Pronat medicinale e Echinacea


Në shtëpinë e tij Echinacea rritet në stepa dhe brigjet e lumit me rërë. Blooms gjithë verës këndshme nga pamja me lule e saj të ndritshme. Echinacea - një bimë me lule shumë të bukura që i ngjajnë daisies mëdha. Përveç rozë tradicionale dhe paleta purpur, Echinacea modern edukate janë portokalli, të verdhë dhe të bardhë. Çel Echinacea në vitin e dytë të jetës. Dhe në varësi të motit e lule lule në fund të qershorit, kur pranverë ishte në fillim ose në mes të korrikut, kur pranverë ishte vonë. Echinacea - një bimë shumëvjeçare. Në një pikë rrit për 5-6 vjet. Periudha e lulëzuar nga qershor-gusht zgjeruar, dhe fara bëhem në shtator-tetor.


echinacea bimore mjaltë. Përveç dekorimit, echinacea kanë pronat medicinale. Lulëzuar nga mesi i verës në mes kopsht vjeshtë Echinacea tërhequr shumë fluturat, bletët dhe bumblebees. Echinacea purpurea ka të mirë medicinale treguesit mjaltë verë dhe në vjeshtë. Pra, me një hektar e kulturave Echinacea ngurta dispozicion 40-130 kg mjaltë, dhe në disa parqe deri 600 kg. Si bimë mjaltë, bimë është e vlefshme nga fakti që lulëzon në fund të verës, kur bimët kryesore të mjaltit janë zbehur dhe bletët mungesa e ushqimit. Në Echinacea purpurea efikasitet shumë të lartë, sepse rrënjët e saj janë korrur pas lulëzuar kur ajo humbi vlerën e saj të bletëve.


Dhe me gjithë këtë, rizomat e Echinacea vetëm një moshë tre-vit fitojnë të gjitha pronat e saj medicinale. Pra, tre vitet e para, përveç për lule e saj bee nuk shqetësohet. Mjaltë Ehinatseynyy. Drejtor i kooperativës bujqësore në Ukrainë, Mykola Andriyenko të eksperimentojnë fara Echinacea blerë dhjetë vjet më parë. Kulturat e para bimore zënë vetëm tetë hektarë, dhe tani - 80 hektarë. Ajo kishte për të bërë për shkak të zonës më të vogël të 50 hektarë, mjaltë të pastër nuk mblidhen. Por tani bletët mbledhin mjaltë ehinatseynyy pastër. Por që ata i mbledhur këtë mjaltë atyre si ushqime, Echinacea herët lulëzim dhënë shurup të inflorescences.

Dhe bletët nuk "hutuar" ose hikërror ose luledielli fusha janë të vendosura afër. Honey Echinacea është fiziologjikisht të pjekur më afër rënies. Ai ka një aromë të veçantë dhe qelibar, ngjyra ylbertë. Kur ai përpiqet, goja pak minuta është një shije të veçantë.

Eksperimentet e kryera në Ukrainës mjekësore stomatologjike Akademisë së Poltava dhe Instituti i bletarisë Akademisë së Shkencave të Ukrainës agrare tregoi se si vetë bimë dhe Echinacea mjaltë gjithashtu ka veti medicinale. Pra, pasi përdorimi i tij në njerëzit përmirëson akuza e gjakut, funksionin normal të mëlçisë, simptomat zhduken sëmundjet e bronke dhe mushkëri.

Produkt veçanërisht e vlefshme për likuiduesve e aksidentit Çernobilit. Ndjenja e shëndetit fizik ata arritën në dhjetë deri në pesëmbëdhjetë ditët e konsumit të mjaltit. Pronat medicinale e Echinacea - në fytyrë! Përveç kësaj, echinacea mund të na pëlqejë dhe të tjerët për vetitë e saj të mrekullueshme shëruese, të cilat ajo kishte mjaft. Lexoni më shumë në "Bimët" me shkronjën "E".