Bimët mjekësore e pyllit


Bota e bimëve pyjore në vendin tonë është shumë e larmishme dhe e pasur, pothuajse të gjitha bimët kanë shërimin cilësitë. Kjo është arsyeja pse ju duhet për të thirrur të pyjeve dhe pyjeve "farmaci gjelbër". Mjekimi me herbs pyll ka tradita të vjetra. Me përmirësimin e njohurive në mjekësi të shfaqet më shumë agjentë të reja terapeutike, por ilaç bimor (impiante të trajtimit), që u shfaq në antikitet, të ruajtura në arsenalin e mjeteve juridike për këtë ditë.

Çfarë është shkruar në këtë libër?

Kështu që ju mund të kuptoni atë - të sjellë disa mendime ekspozimit të shprehura në të. "Herbs Prona pyjore dhe bimët dhe efektet e tyre në trup janë të varur nga substancat që mund të mposhtur sëmundjen.

Kur bimët mbledhjen nuk duhet të vuajnë fondin pyjor. Për shkak të kësaj korrje medicinale bimore: verr suplid, thupër dhe pisha buds, lulëzon Linden, lisi leh, shoots rinj të bredhi siberian, duhet të kryhet në të njëjtën kohë me të pyllit. Mbledhja saponin të rëndësishëm për t'u shqetësuar për mbrojtjen e bimëve pyjore. Kujdes i veçantë duhet të ushtrohet kur korrje rrënjët dhe rhizomes. Ajo periodikisht duhet të ndryshojë fushat ku koleksion është i gjallë, duke e lënë të paprekur të bimëve për të rimarrë drizë. Edhe në qoftë se një fabrikë vjetore, do të përpiqen për të prerë pjesën e kërkuar të rrugës, në mënyrë që të mos humbasin bimore dhe ajo mund të japë asnjë pasardhës.


Jo të kontrolluar mbledhjen e këtyre pjesëve të bimëve mund të çojë në shkatërrimin absolute të dendur të pyjeve të tyre. Në afërsi të qyteteve të bimëve mjekësore, të tilla si zambakut të luginës, i dashur, Orchis, janë bërë të rralla dhe të përfshihen në listat e garantuara, termocentralet. Mbledhja e bimëve të tilla është e ndaluar, madje edhe për qëllime mjeksore. Të gjitha herbs dyqan tyre në mot të thatë pas agim vesa. Rrënjët mund të gërmoj në një mot të lagësht. Në rrënjët janë korrur lëndë e parë, e cila mund të vendoset në qese ose në enë jo ramming hapësirë. Filloni materiale tharjes duhet të jetë të paktën 2-3 orë pas mbledhjes. Herbs të ndryshme të kërkojë mënyra të ndryshme të tharjes.

Shumica lloje të bimëve medicinale në pyllin në vend hije të thatë nën një kulm. Herbs që përmbajnë vajra esenciale duhet të jenë tharë në temperaturë mbi 30-35 ° C. Bimët përmbajnë acid Askorbik, e thatë në rreth 80-90 ° C, ndërsa përmban glycosides - në 55 - 60c. Kjo mund të bëhet në tharëse me ngrohje apo furrat. Pas tharjes bimë medicinale, zsypte atë në kuti kartoni ose qese letre dhe dyqan në një vend të thatë. përzgjedhje të bollshme dhe të ndryshme të barnave në farmaci "gjelbër", por të kujdesshëm: helmimit bimeve dhe ndoshta nuk kanë nevojë të vetë-mjekoj!

Aplikoni në farmaci përshtatshme për sëmundje të diagnostikuar dhe recetë. Libri është një përshkrim të shkurtër të bimëve medicinale të pyllit. Nuk është një ilustrim i mirë. " Tabela e përmbajtjeve: Birch. Bli vogla-leaved. Lisi. Alder gri. Pisha. Mountain ash. Wild. Murriz gjak-kuq. Euonymus leze. Corylus avellana. Buckthorn brishtë. Opulus kulpër. Mjedër zakonisht. Rosehip kafe. Dëllinjë zakonshme. Boronicë. Boronica zakonshme. Bearberry zakonisht. Valeriana officinalis. Rigon. Veronica officinalis. Wort Shën Gjonit.
Strawberry Forest. Saxatilis Rubus.

Shufra Artë. Zambak i Luginës së në maj. Drogës Lungwort. Pryamostoyachaya Bloodroot. Fier mashkull. Celandine. Mosses Clavate klubit. Author: T.D.Nikitochkina Botuesit: Arte të bukura Seria: Bimët medicinale e Viti: 1991 Faqet: 32 Format: Djvu gjuha e fortë: Rusisht Madhësi: 2,87 MB Shkarko librin "bimët medicinale e pyllit" mund të gjenden në faqet e specializuara.