Bimët mjekësore unherniya Victor


Përshkrim. Unherniya Viktoris - bimë bulbor shumëvjeçare. I takon familjes Amaryllidaceae. Lë basal, distichous, lineare, të mbledhura në prizë, 2 - 3 cm e gjerë, 20-35 cm të gjatë. Gjethet shfaqen në pranverë, dhe pas 2 - 3 muaj zbehet. Në gusht, bimë prodhon shigjetë pa gjethe, e cila është në krye të një lule. Lule të verdhë, lule ndonjëherë rozë në rozë dhe vjollcë është bar. Në rrënjët e saj Unherniya Victor është një llamba pak në diametër 4-7 cm. Shpërndarja. Unherniya Victor - një bimë që rritet në kurriz Hissar dhe nxit e saj jugore.

Kjo ndodh atje në një lartësi prej 800-2700 metra mbi nivelin e detit. Ajo rritet në grupe të vogla në kampin e vjetër, në shpatet shkëmbore dhe scrublands. Çorape. Për qëllime mjekësore gjethet e bimës korrur një fare 30 -. 35 cm Gjethet mund të jenë prerë me gërshërë ose një thikë. Gjethet Fresh Unherniya Victor prerë në copa të 2 - 3 cm të gjata dhe të përhapur një shtresë e hollë, të thata 4 - 5 ditë. Nga gjethet e bimës janë galantamine. Përbërja kimike. Bimët mjekësore Unherniya Victor në bulbs tij, rrënjët dhe gjethet përmbajnë alkaloide (galantamine alkaloid, likorin, narvedin, pankratin, tatstsetin).


Pronat farmakologjike. Galantamine hidrobromide në doza të vogla liquefies gëlbazë, stimulon sekretimin e gjëndrave bronkiale mukozës. Në doza të mëdha, ajo gjithashtu shkakton të vjella. Gjithashtu zvogëlon cramping muskujt e bronke. Agjentët farmakologjike. Në prodhimin e drogës "hydrobromide galantamine" përdorni gjethe Ungern. Ajo përdoret në ngathtësi ndijor dhe crregullime motorike të fshikëzës dhe zorrët, dhe ne oftalmologji. Trajtimi i bimëve mjekësore Unherniya Victor. Në doza të 0,1-0,2 mg galantamine hydrobromide përdorur si një expectorant në sëmundjet e bronkeve dhe mushkërive, astmës bronkiale, si dhe distrofi muskulare progresive, myasthenia gravis, prekjes dhe motorike çrregullime të shoqëruara me polyneuritis, neurit dhe dhimbje të nervit shiatik.

Barishte drogës Unherniya Victor mund të marrë 3 - 4 g në ditë.. Siç u përmend më herët, doza e mësipërme alkoloyda shkaktojë të vjella, vjellje dhe efekte të tjera toksike. Contraindications. Preparatet bimët janë kundërindikuar në ulçerë duodenale ose stomak, forma e hapur e tuberkulozit pulmonar dhe sëmundje të tjera, me një tendencë për gjakderdhje, dhe në disa sëmundje të sistemit nervor qendror.