Croton kujdes lule në shtëpi


Croton - bimë mjaft e vështirë duke kërkuar por i butë, në fakt. Ai ka nevojë për vëmendje të vazhdueshme dhe mirëmbajtje të kujdesshëm. Pothuajse të gjitha problemet që lindin me këtë kafshë të ndodhë për shkak të gabimeve në kujdesin. Rregullo shtëpinë Croton - të njëjtën gjë që e bëjnë kone me lule thjesht nuk duan të ecin. Prandaj, në marrjen e vendimeve për të zgjidhur në këtë pashëm, të jenë të përgatitur kujdes ditor për centralin. Lule me gjethe shumëngjyrëshe larmishme janë jashtëzakonisht popullor me dashamirët e bimët e shtëpisë dhe si të kujdesen për të, shumë njerëz nuk e dinë shumë mirë. Prandaj, ne kemi vendosur të ju tregojnë më shumë për këtë në vend, publikimin e kujdesit Croton lule në shtëpi për të.

Çfarë është lule e Croton? Kryesor, dekoratë kryesor është ngjyra Croton ngjyra, gjethet e saj të ndritshme. Lulet ai nuk është tërheqës, dhe ajo blooms rrallë në shtëpi. Croton - bimë dekorative gjeth që është gjini Croton, familjes Euphorbiaceae. Vendlindja e tij e besoj tropikët e Azisë Juglindore, kontinentin Indian, Pacific Islands, arkipelag Malajzisë. Në kushte natyrore, arrin një lartësi prej 3 m. Në shtëpi ajo mund të rritet deri në 1,5 metra, por ju duhet të vërtetë të përpiqet të krijojë të gjitha kushtet e nevojshme. Por pemë të vogla të ndritshme në mirënjohje për mirësinë gjatë gjithë vitit do të dekoroj shtëpinë tuaj për një kohë të gjatë dhe do të mbajë ju kompani.


Si të kujdeseni për Croton në shtëpi? Riprodhimi, crotonic ulje Bimët e rinj duhet të transplantuar çdo vit. Transplantuar në pranverën e tokës së tyre të preferuar pjellore, derdhur në një balte ose tenxhere plastike lule është vetëm 2-3 cm. Larger. Transplantuar atë me kujdes, duke u përpjekur të mos të shqetësojnë rrënjët pa dëmtuar kufomë e tokës. Ajo ka nevojë kullimit të mirë, sepse rrënjët Croton ujë shumë të rrezikshme ndenjur. Në mënyrë që të mos dëmtuar rrënjët në pjesën e poshtme të tenxhere vë një shtresë e qymyr druri, balte zgjeruar, ashkla të vogla qeramikë. Ju mund të përdorni vetëm një balta zgjeruar.

Pastaj të blerë një, përzierje e veçantë e tokës të lirshme. Reagimi i tokës duhet të jetë pak acid. Tokës duhet të përbëhet nga pjesë të barabarta të terren, fletë, torfe, rërë dhe plehrash. Croton futem më i mirë nga kërcell. Vënë ato në tokën me lagështi, të mbuluar film serë në shfaqjen e rrënjëve, dhe lakër. Përdorimi i mirë për prerje phytohormones. Dritë, lotim, dhe temperaturat për një zhvillimit mirë bimë Croton dritë dashuri, lagështia dhe ngrohjes. Lule nuk e bën një projekt, preferon mbajtjen e kushteve të njëjta gjatë gjithë vitit, nuk toleron ekstremet e temperaturës. Ajo rrezet e diellit gjethet e bimëve jep një ngjyrat e bukur gëzuar.

Nëse drita nuk është e mjaftueshme, ajo do të bëhet e lë normale e gjelbër. Lule Winter rrezet e diellit të dobishme të drejtpërdrejtë, por në verë, gjethet duhet pritenyat për të shmangur djegiet. Nga dielli pranverë gradualisht mësohet ajo duhet të jetë për një kohë, duke vënë në prag të ndriçuara. Vendi më i mirë për të mbjellë jetën në shtëpi - perëndim apo lindje krah. Temperatura në dhomë ku lule duhet të jetë midis 17 ° C deri 26 ° C. temperatura më e mirë për një 20-22 ° C, dhe ajo duhet të jetë në përputhje të gjithë vitit. Ju gjithashtu duhet të dini se ajri shumë i thatë, është fatal në fabrikë.

Prandaj është e nevojshme për të siguruar lagështia e lartë. Kryen spërkatje, larë gjethet me një leckë të butë, shpesh kënaq dush të ngrohtë. Dhe sigurisht, nuk e vënë një tenxhere me një fabrikë pranë pajisjeve të ngrohjes. Ajrit të thatë, tokë, shpesh rezulton në sëmundje dhe dëmtuesve shfaqjes. Uji Përdorni një të butë, të ngrohtë dhe të grupuara. Përdorimi i plehrave Gjatë rritjes së Croton ri duhet të ushqehen vazhdimisht. Për këtë të arsyeshme ose komplekse plehrave minerale për bimët dekorative gjeth. Ata bëjnë tokën pas lotim. Sfidat e reja në kujdesin Nëse ju keni shumë pak kohë për të kushtojnë në lule të tij çdo ditë, ju lutem të krijuar në shtëpi më të mirë më pak të kërkuar bimore.

Ky është kushti kryesor i miqësisë me të. Të gjitha ndryshimet parregullsitë e gjendjen e tij, këtu janë të shfaqet në gjethet e Croton. Nëse bimë është e shëndetshme, ajo mjaft për fat të mirë - kjo lë një të fortë, të gjallë. Shpesh blerë crotonic pas transferimit të tyre nga dyqani
në shtëpi prishur "shëndetin". Bimore duket e trishtuar, gjethet e saj bien poshtë. Mos kini frikë prej tij. Kjo situatë - një adaptim i përbashkët lule kushteve të reja.
Trajtojnë atë vetëm si një anëtar i familjes, të biseduar me të, për të ardhur keq, i hedh ujë të pastër, dhe bimëve do të mbërrijë së shpejti në veten tuaj dhe ju mund të admirojnë në të. Nëse ka Croton këshilla ngjyrë kafe e gjetheve, ai thotë se toka overdried ose ajër shumë e thatë.

Shfaqja e rims kafe në buzë të letrës tregon se ai ishte i ftohtë. Në këto raste, të rishikojë kushtet e paraburgimit për të mbjellë përsëri ishte komode. Kujdesi Crotone në shtëpi kërkon një shumë vëmendje, por edhe sjell lule gëzim më pak. Nëse manar juaj i trishtuar, por gabime në kujdesin që ju nuk e le të ndryshojë vendbanimin. Ndoshta nuk Croton ndjenjë e rehatshme ku keni jetuar atë. Nëse çdo gjë është bërë si duhet, centrali do të jetë dekoratë përherë e pazakontë për banesën tuaj, hapësirë ​​për zyre, megjithë natyrën e saj të çuditshëm. Fat të mirë!

Svetlana,