Laser koagulimit i retinë, efekte, komplikime


Sy - një nga shqisat më të rëndësishme, si shqetësim në lidhje me shëndetin e tyre duhet të vijë së pari në fëmijërinë e hershme. Por, përkundër të gjitha masave parandaluese, sëmundje sy është shumë i përhapur. Sipas mendimit tim, detashment retinal - është gjëja më e keqe që mund të ndodhë me sytë tuaj. Pas të gjitha, detashment retinal kërcënon humbjen e vizionit pa mundësinë e shërimit të mëtutjeshëm. Shkaku kryesor i shkëputjes retinës është ajo prishet. Në rast të këputje, lëngu i tejdukshëm nën mpirë retinë, duke shkaktuar shkëputje e saj. Esenca e koagulimit lazer e retinë është reduktuar për të trajtuar këto boshllëqe.

Laser koagulimit të retinës është kryer nën anestezi lokale. Pain vijim instalacioni në syrin e zgjidhjes lokale anestezisë. Atëherë syri krijojë trehzerkalnuyu lente që do të lejojë kirurg për të drejtuar rreze lazer për çdo pjesë të retinë. Defekt i ardhshëm i kufizuar në një rreshtat pak lazerkoahulyantov. Në vend të këtyre substancave formuar më pas adhesions chorioretinal. Këto spikes nuk do të lejojë shtresohem më tej retinën nga indet themelore. Të ngjitet Chorioretinal formuar për 10-14 ditë. Prandaj, rezultati i transaksionit mund të konsiderohet i suksesshëm vetëm pas kësaj kohe.


Nëse detashment nuk është bërë më shumë, ju mund të presin për të rivendosur vizion. Procedura e koagulimit lazer e retinë krejtësisht pa dhimbje, por kërkon shumë durim dhe këmbëngulje e pacientit, si një kirurg operon në një zonë shumë të vogël me saktësi një argjendar. Laser koagulimit i retinë - një operacioni mjaft të ndërlikuar, e cila ka komplikimet e veta dhe pasojat. Efektet dhe komplikimet e koagulimit lazer e retinë Kur duke përdorur lazer edemë corneal mund të zhvillohet, duke kërcënuar ulje në mprehtësi vizuale. Kjo ënjtje zakonisht zgjidh shpejt, kështu që është e lehtë komplikime.

Nëse mjeku i goditur coagulating madh diametër, ndonjëherë pjesë e energjisë lazer është transmetuar në iris, duke shkaktuar inflamacion të saj. Pasojat e kësaj - deformimi nxënës përmes formimit të pasmë synechiae. Sipas ekspertëve, komplikim më serioz është mbyllja e kënd mëparshëm dhomës, e cila shkakton rritjen e presionit intraokular. Kjo ndodh kur detashment choroidal dhe ënjtje të trupit ciliar, e cila provokoi një shumë energji lazer. Disa kirurgët të kryer këtë operacion të ngushtë rreze lazer.
Kjo rreze kalon përmes lenteve dhe, natyrisht, ndikojnë pëlhurë e saj.

Pasojat e kësaj janë rreptësisht individ, por disa autorë kanë vënë në dukje zhvillimin e cataracts. Sa për retinë, përveç efekteve pozitive, lazer mund të shkaktojë hemorragji mikroskopike, pamjen e shkëputjes diku tjetër. Aplikimi i gabuar i coagulants shumë shpesh shkaku i edemë makular, perfuzionit të nervit optik. Implikimi i kësaj është një reduktim i, defekte në sytë, humbja e vegim nate. Shpesh koagulimi lazer të retinës është kryer në neovascularization të nervit optik. Ky komplikacion është ishemi nervore, rezultati është një rënie të mprehtë në vizion.

Retinë - një multi-njësi ekonomike që përmban epitelin pigment dhe choroid. Nëse koagulimit mbajti një rreze të ngushtë, ajo mund të zhvillojnë komplikime të tilla si membrana këputje Bruch dhe pamjen e hemorragji në qelqor dhe retinës. Shumica e hapësirë ​​të brendshme e merr sy tejdukshëm sepse rreze lazer në çdo rast ajo shkon përmes edukimit. Pasoja është shfaqja e hemorragji, trazim, reduktimin membranë e pasme të kufirit. Si rezultat i komplikimeve të fundit - shkëputje tejdukshëm. Pas kësaj procedure, pacienti duhet të respektohen për disa mjek me kohë, siç ka komplikime afatgjata që lindin menjëherë pas operacionit.

Këto komplikime përfshijnë atrofi progresiv i shtresës retinal pigment në zonën e koagulimit. Këtu ne jemi me ju dhe të flasin për këtë faqe interneti është se koagulimit lazer i retinë, efekte, komplikime të konsideruara. Pavarësisht numrit të madh të komplikimeve, koagulimit lazer e retinë trajtim më moderne dhe më të efektshme për pushimet e retinës dhe parandalimin e delamination. Julia Ermolenko,