Pirja e duhanit gjatë shtatzënisë efekteve, rreziqet e pirjes së duhanit


Pirja e duhanit është një nga zakonet më të zakonshme të këqija është shumë e rrezikshme për shëndetin. Edhe më e rrezikshme kur ky zakon ka tendencë grua që është duke pritur një fëmijë. Përkundër faktit se të gjithë e di në lidhje me pronat negative të pirjes së duhanit në fëmijën e palindur, numri i grave duhanpirësve është në rritje çdo vit. Dhe të lënë duhanin gjatë shtatzënisë vetëm 20-25%. Pothuajse e njëjta përqindje vazhdojnë të pijnë duhan, por të përpiqet të bëjë atë herë pas here. Gjysma e mbetur e grave shtatzëna vazhdojnë të helmojnë fëmijën e saj të palindur. Ndoshta ata nuk e dinë se çfarë është kjo. Pra, le të flasim për pirjen e duhanit gjatë shtatzënisë, efekte, rreziqet e duhanit.

Pirja e duhanit dëmton gruan dhe fëmijën Si ndikon kjo varësisë për shëndetin e fëmijës së palindur gjatë shtatzënisë për gratë? Le të përpiqemi për t'iu përgjigjur kësaj pyetjeje. Duke folur e duhanit gratë shtatzëna duhet të mbani në mend se pirja pasive e duhanit nuk është më pak e dëmshme për nënën dhe fëmijën e palindur sesa aktive. Pra, nëse dikush pi duhan në familje, të tilla si një burri ose babai duhet të ndryshojë zakonet e tyre dhe vijnë me një cigare nga dhoma ku gruaja shtatzënë. Një ndalesë më mirë pirjen e duhanit tërësisht. Është vënë re se gratë duhanpirësit shtatzënia ndodh shumë më të vështirë se sa jo-duhanpirësve. Për më tepër, ata shpesh vijnë të gjithë toksicitetit të ndryshme.


Ata janë më të prirur për kapsllëk, marramendje. Ata priren të jenë venat me variçe. Pavarësisht nga cilësia e duhanit, "butësi" e cigareve, ky zakon shkatërron vitaminë C, duke shkaktuar deficitin. Si rezultat, rrit gjasat e abortit. Por pirja e duhanit ndikim më shkatërrues ka në fetus. Një fëmijë i lindur pa e bërë tashmë një duhanpirës. Dhe jo pasiv, por që nuk ekziston më aktiv! Ajo është zhytur nga nëna e tij me helmet tymi dhe toksina vijnë plotësisht tek ai me gjak. Si ndikon pirja e duhanit fëmijën e palindur? Rezultati më e zakonshme dhe e dukshme e duhanit të nënës gjatë shtatzënisë është të paturit e një fëmijë me një peshë të ulët të lindjes dhe rritjen ekonomike.

Kjo është për shkak të shkeljeve të shumta të funksioneve të placentës. Si rezultat, fëmija nuk është duke u oksigjen të mjaftueshëm dhe substancave të tjera të nevojshme për të. Sepse pesha e tij e lindjes mund të jetë më poshtë normale 200-300 g Nëse nëna shtatzënë pi duhan, ajo rrit rrezikun e shkëputje placental dhe si rezultat i lindjes së parakohshme. Nëse një grua nuk do të frenojnë pasionin e tyre negativ dhe pi duhan më shumë se gjysmë një paketë cigare në ditë, mund të rezultojë në këputje të placentës dhe gjakderdhje. Në lidhje me këtë shtatzënisë do të harrohet. Nga nëna më të mirë një lindjeje të lartë probabiliteti i një fëmijë me defekte të lindura të zemrës ose trurit.

Kjo është për shkak të uria oksigjenit të fetusit në mitër. Ky fëmijë ka shumë të ngjarë do të bien në zhvillimin fizik dhe mendor të fëmijëve të tjerë. Për më tepër, në qoftë se një grua shtatzënë ishte duhanpirësit të vazhdueshme me përvojë të madhe, atëherë fëmija mund të jetë në kundërshtim, madje edhe në qoftë se shtatzënia ajo hoqi dorë nga pirja e duhanit. Mbajeni këtë në mendje kur planifikon një shtatzëni, por ende "tym". Në ish-duhanpirësit pothuajse gjithmonë kanë probleme me sistemin e frymëmarrjes. Këto patologji provokojnë një mungesë të oksigjenit për të fetusit gjatë shtatzënisë. Përveç kësaj, substancat toksike që përmban tymi i duhanit prish sistemin imunitar.

Kjo provokon dukuri e shpeshtë të ftohjet në periudha sezonale. Ata janë shumë të vështirë për të trajtuar gjatë shtatzënisë, si shumica droga janë të kundërindikuar për gratë shtatzëna.
Por trajtoj me i nevojshëm, sepse ata kanë një efekt negativ në zhvillimin e fëmijës së palindur. Dhe në fund informacioni i mëposhtëm: Si statistikave mjekësore të duhanpirësve femra e lindur në 20% të fëmijëve të cilët lindin të vdekur. Nëse fëmija ka lindur i gjallë, atëherë shanset janë se ai do të bjerë në zhvillimin mendor dhe fizik të rritet më shumë se 2 herë. Shansi i gabim gjatë shtatzënisë - pothuajse 5 herë më i lartë krahasuar me pinë duhan moms.

Për të pastruar trupin e toksinave të fituara përmes zakon dëmshëm, një grua ka nevojë për pothuajse një vit. Nëse jeni duke planifikuar të bëheni shtatzënë, e konsiderojnë këtë term dhe, natyrisht, tërësisht të heqë dorë duhan. Mendoni për fëmijën. Në fund të fundit, ai ka të drejtë të zgjedhë për të pirë duhan atë apo jo, pirja e duhanit grabit atë e kanë atë të drejtë. Duhanpirësit qëllimisht kanë dëmtojë fëmijën tuaj. Dhe ka justifikim për të nuk mund të jetë! Nuk ka nevojë për të shpjeguar vetëm të heqë dorë nga cigaret është rreptësisht për hir të fëmijës tuaj të vogël. Por në qoftë se ju jeni një duhanpirës për shumë vite dhe nuk kanë hequr dorë nga zakonin para konceptim, ju nuk mund të heqin dorë nga pirja e duhanit ashpër.

Largoj veten nga cigaret gradualisht. Procesi duhet të marrë 2-3 javë. Dhe më të mirë të të gjitha, konsultohuni me mjekun tuaj i cili është shikuar ju gjatë shtatzënisë. Fakti se shtatzënia është e vështirë për të trupit dhe çdo ndryshim shtesë mund të ndikojë negativisht në të. Mjeku duhet të dini pini duhan dhe sa kohë. Ose nëse hidhet kur. Mjeku juaj mund të rekomandojë vitaminat e nevojshme që ju duhet për të filluar marrjen. Përkundrazi, ajo do të ju parandaloj ushqime dhe pije që përmbajnë kafeinë si një pjesë. Kërkohet dietë, ju mund të vënë së bashku. Nëse një grua shtatzënë nuk pi duhan, nuk pi duhan dhe kurrë, gjithsesi, të jetë i kujdesshëm i pirja pasive e duhanit, e cila është jo më pak e rrezikshme për fëmijën.

Shmangni tymi-mbushur dhoma dhe vizitues të ndalojë pirjen e duhanit në prani të saj ndaj të tjerëve. Për një njeri gjithë kjo vlen në mënyrë të plotë. Nëse ai me të vërtetë do të bëhet një baba, në pritje të fëmijës duhet të lënë duhanin. Svetlana,