Bimë medicinale gjethegjerë cattail


Përshkrim. Typha latifolia -. Bimë barishtore shumëvjeçare deri në 2 m Ajo i përket rohozovye familjes. Bimët rhizome - rrëshqanorët, i fuqishëm. Stem bimë pa nyje, i trashë, i drejtë. Gjethegjerë cattail lë vaginal, lineare, të gjatë. Lule janë në lulëzim të dendur cilindrike, i vogël. Frutat e Pappus. Gjethegjerë blooms cattail në qershor-korrik. Çorape. Për të aplikuar bimë rhizome medicinale që janë hapur në fillim të pranverës ose në fund të vjeshtës, të thata në mënyrë të zakonshme - në një zonë të ventiluar, përhapjen e gjerë të tyre. Shpërndarja. Cattail gjethegjerë zakonshme në Siberi dhe Rusi Evropian.

Ajo rritet në kënetat pyjore apo të ujërave. Përbërja kimike. Rizomat barishte përmban sheqer, proteina, niseshte. Pronat farmakologjike. Bimë medicinale Typha latifolia ka Hemostatic, antibacterial, antiseptik dhe pronat plagë-shërimit. Aplikimi. Rizomat cattail supë në mjekësinë popullore përdoret për të trajtuar dizenteri, kolit dhe diarre të përgjakshme. Inflorescences Pooh ose gjethe grimcuar është aplikuar për djegiet, plagët, abrasions dhe shkurtime. Medikamente. Rizomat medicinale cattail ekstrakt. 1 tbsp. rizomat cattail lugë krijoj 1 filxhan ujë të vluar, përzierje u filtruar pas ftohjes nevojshme.


Pini 3 herë në ditë për 1 qind. lugë. Medicinale rizomat cattail supë. 15-20 gram rizomat barishte gjethegjerë cattail derdh 1/4 litra ujë në çiban dhe zierje për 30 minuta rreth ngrohjes mesme, pastaj ftohur, filtruar, e përdorur materialet e papërpunuara të shtrydh. Pini 4-5 herë në ditë për 1 qind. lugë. Contraindications. Data on contraindications per perdorim ne trajtimin e gjethegjerë jo cattail.