Pronat e dobishme e mjaltë rapeseed


Për disa arsye humbje e ngjyrës fushë canola kohë më parë u bë vulë e shumë vendeve si rezultat i dhunimit dhe mjaltë mbushur raftet e supermarketeve evropiane në forma të ndryshme dhe me emra të ndryshëm, të cilat shiten me sukses në 50 vitet e fundit. Nga rruga, ky mjaltë është studiuar mirë nga shkencëtarët evropianë, kështu që dobia e saj nuk mund të vihet në dyshim! Por përdhunim CIS janë rritur kohët e fundit, kështu që përshkruajnë vetitë e letërsisë bee mjaltë rapeseed nuk gjejnë apo ata nuk janë të plota. Por, pavarësisht nga ky mjaltë dhe përdhunim është shumë i dobishëm. Cilat janë pronat e dobishme e mjaltë rapeseed? Në Poloni mjaltë Dhunimi është bërë një ilaç tradicional për forcimin dhe trajtimi i muskulit të zemrës.

Mjaltë Dhunimi tretur në qumësht soothes fyt i lënduar. Kjo mjaltë nuk shkakton urth, absorbohet shpejt nga zorrët dhe pije freskuese. Përqendrimi i rritur i glukozës në mjaltë rapeseed ka efekte të dobishme për aktivitetin e trurit. Nuk janë një shumë e bor që promovon rritjen dhe shërimin e kockave dhe të normalizojë funksionimin e gjëndrës tiroide. Bor është e dobishme për shpretkë dhe sistemin e gjakut. Mjaltë Dhunimi tregon trupin e helmeve industriale dhe komponimet e metaleve të rënda, ka një efekt terapeutik në traktin biliar dhe mëlçisë, të dobishme në gratë periudhë klimakticheskiy, mund të përdoret në trajtimin e kollë si një substancë që ka një efekt të lehtë antispasmodic.


Por vlera kryesore e mjaltë rapeseed në aftësinë e tij për të shpejt të rivendosur qelizave për të shëruar ulcerat e origjinës të ndryshme, plagëve dhe rinovimin e lëkurës dhe trupin si një e tërë. Me këto prona të dobishme të mjaltit rapeseed ajo mund të rekomandohet banorët e qyteteve, brenda të cilat ka ndonjë prodhim të dëmshme dhe të gjitha gratë - për përtëritje të lëkurës. Si mund të merrni mjaltë rapeseed? Bletët e bëjnë mjaltin nga rapeseed korrur nektar lule të verdhë të këtij centrali. Lulëzuar cila zgjat rreth një muaj dhe të llogariten për në fund të pranverës dhe në fillim të verës kur nuk japin mjaltë natyral. Lulëzuar fushë përdhunim me gumëzhimë dhe plot shije mjaltë.

Është e njohur se një familje bletësh sjell rreth 5-8 kg bime eterovajore ditë nektar dhe muaji mund të mblidhen nga 1 hektar plantacion përdhunimit 50-150 kg mjaltë. Mjaltë rrjedh nga canola ose dritë ngjyrë të verdhë bardha, dendur, me pak hidhërim, shije me sheqer-ëmbël, pak i tretshëm në ujë, kështu shpejt kristalizohet dhe madje thartë. Si rezultat, gjatë magazinimit duhet të jetë i kufizuar në qasjen e ajrit dhe të lehta. Dhe për shkak të bletarë e tij të shpejta e kristalizimit të duhet kohë për të nxjerr me pompë njëqind bletët e mjaltit dhe nuk të lënë për dimër.