Mjekimi i dhëmbëve fillore në fëmijët stomatologji


Foshnja Dhëmbët e qumështit janë të prirur për të njëjtat sëmundje si dhëmbët e përhershëm të rritur. Por i vetmi ndryshim është se këto sëmundje ndodhin me pak ose nuk ka simptoma, dhimbje. Për këtë arsye, është e rëndësishme për të vizituar rregullisht dentistin e fëmijëve. Për të sjellë për të hequr dhëmbin e dhimbshme e pacientit, mjeku do të përcaktojë praninë e sëmundjes në një fazë të hershme dhe do trajtim në kohë. Shkaqet e sëmundjeve të dhëmbëve të qumështit Shkaku kryesor dhe kryesor i sëmundjeve të dhëmbëve tek fëmijët është kujdesi i varfër apo i pamjaftueshëm oral. Në qoftë se rregullat janë shkelur higjienës, goja nuk pastrohen rregullisht, pastaj një pllakatë dhe depozitat.

Kjo çon në prishjen e dhëmbëve, sëmundje çamçakëz, kleri, dhe si rezultat - humbja e një dhëmb fëmijë. Kjo është e padëshirueshme, që nga ndryshimi i dhëmbëve të qumështit, i përhershëm, ajo do të ketë vend në seri. Kjo mund të çojë në pasoja të ndryshme negative. Sëmundje themelor stomatologjik Në stomatologji pediatrik sëmundjet e shpeshta jane kariesi dentar dhe pulpitis. Fakti është se smalt në fëmijët e njelmët, sidomos gjatë shpërthimit. Prandaj, ata janë jashtëzakonisht të prekshme për të rënë në dhe zhvillimin e mikroorganizmave që shkaktojnë prishjen e dhëmbëve. Në këtë drejtim, shumë foshnje kjo sëmundje ndodh në moshë shumë të hershme - 2 deri në 3 vjet, dhe nganjëherë më herët.


Shumica e prindërve nuk bëjnë dallim midis kariesit në fëmijët dhe të rriturit. Megjithatë, ekziston ky ndryshim. Në fëmijët gjitha proceset e fiziologjike dhe biologjike janë më të shpejtë se sa një i rritur. Prandaj kariesi sëmundje zhvillohet si shpejt. Përveç kësaj, smalt të dhëmbëve primar është shumë më e hollë dhe e ndryshme në strukturën, e cila gjithashtu përshpejton zhvillimin e infeksionit. Karies Problemi në trajtimin e fëmijëve është se fëmija është në mënyrë aktive rezistojë dhe për të parandaluar mjeku për të kryer një ekzaminim të plotë dhe trajtim. Stomatologji moderne ju lejon të shpejt dhe me efikasitet të ofrojë trajtim dhe restaurimin e dhëmbëve fillore.

Dentistë në dispozicion janë materiale moderne të përbërë. Ato janë të besueshme, të ketë cilësi të larta estetike dhe të gjatë të mbajë pronat e tyre. Gjithashtu dentistë për fëmijë përdorin teknologjinë moderne për trajtim të suksesshëm. Ato lejojnë fëmijën, edhe më të vogël, të ndjehen të relaksuar në një dentisti karrige dhe mjeku mund të çojë hetimet e nevojshme, për të kryer trajtim cilësor dentar dhe restaurimin e dhëmbëve fillore më pas. Ky dhëmb është trajtuar shpejt dhe në mënyrë efektive. Ne trajtimin e dhëmbit pacientit hiqen indet prekur, atëherë ai sterilizohet dhe vulosur fort.

Materiale moderne mbushje mjaft të qëndrueshme dhe të besueshme. Instaluar në një mbushje dhëmbi lejon atë të jetë në mënyrë të sigurtë të ndryshuar atë përhershëm. Kleri Në rast se nisur dhëmb, kockave dhe dhëmbëve patogjene të dëmtuara rëndë depërtojnë tul i saj fillon të zhvillohet minber. Në këtë rast, ju duhet të kërkoni dentistin fëmijëve të emergjencës s. Trajtimi duhet të jetë e nevojshme për të mbajtur, si pulpitis prekur dhëmb mund të bien të ndryshimeve të saj të vazhdueshme. Trajtimi i kësaj sëmundjeje zakonisht kryhet kirurgjike. Trajtimi i dhëmbëve të qumështit pulpitis përbëhet nga dy faza: faza e parë është kryer anestezi lokale dhe prosverdlennya.

Pastaj të vendosë Devitalizuyuchi drogës që vret nervore. Nga rruga, produktet e sotëm nuk përmbajnë arsenik. Pas manipulimit të imponojë një vulë të përkohshme. Faza e dytë ndodh brenda 7-19 ditëve. Në këtë vizitë, dentist heq tul e dhëmbit prekur. Kjo procedurë parandalon mundësinë e inflamacionit dhe promovon procesin normal të resorption e rrënjëve të dhëmbëve qumeshtit dhe formimit të përhershëm. Disa prindër besojnë se dhëmbët trajtojnë qumësht nuk ka kuptim, dhe ata, gjithsesi, shpejt e zëvendësoi i përhershëm. Megjithatë, trajtimi duhet domosdoshmërisht të mbajë. Pas dhëmb është një vatër e infeksionit.

Ajo shpërndan një numër të madh të baktereve të dëmshme në gojë. Kjo rrit jo vetëm gjasat e sëmundjeve orale. Bakteret mund të provokojë sëmundjet e fytit dhe sistemin e tretjes. Për të parandaluar procesin e përkohshme e parandalimin e sëmundjes duhet të merret
Masat ychni, të cilat do të tregojnë mjekut gjatë vizitës tuaj të parë. Por rregulli më i rëndësishëm i parandalimit - çdo ditë, pastrim tërësor i gojës, gargarë pas çdo vakt, sidomos ëmbëlsirat. b Treat ose hiqni? Shumica e prindërve janë të shqetësuar për këtë çështje. Dentistët ende e rekomanduar për të trajtuar.

Largimi i hershëm i dhëmbit mund të çojë në pasoja shumë negative. Për shembull, mund të ketë komplikime të shpërthimit të dhëmbëve të përhershëm, sepse dhëmbët janë lëvizur së bashku nga vendet e tyre dhe hapësirë ​​u mbush. Rezultati është se asnjë dhëmb i përhershëm rritet në vendin e saj. Kjo çon në mëtutjeshëm funksion abuse përtypet, kafshoj përçarje shkel folurit. Ajo mund gjithashtu të ndikojë strukturën e nofullës dhe krijon dhëmbët estetike defekt. Prandaj, kur vendoset nëse për të trajtuar ose hequr dhëmbin prekur qumësht, zgjidhja e drejtë është trajtimi në kohë. Cheers!

Svetlana,