Këshilla për trangujve në rritje në serra


Cirk me përvojë me përvojë di se korrat e ndonjë kulture varet jo vetëm në klasën e parë të jepnin si të lëvrim dhe magazinimit farë kushteve të duhura, përgatitjen dhe mbjelljen e tyre. Gjithkush atje ka sekretet e tyre. Le të përpiqemi të japim disa këshilla mbi domate në rritje në serë. Për shembull, si mund të përgatiten mbjelljen e trangujve materiale. Para së gjithash, për të marrë një kulture të mirë, ju duhet të zgjidhni të ndryshme të drejtë. Fabrika ka një të ndjehen mirë në klimën tipike të zonës dhe kanë një periudhë të duhur të maturimit.

Për fund-varieteteve shpesh nuk kanë kohë për të pjekur para se të acar dhe e hershme varieteteve të hyjë në periudhën e fruiting kur përmbushen kushtet e nevojshme e motit nuk kanë formuar ende. Ajo është e mirë nuk zasiyuvaty gjithë zona serat çdo notë një ndërsa bërë mbjelljen e përzier, e përbërë nga hibride dhe varieteteve pcheloopylemyh. Trangujve Hibride në serra kanë tendencë për të dhënë rendimentin më të mirë, por fara e tyre nuk mund të përdoret për mbjelljen e vitit të ardhshëm. Nëse çdo vit për të blerë materiale të reja fidanor, kjo kosto nuk është e lirë. Prandaj, nevoja për të kombinuar ato me varieteteve tradicionale. Me hibride në brezin e mesme të rezultateve të mira tregojnë "Connie", "balenë" dhe "prapambetje".


Ndër bdzholozapylnyy jashtë "Elegant" dhe "manastir". Një nga kushtet kryesore për marrjen korrave të pasur - tokës pjellore. Prandaj, nëse zona është e dominuar tokë argjilore do të kujdeset për pasurinë e saj. Mënyra më e lehtë - për të varrosur në të prerë bar bar kopsht, dhe shtresa e lartë e përzierje plehrash aplikuar mirë. Mbi këtë bazë trangujve do të rritet vetëm gjobë. Fara e zgjedhur para mbjellje duhet të qëndroj për një ditë në ujë, por jo në ujë, ajo është e mirë për të përdorur për këtë qëllim puset ose të mbledhura pas shiut. Një tjetër tip lidhje preconditioning fara kastravec, dikush mund të duket qesharake dhe absurde.

Megjithatë, eksperimentet dhe vëzhgimet e shumta tregojnë se ajo është me të vërtetë efektiv. Dhe kjo është në rregull para se fara njomje mbajë një minutë në gojë. Besohet se ndërsa ata "thith" për një njeri i cili më vonë do të kujdeset për ta dhe kjo ndihmon atyre rritje më aktive. Kastravec - ujë-dashur kulturën, kështu që ata duhet të lihet shpesh dhe shpesh. Megjithatë, për të bërë këtë në të nxehtit nuk është e rekomanduar, sepse duke bërë kështu që mund të provokojë sëmundjeve të bimëve. Kjo lë të verdhë, rritja ngadalësohet dhe bush relaksuar bëhet pre e lehtë për të infeksioneve dhe dëmtuesve të ndryshëm.

Si rezultat, kulture, edhe pse i lindur, shumë me masë. Është e rëndësishme të dini se prej trangujve në serra kohën më të mirë për ujitje - në perëndim. Ju mund të hyjë në ujë në rrënjët nevojë vetëm për të tokës rreth shkurre kryesisht ka mbetur mesatarisht me lagështi, përndryshe gjethet dhe fryti mund të duket kalb. Ju mund të kombinoj një lotim të rregullt me ​​salcë.
Për ta bërë këtë, i vendosur në mes të fuçi serë uji që vë prerë freskët rrjedh nga hithrat. Ajo përmban një shumë të artikujve të dobishme që qëndrojnë jashtë kur njomje dhe të përziera me ujë, e cila është arsyeja pse ajo është e zezë. Ajo është mjet i mirë për ujitje - pas disa seancave shkurre janë dukshëm më të fuqishme.

Protyagom - tranguj më të këqija armikut në serra. Por kjo nuk do të thotë se ju duhet një serrë sop i ngushtë, ajër i freskët është një domosdoshmëri. Megjithatë, kjo nuk është e rekomanduar për të njëjtën kohë të hapur dritaren dhe derën. Më të mirë për të bërë atë një nga një: ditën kur temperatura është më e lartë, duke e lënë derën hapur dhe dritaren e hapur gjatë natës. Si fshikull nevojë pidv'yaztsi. Nëse ju nuk bëni, atëherë shoots do të përkulem deri në tokë, dhe kjo kërcënon shfaqjen e sëmundjeve dhe rendimenteve të reduktuara. Për serrë me kohë nuk bëhet një xhungël, proceset anësore duhet të vazhdimisht majë përsëri, duke formuar centralin 1-2 rrjedh.

Bush shumë të degëzuar zakonisht blooms me tepri, por bimët forcat kaq shumë fruta mungon. Kështu, klasës së parë promovon fruta të mëdha, dhe për të inkurajuar formacionin fruta më aktiv "valë të dytë", ju ende korrin fazën e parë - jo domosdoshmërisht të presë deri kastravecat rritet në karakteristikën madhësia e frutave pjekur të lloj. Pra, kemi biseduar për trangujve në rritje në serra, këshilla të dobishme dhënë. Sigurisht, rekomandimet e lartpërmendura nuk duhet të kufizohet, si ajo është një shkencë dhe një art, i cili do të kapur vetëm përvojën, zell dhe një dashuri e kopshtarisë.

Peter,


Lini ju lutem komentin tuaj poshtë! Është e rëndësishme të dini opinionin tuaj!