Bimët mjekësore rrepë egra të përbashkëta


Nga 1 ha drizë bletët surepky mbledhë deri në 40 kg mjaltë. Honey surepky gjelbër-verdhë, me një shije të këndshme. Lë të rinj surepky normale mund të përdoret si një sallatë vitaminë ose të përdoren në supë. Përshkrim. Kjo bimë dyvjeçar në 60 cm i gjatë. Ajo i takon familjes cruciferous. Ajo ka ngritur, degëzuar në majë të rrjedhin. Gjethet e sipërme nadrezanno-dhëmbëzuar, ovate, sessile. Gjethet më të ulëta pinnately dissected bimë. Lule surepky aromatik, të verdhë të artë, të vendosura në krye të rrjedh, e cila u bashkua në furçë të trasha. Frutat - cilindrik, drejtkëndëshe, lakuar ose pods drejt fërkimit deri në një kënd, piqen në gusht dhe shtator.

Bimët mjekësore rrepë egra blooms zakonshme maj-korrik. Rritja Places. rrepë e egër gjendet kudo si kopshtin e zakonshme dhe farë e keqe në terren. Ajo rritet përgjatë rrugëve, livadhe me lagështi, kanale përgjatë Kaukaz dhe pjesën evropiane të Rusisë. Përhapur në Afrikë, Amerikën e Veriut dhe Australi. Çorape. Për përgatitjen e barnave korrur barishte (gjethet, rrjedh, lule dhe pods rinj) barishte surepky normale se rezervave gjatë lulëzuar e saj. Lëndët e para janë të thata në verandë të hapur, attics, në hije, në zonat e ventiluar. Lëndë e parë e gatshme ruhen në kuti letre dhe çanta që nuk i kalon 12 muaj.


Përbërja kimike. Përbërja kimike e bimëve të gjetur në vitaminë B dhe vitaminë C, vaj yndyror dhe glycosides. Në bar përmban flavonoids. Pronat farmakologjike. Tonet normale rrepë i egër, shërojnë plagët, duke stimuluar dhe veprimet nxit urinimin. Mjekësi e aplikimit. rrepë i egër ka kohë që njihet dhe përdoret nga mjekët e lashtë greke. Infuzion surepky përdoret për të trajtuar hidropizi, poshtër dhe sëmundje nervore. Të lashtët besonin se centrali mund të rrisë aktivitetin seksual dhe normalizes prodhimin e spermës. Megjithatë, ilaç i tanishëm nuk përdor rrepë të egra. Trajtimi i bimëve medicinale Barbarea vulgaris.

Infuzion me krizë nervash, dobësi të përgjithshme, epilepsi, edemë si një diuretik, me prodhimin e pamjaftueshëm të spermës, ulur aktivitetin seksual. 20 gram surepky bar oblyyte normal 200 ml ujë të vluar, thith 03:00 filtër. Pini 4 vjet. ditë 400 ml. Infuzion i bimëve në dobësi të përgjithshme, mangësi vitamina, edemë dhe paralizë. 40 gram bimë barishte krijoj 200 ml ujë të vluar, thith 03:00 filtër. Pini 4 g. Per ditë për 50 ml pas ngrënies.