Medicines dhe futje ushqim para, pasi të hahet


Ndërsa një person është i shëndetshëm, ai nuk mendon për tableta. Por kur ajo është një sëmundje, është e nevojshme për të përdorur një shumëllojshmëri të barnave, e cila ka rregullat e veta të pranimit dhe kohë të procedurës. Është e nevojshme për të marrë parasysh të gjitha detajet e ndërveprimit të tyre me njëri-tjetrin dhe di çdo gjë rreth drogës dhe të ngrënit - para, pasi të hahet, çfarë duhet të bëjmë pas ngrënies dhe mjekim. Për shkak të përdorimit të duhur të drogës në suksesin e trajtimit të sëmundjes. Sot në vend, ne do të flasim me ju si bashkë-ilaçe me hahet. Mjekësi pritjes për ushqim Para se të hahet, për 30-40 minuta, shumica e drogave të marrë.

Gjatë kësaj periudhe, ata janë të zhytur më të mirë. Ndonjëherë lejohet të marrë ilaçin 15 minuta para një vakt, por jo përpara. Gjatë vakt Kur futje ushqim rrit aciditetin e stomakut lëng. Ky fakt në mënyrë të konsiderueshme ndikon në thithjen në droga të qarkullimit të gjakut. Për shembull, në mjedisin acid të ngadalësuar efektet e disa antibiotikëve. Së bashku me ushqimin e përdorur zakonisht drogë në bazë të lëng stomakut, enzimat ndihmon tretjen e ushqimit. ato ndihmojnë stomak tretet ushqimi në mënyrë efikase. Mundësisht me një laxatives pije vakt. Gjatë vakt janë disa diuretics, droga antiarrhythmic. Gjithashtu përdoret antimalarial përpara se të hahet, ilaçe astmë.Gjithashtu, kur duke përdorur ushqimin antibiotik chloramphenicol. Mjekësi pritjes pas ngrënies Nëse drogës është e rekomanduar për të marrë pas ngrënies, koha më e mirë është duke marrë 1,5-2 orë pas ngrënies. Menjëherë pas ngrënies është e rekomanduar për të marrë medikamente që të irritojë rreshtim stomak dhe zorrët. Disa droga, të tilla si sulfonamides, ajo është e rekomanduar për të pirë ujë alkaline mineral, llojin e ujit mineral. Kusht i detyrueshëm i drogës, bazuar në komponentët e biliare janë duke marrë ato pas një vakt. Vetëm në këtë rast, ata do të hyjnë në fuqi në trup. Pas vakt, kur stomaku filloi prodhimin e acidit klorhidrik, ajo është e rekomanduar për të marrë aspirinë dhe askofen.

Në këtë rast shtypur efekt irrituese për mukozën e stomakut të aspirina. Ne duhet të mbani këtë në mendje kur të marrë këto pilula për ftohjet apo dhimbje koke. Pavarësisht nga vakt Çfarëdo që ushqimi është zakonisht pranoj bronchodilators, do të thotë për të përmirësuar qarkullimin cerebrale. Nëse antibiotikët janë të rekomanduara pavarësisht vakt, të jenë të kujdesshëm për të paraqitur në dietë e produkteve të qumështit. Kreshmë Agjërimi - rreth gjysmë ore para mëngjes. Në aciditetit të ulët stomakut është përshkruar zakonisht medikamente të zemrës, sulfonamides, dhe ilaçe, nuk do të irritojë mukozës.

Kur mjekim me stomak bosh, ata janë të zhytur më shpejt, absorbohet nga trupi. Në qoftë se ju përdorni ato në raste të tjera, shënohet veprimi destruktiv e stomakut lëng, e cila në mënyrë të konsiderueshme zvogëlon efektivitetin e tyre. Për shembull, lëng acid stomakut neutralizon efektin terapeutik të antibiotikëve: erythromycin, ampicillin. Jo të siguruar efekte të duhura terapeutike glycosides kardiake, droga zambakë, strofantu. Marrja e ilaçeve 2-3 herë në ditë Kjo gjendje nuk do të thotë se pllakat duhet të pini në mëngjes, drekë dhe darkë. Për të ruajtur përqendrimin e drogës në gjak, ajo duhet të marrë çdo 08:00. Shumica e drogës duhet të jetë e lehtë për të pirë ujë të pastruar apo të zier.

Për të pastruar trupin për helmim, shpesh duke përdorur sorbents, duke përfshirë karbonit aktivizohet, enterosgel polifepan. Ata kanë aftësinë për të tërhequr dhe për të eliminuar toksina. Ata rekomandojnë përdorimin e 2 deri në 4 herë në ditë në mes të ngrënies. Ajo duhet të rrisë konsumin e ujit, përdorimin e infusions bimor efekt diuretik. Nëse udhëzimet për përdorim ka udhëzime të qarta, ky ilaç të marrë gjysmë ore para ngrënies. Ky rekomandim është i përshtatshëm për shumicën e drogës. Shumë shpesh pacientët injorojnë këshillën e mjekëve, farmacistëve dhe të marrë medikamente si "Perëndia i frymëzuar vë" dhe pastaj tërësisht humbasë një tjetër takim.

Prandaj, është e nevojshme të kujtojmë se dështimi për të përdorur drogë, zvogëlon thithjen në gjak, duke zvogëluar efektivitetin e tyre. Ajo gjithashtu duhet të kihet parasysh se shumica ushqime janë gjithashtu në gjendje të ndryshojnë veprimin e drogave. Për shembull, ëmbëlsirat, ushqimet yndyrore në mënyrë të konsiderueshme rritjen e komponentëve kohore thithjen mjekësore në gjak. Disa enët e tjera të rritur ndikimin e tyre, duke shkaktuar një mbidozë. Prandaj, ju duhet të lexoni me kujdes udhëzimet për përdorim dhe saktësisht të ndjekë rekomandimet e tij. Gjithashtu, të jetë i sigurt që të konsultoheni me mjekun tuaj për marrjen e një droge. Nëse mjekim dhe futje ushqim duke shkaktuar vështirësi tuaj, pyesni pyetje farmacistin.

Cheers! Svetlana,