Bimët mjekësore beloholovka


Ky medikament barishtore shumëvjeçare e njohur si beloholovka dhe tërfili malor. Ajo ka një rrënjë të trashë pemë, e cila është e thellë të mjaftueshme në tokë. Të gjitha të bimëve lë në gjeth të shkurtër, dhe radikal - të gjatë. Kërcell atij pubescent të verdhë, i drejtë, rreth 60 cm në lartësi. Të gjitha gjethet janë beloholovka trigjethësh, me heshtak-eliptik, të ngurtë, por fund me gëzof lë. Të gjitha lulet janë të grupuara në kokat e dendura vezak janë në gjeth shumë të shkurtra në axils e bracts subulate. Lule të bardha Corolla, filxhan - me flokë. Beloholovka Fruta - dy fara Bean.

Lulëzuar bimët vërejtura në qershor-korrik. Ku tërfili mal në rritje? Ajo rritet përgjatë rrugëve, shkëmbinjtë rërë bregdetare, në shpatet, në livadhe të thata. Bimë mjaft të rralla. Pronat medicinale beloholovka. Mjekësisë tradicionale është aplikuar tufë lulesh, të cilat janë mbledhur gjatë lulëzuar. Atëherë ata janë të thata dhe brewed si një çaj. Beloholovka Grass në çaj trajton trupin për dhimbje, ajo tallaze dhe fumigated fëmijët kur frikësuar, bëj banja për të rriturit me hemorroide. Carolina,