Leukimi Leukemia, simptomat bilokrivya, shkakton, trajtim


Kohët e fundit, njerëzit kanë pasur leukimi, mund të mos ajo mund të shërohet, ata janë të dënuar në thelb. Metodat mund të aplikohen në trajtimin e kancerit, ajo nuk është e përshtatshme për trajtimin e leukimi. Por në fund të shekullit të njëzetë, shkencëtarët ishin në gjendje të zhvillojnë një metodë të trajtimit bëri këtë sëmundje të tmerrshme, për më tepër, as edhe një, por disa. Këto metoda të siguruar ruajtjen e shëndetit, dhe kështu të mundësojë shërim të plotë. Metodat moderne të përshtatshme edhe për fëmijët që vuajnë nga forma akute të sëmundjes. Siç ju e kuptoni, ne po flasim për sëmundjen e sotme ka disa emra të tmerrshme - leukimi, leukimi, leukimi, simptomat, shkaqet, trajtimit të kësaj sëmundjeje.

Çfarë është leuçemia? Leukimi ose përndryshe leukemia - një sëmundje e gjakut, por më tepër një sëmundje e cila është e ekspozuar leukocite. Më shumë hulumtim - një sëmundje e zhvendosjes indeve hematopoietic nga indet e saj të tumorit të hematopoiesis normale shoots me lezionet e palcën e eshtrave. Më parë, ajo ishte quajtur "leucemia". Dhe fjala "leukemia" nuk dinte të gjitha. Mëso mjete të tmerrshme diagnoza për shumë mungesa e shpresës. Por ishte më herët. Qelizat e bardha të gjakut - këto janë mbrojtësit kryesore të trupit tonë kundër çdo ndikimeve të jashtme. Ata janë formuar në palcën e eshtrave dhe pastaj të hyjnë në gjak. Ka dy lloje të qelizave të bardha të gjakut - një ahranulotsity ose nezernistye dhe granulocitet ose kokrra.


Granulocitet "armikun" e tij të shkatërruar me anë të shpërbërjes në trup. Ahranulotsity gjithashtu kryejnë shumë funksione. Por është e rëndësishme për sëmundjet e lartpërmendura. Por gjëja kryesore është se në një prodhim të vazhdueshëm palcës së eshtrave të qelizave të bardha të gjakut, ajo hedh ato në papjekur gjakut. Si rezultat i kësaj ata nuk janë në gjendje të përballoj kasaphanën e viruseve dhe baktereve. Këto qeliza të bardha të gjakut janë të papjekur të quajtur shpërthimet. Aktualisht, shkencë vërtet e ka e di pse atje leukemia, arsyet kryesore për të nuk është plotësisht i qartë, por supozohet se ndodh sëmundje kur prirja e trupit të saj. Sëmundje virale ose infektive, rrezatim, kimikate të caktuara ndikimi mund të shkaktojë zhvillimin e saj.

Njohur të jetë lloji i leukimi rrjedhës është akute ose kronike. Çfarë është shprehur në leukimi, simptomat e saj janë? Shenjat e leukemisë akute përfshijnë lartësi dramatike të temperaturës trupore. Ndoshta do të shkojnë së bashku çdo sëmundje ngjitëse. Ashtu si sëmundje të tjera akute, leukimi në formë akute shfaqet papritmas. Ai derdhet së bashku me të vjella të zhvilluar fuqishëm, dobësi, vjellje, mungesa e oreksit, dhimbje në eshtra dhe nyje.
Kur sëmundja e rrit të gjitha organet e brendshme, manifestohet rritur gjakderdhje. Nëse keni leukimi akute, simptomat shoqërojë ajo do të injorohet dhe nuk do të jepet trajtim në kohë, pacientit kërcënuar me vdekje.

