Kujdes Laurel dhe kultivimi


Laurel (Laurocerasus) i referohet specieve Prunus, familjes Rose (Rosaceae). Në varësi të dafinës zonën e klimës rritet në mënyrë të ndryshme, për shembull, në jug ajo është një bimë me gjelbërim të përjetshëm, në një pjesë tjetër të dafinës vendit resets gjitha gjethet në dimër. Në egra ajo rritet pemë i gjatë (deri në 6 m), e mbuluar dendur me gjethe të mëdha, top shkëlqim dhe e vështirë për të prekur. Blooms Laurel në fillim të majit. Kini kujdes me këtë fabrikë, si të gjitha pjesët, përveç frutave janë helmuese. Ka një shumëllojshmëri të notave, të tilla si Kaukazit, Okruhlolistnyy, etj Në mesin e larmi të madhe të llojeve më shpesh janë në vijim tre: dafinë Portugalisht, dafinë luzitanskaya, dafinë drogës.

Portuguese dafinë - një shkurre të mëdha, pemë shpesh i vogël. Laurel luzitanskaya - një shkurre të mëdha me kujdes mjaft të mirë arrin 5 metra në lartësi. Laurel drogës - një shkurre ose pemë, më pak se 3 m në lartësi, por mund të përballojë temperaturat poshtë për të - 25 ° C. Laurel, kujdes dhe kultivimi. Në rritje. Kujdes dhe kultivimi i varieteteve dafinë të ndryshme dhe llojet e në thelb të ngjashme. Laurel rritur shpesh në terren apo në kontejnerë në një ballkon ose tarracë. Mbjellë në terren në tetor ose në fillim të pranverës, ai duhet të jetë i dendur dhe me lagështi. Megjithatë, në varësi të llojeve ka karakteristikat e veta.


Dafinë portugez preferon të freskëta, drenyrovannuyu toka përmban gëlqere dhe dozen mund të rritet në gëlqeror, tokës pak alkaline. Gjithashtu të mbjellë më tepër rezistente ndaj ndryshimeve të temperaturës. Laurel mund të rritet jo vetëm në hije të pjesshme, por në dritën e ndritshme. Gjatë rritje dafinë zakonisht të tolerojë tëharrje pse ajo mund të sigurojë çdo formë. Kjo tëharrje bëhet kryesisht në fund të dimrit, por edhe për të ruajtur një pamje zoti mbron saj përsëriti edhe në gusht. Laurel - një bimë e diskutueshme për kultivim në Rusi qendrore që nga mezi mbijeton vetëm një nga të saj lloj - drogës dafinë.

Për këtë arsye, në brezin e mesme të dafinës gjithë - shkurreve të ulëta në rritje që vazhdimisht ngrirë, dhe për këtë arsye nuk i kalojnë 1 metër në lartësi. Laurel bush obmerzaye kryesisht fromfor pa borë dhe pa borë në dimër dhe nuk kanë një shans për të mbijetuar. Për të ruajtur bush nga ngrirjes në dimër, dafinë duhet të bëj në terren në vjeshtë vonë edhe në zero temperatura dhe bredh degë të mbuluar. Riprodhimi b. Dafinë e gjelbër propaganduar nga kërcell, layering dhe fara. Farërat duhet të mbjellin pas ripening, si gjatë magazinimit plummets ngjashmëri.

Riprodhimi layering bëhet në tri mënyra: harkuar, horizontal dhe vertikal. Kjo e fundit është si vijon: Rënia vonë ose në fillim të pranverës dafinë bush prerë pothuajse krejtësisht jashtë, duke i lënë rrjedh në 3 cm i gjatë. Ata janë shoots gjelbër duket të jetë holluar. Kur shoots rinj të arrijnë një gjatësi prej 0,20 m, hilling ato tallaze mirë. Kur shoots do të çrrënjosur ato të ndara nga bima mëmë dhe të mbjellë një vend të ri. Përhapja nga prerje gjelbër është metoda më e vështirë. Shoots nuk odrevesnevevshie në prerje qershor dhe i ndarë nga kërcell në 0,10-0,12 m, të gjitha gjethet (përveç kulmin) hequr.

Mbjellë në një serë ku toka duhet të përbëhet nga kullimit, humus dhe rërë lumi. Siç është përmendur tashmë, dafinë mund të jetë rritur si mbrojtje e zakonshme ose në mbjelljeve të grupit. Ajo toleron qethur dhe fruta ngrënë si një i freskët dhe në formë të thata. Kujdesit. Përsëri, se puna kujdes i kryer në fund të dimrit (tëharrje) dhe në gusht, dafinë nëse rritur si mbrojtje. Si masat e kujdesit dafinë duhet të quhet përpunim normal të drogës squfurit të bazuar për të hequr qafe e myk. Dhe gjithashtu të gjithë ata që merren kujdes pemë mbështetje mund të quhet në gjendje të lagur tokës dhe rregullisht duke e bërë përzierje plehrash dhe pleh (5-7 kg për 1 katrore.

m.).
Carolina