok qepë SEVA gjatë dimrit


Një metodë shumë efektive e korrje në fund të korrikut po rritet rrepë qepë në dimër. Rastësisht, shumica cirk përdorin këtë metodë çdo vit. Në këtë metodë ka shumë pozitiv. Kjo është arsyeja pse ne edhe flasim për hark - sevok, e konsiderojnë si qepët mbjelljen SEVA gjatë dimrit. Këshilla e tij mbi mënyrën se si ju duhet të bëni, paraqet një ekspert në rritje fruta dhe perime, autor i shumë librave mbi kopshtarisë Oktiabrina Hanichkina. Bow sevok - mbjellja para dimrit Të gjitha bulbs madhësia e të cilit është më pak se 1 cm, është e vështirë për të mbajtur në pranverë në shtëpi, si ata të thahet.

Prandaj, zgjidhja më e mirë është mbjellë bulbs SEVA nëntokësore për të gjithë dimrit. Ka sevok perezimuet mirë dhe në fund të korrik do të kënaqem me rrepë saj korrjes qepë. Por një mrekulli se si, nuk e kanë për të mbjellë qepë në dimër? Natyrisht, për të përgatitur shtretër. Location duhet të jetë ndezur mirë. Mos harroni për gjerësinë e saktë për shtretër prej qepëve SEVA, e cila duhet të jetë jo më shumë se 100 cm dhe jo më pak se 90, e njëjta lartësi të paktën 20 cm. Mos harroni që ju duhet për të pastruar tokën e vegjetacionit, sulfate pastruar bakri (rreth 10 litra ujë 1 varkë lugë gjelle) Shkalla e 2 litra në 1 metër katror.


Si dhe shtoni 1 metër katror 4 £ e përzierje plehrash, 2 lugë superfosfat, jo më shumë se 5 £ e torfe dhe të gjitha perekopayte mirë. A grooves në sipërfaqe vetëm pas shtretër nevojshme shtrirjes. Thellësia Groove duhet të jetë 5 inç, dhe mos harroni distancën prej 15 inç në mes tyre. Merrni tharë onions dhe hedhur në grooves e bëra. Dyqan Largësia në 4 inç larg. Tani ju mund të plotësoni me një përzierje të torfe. Ju ndoshta veten se kur për të mbjellë qepëve sevok dimrit në Moskë? Më lejoni të këshillojë. Jo më vonë se tetor.

Është e nevojshme të acar krevat lule e mbjelljes qepë SEVA tallash metali promulchirovat në tre shtresa inch e torfe ose. Kjo do të parandalojë bulblets ngrirjes. Dan dhe duke shtuar pranverë më të mirë zhrebty, duke bërë të mundur tokën më të shpejtë të ngrohtë, dhe ende lindje. Nëse temperatura e dimrit bie në 12 gradë, të nxjerrë një copë toke e borës në më vonë. Të parë burimin mënyrë që uji nuk ngecë në sipërfaqen e shtretërve. Dhe si mund të mbyllen onions.

Qepë, të cilët dimëruar korrekte jep shkallë të madhe. Nëse mbjelljen u pezullua, ajo duhet të ketë qenë thinned jashtë dhe të lënë një distancë prej 6 inç.

Ata që proridyly mund të hani. Përkulet sevok që u ul e drejtë para se të dimrit, mundëson herët si fund të korrikut për të mbledhur një korrave të mirë të bulblets verës. Sergey Borovoy,