Kirurgji strabismus për sytë


Strabizmi - nje devijim i nje ose dy shikimet nga aksit qendror. Kjo gjendje sy është një pengesë për të përqëndrohet pikëpamje mbi këtë temë. Duket në 2-3 vjeç, kur ka formimi i sodruzhestvennoy të dy sytë. Ishte në këtë moshë strabismus shpesh diagnostikuar. Shkaqet e strabismus ndryshme. Deri në zhvillimin e sëmundjes mund të shkaktojë lëndim dhe dëmtim infektive trurit, paraliza e nervave kraniale provokuar. Korrigjim të pahijshme ose vonë i nearsightedness ose largpamësisë shumë shpesh shkaku i strabismus. Si dhe prindërit duhet të monitorojë numrin e ngarkesave vizuale fëmijëve.

Por më e zhvilluar strabismus është faji i muskujve extraocular. Një mënyrë për të dalë nga kjo situatë - operacion. Ajo që është e lidhur me të dhe ne do të diskutojnë në artikullin "Strabizmi: sy kirurgji" në këtë faqe interneti. Ajo është në këto muskuj dhe operacione të kryera. Para kirurg i cili bën operacion në muskujt e syrit është një detyrë e rëndësishme - për të arritur pozicionin e saktë të shikimet dhe rivendosur vizion binocular. Por, para se të operacionit në sy, është e nevojshme për të siguruar që asnjë sëmundje tjetër që shkelin funksion vizuale. Kjo do të lejojë për të vlerësuar më mirë transaksionet.


Atje Tre lloje kryesore të operacioneve në muskujt e syrit në strabismus: 1) tërheq muskujt dobësohet. 2) përforcuar shkopin. 3) ndryshon drejtimin e muskujve. Dhe tani secili nga këto të flasim më shumë. Grupi i parë përfshin tri lloje të kirurgjisë: myoectomy recesioni, fiksimin seams pasme. Recesioni - një operacion në sy i jep tërheqje relaksim të muskujve duke lëvizur vendin e saj të ngjitjes më afër muskujt. Kjo procedurë mund të jetë subjekt i të gjitha muskujt e syrit, duke përjashtuar bishtalec të lartë. Në detaje kjo mund të konsiderohet si një sy shembull rectus. Së pari, kirurg duhet të bëjë këtë muskujve është që të shkëputeni nga indet përreth.

Pas kësaj, e jashtme e katërta pjezë muskujve imponojë dy qepje absorbable dhe preu sclera e tij të syrit.
Tjetra, të matur përmasat e recesionit dhe të shënojë atë në sclera. Në këtë fazë të muskujve cungut të paraqitura në këtë vend. Miektomiya - një procedurë e goditi në muskul nga lidhja e saj, atëherë lidhni atë më tej diku tjetër nuk është bërë. Shpesh kjo procedurë është nënshtruar muskujve të ulët bishtalec, si në strabismus overactivity më të përbashkët të muskujve. Në sy të drejtpërdrejtë muskujt të kryer këtë operacion të vetëm kur hipersokrascheniya. Kjo masë eliminon sytë hedh një sy.

Intervenimi, i quajtur "seams fikse e pasme" nënkupton një rënie në tërheqje muskulore pa ndryshimin e ngjitjes origjinal. Në këtë kryera parë muskujt recesionit të barkut dhe pastaj ngritur sutures jo absorbable me sclera pak prapa nga vendi i tij i ngjitjes. Le të flasim për operacionet që rrisin tërheqje muskulare. Nëse reduktuar muskujt e drejtpërdrejta rras, atëherë i kishin operim. Ky mbajtur prerje dhe qepur copa e saj e pjesshme e mbetur. Efektiviteti i këtij operacioni provoi praktik. Shpesh mjekët përdorë për të krijuar folds e muskujve ose gilcë.

Kjo shkurton muskujve vetë, e cila në masë të madhe rrit reduktimin e saj. Forcojnë dëshirat gjithashtu mund të ndryshojë vendin e tyre të ngjitjes së muskujve. Në këtë rast, ju mund të kthehet deri gjymtyrë e ngushtë për sytë. Sa për ndryshimin e drejtimit të tkurrje të muskujve, operacionet e tilla janë kryer në rastet e strabismus paralizuar. Për shembull, në paralizë e rectus jashtëm të kryejë funksionin e tij të muskujve të sipërme dhe të poshtme të drejtë që janë të paraqitura në skajet e muskujve paretic, ndërsa kryerjen e brendshëm recesion muskujve rectus. Ky lloj operacioni është kryer edhe në muskujt e tjerë të syrit. Ne duam faqe me editorial për të tërhequr vëmendjen në këtë faqe interneti që për të eliminuar kirurgji strabismus nuk është gjithmonë e nevojshme.

Në shumë raste, ju mund të përdorni ushtrimet janë të rekomanduara Corbett, Bragg dhe Bates. Julia Ermolenko,