Shenjat e leukemisë kronike përfshijnë dobësi, humbje e oreksit, lodhje. Mendja kronike leuçemia nuk formë të gjatë aktive të sëmundjes, e cila është shpesh vetëm kur duke u përpjekur për të identifikuar sëmundje të tjera. Ajo karakterizohet edhe nga gjakderdhje, infeksione të vazhdueshme. Durueshëm rritjen e madhësisë së nyjet limfatike, mëlçisë dhe shpretkës. Në formë kronike të sëmundjes jep periudhat e acarimit dhe faljen, dmth kohën kur shenjat e sëmundjes janë vërejtur. Në këtë formë të njeriut, pa trajtimin e duhur mund të jetojnë pa e ditur sëmundjen për muaj apo edhe vite.

Me trajtimin e duhur është mundësia për të ndaluar sëmundjen, ose ajo do të shkojë në formën më virulent e leukemisë akute. Në të pacientëve të përshkruara droga shuarje, vitamina, hekur, mielobromol. Ushqyerit e nevojshme. Është e rekomanduar që të përmbahen në mënyrë rigoroze për të ditës, duke shmangur mbingarkesë mendore dhe fizike dhe rregullisht trajtimeve spa. Kur sëmundja në jetën e moshuar nuk është shumë e ndryshme nga sa pritej. Leukimi Kur simptomat leukimi një fëmijë kryesore janë lëkurë të zbehtë dhe lodhje, e cila është shkaktuar nga një rënie në numrin e qelizave të kuqe të gjakut.

Nëse leukocytes normale deficit, veçanërisht në granulocitet e pjekur, fëmija i mbledh disa infeksion, të karakterizuar nga temperatura të mëdha dhe jo në rënie. Gjithashtu u shfaqur bruising, nosebleeds, gjakderdhje me bruises ose shkurtime të vogla. Keni dhimbje në eshtra apo nyjeve. Rrit stomak, shpretkë si mëlçi dhe rritje në madhësi. Gjithashtu rrit Thymus dhe limfatike nyjet. Fëmija në këtë sëmundje shfaqen të vjella, konfiskimet dhe dhimbje koke. Diagnoza e Leukoza Por edhe faktin se ndërsa mjekët bëjnë jo plotësisht situatën e vet, të kemi një tablo të plotë të asaj që ndodh leukimi, këto arsye nuk do të ndërhyjë me zbulimin e sëmundjes.

Identifikimi i mundur me analiza kërkimore leukemia të palcës kockore dhe të gjakut. Në gjak në sasi të mëdha do të jenë të papjekur qelizat e bardha të gjakut. Në analizë është marrë shpesh nga palcës kockore kafaz i kraharorit. Nëse keni leukimi, analiza palca e eshtrave zbuloi një numër të madh të shpërthimeve. Trajtimi i leukemisë Edhe nëse që trajtojnë leukemia mësohen vetëm kohët e fundit, tashmë kanë mundësi të përkryer për të shërohen. Gjatë trajtimit pacienti do të jetë në izolim të plotë nga bota e jashtme të gjithë për të përjashtuar infeksionin. Shtëpia duhet të trajtohet në një orar të caktuar në mënyrë rigoroze për eliminimin e plotë të mikrobeve patogjene.

Përveç kësaj, si një trajtim parandalues ​​i pacientëve përshkruar antibiotikë. Në leuçemia trajtim diagnoza për qëllim kryesisht në shuarje të plotë të shpërthimeve, dhe më pas edhe shkatërrimin e tyre, se ata nuk mund të merrni në gjak. Ky proces është shumë i ndërlikuar, sepse në qoftë se lënë të paktën një nuk është hequr apo shkatërruar nga shpërthimi në gjak, është ai mund të shpërthejë re sëmundje. Në përfundim, mund të themi vetëm se njerëzimi duhet të shpresoj se së shpejti mjekët do të dinë çdo gjë në lidhje me mënyrën se si ajo duket leukimi shkakton kryesor për të ajo gjithashtu bëhet e qartë.

Kjo do të çojë në shfaqjen e reja, droga më efektive dhe fjala "leukimi, leukimi, leukimi" ka askush nuk do të trembë! Natalechka,