Bimë medicinale gjethe Drop Cap


Përshkrim i mbuluar me gjethe kapak rënie. Drop mbuluar me gjethe Cap Ose chystets bukvitsetsvetnyy (Betonica foliosa Rupr.) - Një barishte medicinale shumëvjeçar që i takon familjes Yasnotkovi. Kapak Roots rënie - të vogla dhe të hollë; rrjedh - degëzuar, i përafërt, rreth 1 m në lartësi, fund i mbuluar me qime. Lë në buzë dhëmbëzuar, ovate-i zgjatur, rreth 14,5 cm e gjatë dhe 4,5 cm e gjerë, pak të-flokë; gjethet e sipërme - sessile, të tërë, heshtak, më i ulët - janë në gjeth të shkurtër. Lulet në whorls, sessile, i mbledhur në krye të një spikes dendura tufë lulesh. Petals jargavani, purple, pubescent jashtë.

Fruta - arrë trekëndësh ngjyrë kafe të errët me grooves, maturohet në gusht-shtator. Lulëzuar bimët mund të shihet në qershor-gusht. Chystets bukvitsetsvetnyy foto. Rritet gjethe Drop Cap? Drug Drop Cap bimë me gjethe mund të gjenden në zonat pyjore malore të Azisë Qendrore dhe Kirgistan. Habitatet tipike - janë stepat kodrinë, livadhet malore dhe zona pemë-shkurre. Ajo rritet në shpatet, skajet e pyjeve, në mesin e shkurre. Bimë është përhapur nga pasardhësit. Përbërja kimike e mbuluar me gjethe kapak rënie. Rrënjët e bimës përmbajnë resins, flavonoids, stahidrin, vaj esencial, kalcium dhe vitamina C dhe K.


Korrje gjethe rënie cap. Drop Cap duket si Nepeta mbuluar me gjethe hungarez. Jo për të të jetë bimët hutuar, mos harroni se Nepeta rrjedh zhveshur, ulluqet, pubescent sipër. Gjethet në të rrjedhin - i zgjatur, heshtak, dhëmbëzuar diferencë ose crenate. Për të përgatitur droga rezervave rënie bar kapak gjatë lulëzuar, prerja off terren të vet e mësipërm. Kur mbledhjen zonjushe 2 e 10 bimëve për mbjellëse përjashtuar brownish, të pista, të sëmura apo të insekteve pohryzenyh. Mbledhja e bimëve është kryer në mot të qartë të thatë afër darkë. Para tharje lë pastruar të verdhë dhe të kalbur, të hequr papastërtitë. Bimët e tharjes shpenzojnë vendosur një shtresë e hollë në zonat e ventiluar nën qepalla ose në tharëse në 40-50 ° C, nxitje herë pas here.

Në të përfunduar pushim papërpunuara gjeth. Raw gjethe kapak rënie barishte ka një shije të hidhur dhe erë aromatik mezi audible. Aplikoni një gjethe kapak rënie. Lëngshme ekstrakt dhe tretësirë ​​kapak rënie me gjethe të ndaluar gjakderdhje dhe janë përdorur për të përmirësuar tonin e muskujve të mitrës. Trajtimi i mbuluar me gjethe letër fillestar. Tretësirë ​​kapak rënie gjethe. 10 g barishte barishte oblyyte 100 ml vodka, thith për 12 ditë. Marrë 25 pika tre herë në ditë.