Bimë medicinale borzilok evgenolny


Përshkrim borzilok evgenolny. Medicinale evgenolny borzilok bimore (gratissimum Ocimum) - shkurre e gjatë e familjes Labiatae. Core rrënjë, shumë fijor, të degëzuar, të gjatë për 1,20 - 1,50 m. Stem degëzuar në bazë, i drejtë, fundin ngjyrë kafe të errët, lartësi drevesneyuschy 0.70 -. 0.90 m Gjethet janë të errët të gjelbër, ovate-heshtak, përballë, të mëdha, rreth edges - gear, fund - pubescent, në petioles të gjata, pjatë e sipërme pubescent pak. Lulëzuar bimët pista ngjyra të bardha, të mesme dhe të mbledhura në tufë lulesh - spikes në fund të rrjedhin qendrore dhe të degëve anësore të rendit të parë.

Farërat qetë, e rrumbullakët, e vogël, ngjyrë kafe të errët. Lulëzuar evgenolny borzilok vërejtur në gusht-shtator. Fara e saj piqen në shtator-tetor. Kjo barishte është - një bimë e mirë mjaltë. Rritet borzilok evgenolny? Bimore parë u prezantua në të Shtetit Nikita Kopshti Botanik në 1821. Në evgenolny egra basil rritet në Afrikën tropikale. Kultivuar në Gjeorgji dhe Kuban si një kulture vjetore. Në Gjeorgji, ju mund të gjeni mostrave të egra të bimëve. Basil evgenolny photo. Korrje borzilok evgenolny. Me bimë barishte borzilok evgenolny prodhojnë vaj esencial.Komponenti kryesor i naftës thelbësore është Eugenol, përmbajtja e të cilave arrin 90%. Përbërja kimike e basil evgenolny. Në vajin e gjetur në 8% fenol, sesquiterpenes monociklike, kamfor, otsimen. Pronat medicinale. Barishte të naftës borzilok evgenolny përdoret në stomatologji si një dezinfektues dhe qetësues, përdoret në industrinë ushqimore për të bërë lutem, aromatizues ushqim të konservuar dhe në parfume. Ajo gjithashtu ndihmon me kolit, gastrit kronik, kollës së mirë dhe kollë, heq inflamacion të fshikëzës dhe veshkat. Mjekësisë tradicionale përdor dhimbje koke e tij, të vjella, reumatizmi.

Infusion bërë nga farave të marra në trajtimin e plageve trudnozazhyvayuschyh në formën e fasha dhe inflamacionit në sy - si nje locion. Lule barishte përdoret si një lëng diuretik dhe basil është përdorur kundër purulent otitis. Alexander , veçanërisht për