Pirja e duhanit gjatë ushqyerjes me gji


Sot, ndoshta, të gjithë e dinë se pirja e duhanit grua që ushqen një fëmijë është rreptësisht e ndaluar. Megjithatë, shumë nëna pleqsh vazhdojnë të pijnë duhan, me naivitet duke besuar se dëmi nga pirja e duhanit nuk është aq e madhe. Le të përpiqen të kuptoj se nëse ju mund të pi duhan ndërsa gji-ushqyer fëmijën. Dhe për të kuptuar nëse i dëmshëm apo jo, dhe efekti i pirjes së duhanit gjatë ushqyerjes me gji? Efektet e nikotinës në trupin e njeriut Shkencëtarët studiuar efektet mjaft të dëmshme në trup, që e bën duhanin ndërsa gji. Për çdo nënë duhet të dini se kur pirja e duhanit nikotina hyn në trupin e saj, atëherë lëshuar së bashku me qumësht, e cila duhanpirësve nënë gji një fëmijë.

Prandaj, efektet e duhanit në të ushqyerit me gji dhe duke biseduar me organet e saj të brendshme. Konsideroni në sistemet e organeve. Traktit gastrointestinal Zvogëlon funksionin e zorrëve motor, penguar aktivitetin e gjëndrave të pështymës. Shuarje frymëmarrjes sistem, dështimi i bronke dhe mushkëri. Ngadalësim të sistemit kardiovaskular ose frekuenca përshpejtimi i kontraktimet e muskujve të zemrës. Sistemi nervor mbi-ngacmim ose frenim, gishtat dridheshin, kontraktimet e muskujve krizave konvulsive, të përzier, të vjella. Pas leximit vetëm se, tashmë e dimë se Çështja nëse pirja e duhanit gjatë ushqyerjes me gji - një pyetje retorike një përgjigje definitive.Cilat janë shenjat e helmimit nikotina? * Rritja e presionit të mosfunksionim të muskujve të zemrës * Rrëzohet traktit gastrointestinal * sëmundjet inflamatore të bronke, mushkëria, hundë, fyt * Sëmundjet e sistemit nervor qendror dhe tani të përpiqet të imagjinoj se gjatë ushqyerjes me gji të nikotinës hyn më mirë trupin e foshnjës nënë. Të gjitha efektet e dëmshme të nikotinës në trup prodhon pak njeri, në masë të cilit është 10-20 herë më pak se sa nënës sime! Si ka nikotinë në trupin e foshnjës? Fëmijët nënat e të cilëve pinë duhan duke i furnizuar me qumësht e saj, shtim të dobët në peshë, shpesh shumë burps, vuajnë dhimbje barku.

Vegjël fle keq, gjumë i shqetësuar, shpesh qarë, lehtësisht nervoz dhe i vështirë për t'u qetësuar. Këta fëmijë janë ulur mbrojtëse, ata shpesh zastudzhuyutsya, që vuajnë nga sëmundjet virale. Në më të mirë Hormoni hormon mom ngadalësuar. Në trupin e gruas ai ishte "përgjegjës" për prodhimin e qumështit. Prandaj, sasia dhe cilësia e qumështit të gjirit është reduktuar në mënyrë të konsiderueshme. Ajo zvogëlon përmbajtjen e ushqyesve, antitrupave, vitamina. Edhe rreziqet e mëdha të duhanit ndërsa gji fëmijës ka të ashtuquajturin pirjen e duhanit pasiv kur nëna e tij ose personi tjetër pi duhan në dhomën ku fëmijëve.

Kjo pirja e duhanit shkakton fëmijën e madh dhe të pariparueshme lëndimit, dhe të gjithë të tjerët. Si për të zvogëluar dëmin nga pirja e duhanit, ndërsa në gji? Përqendrim më të lartë të nikotinës në gjak është rreth gjysmë ore pas cigareve të pira. Ai shkon poshtë pas rreth gjysmë ore, zhduket pas 03:00. Prandaj, në qoftë se ju nuk mund të lë zakonin, të përpiqet, të paktën, të zvogëlojë numrin e cigareve dhe të zgjedhin kohën më të sigurta të ushqyerit. Sigurisht, si në qoftë se ajo nuk ishte e lidhur me zakonin e tij, ne duhet të kuptojmë se pirja e duhanit shkakton dëm të madh në fëmijën e saj dhe veten e saj.

Ka shumë metoda për të ndihmuar të lënë varësisë . Këtu janë disa prej tyre metoda akupunkturë, në të cilin efekt mbi pikat e veçanta të sesioneve të trupit terapist i cili mund të ndihmojë të lënë duhanin * Ju mund të përpiqen për shpëlarje gojën me nitrat argjendi. Kjo metodë është e qëndrueshme menjëherë në pirjen e duhanit. Ilaçet-Assisted Therapy, në të cilat droga janë përdorur zëvendësues të nikotinës (çamçakëz përtypet special, patches, etj) Mos harroni se pirja e duhanit prindërit në të njëjtën dhomë me fëmijën duke shkaktuar atij dëm të pariparueshëm dhe dhënien e gjirit dhe duhanin rrit dëmin këtë shumë herë! Svetlana,