Aftësitë e komunikimit të fëmijëve parashkollor


Në muajt e parë të jetës fëmija buzëqesh në apel të të rriturve për të, i dytë korrespondon sistemeve të shëndosha - ahukannya ("ASU-gu-gu"), i tretë tregon joy (shërim kompleks) iniciativë në komunikimin zbulon kombinim të shëndoshë, e cila është e dominuar nga bashkëtingëlloreve " kone, kone "," Til Til "," ing ". Në katër muajt e fëmija me zë të lartë e ka shqiptuar tingujt që rriten në ahukannya-dredhje "ay-ay-ay-ay", "ey-ey-konsiderohet si", "Agha-ly -le" flirts me pesë rritur ( komunikim proaktiv), dallon ton dhe gjashtë kupton gjendjen e të komunikimit (të ushqyerit, banje), shprehjeve të fytyrës, gjeste dhe flet disa aksione si flasin: "ba-ba-ba", "të pranishëm da da", "ma-mica ma. "

Periudha e llap aktive vjen në shtatë muaj, dhe pyetja "Ku? "Sytë Foshnja kërkim lodër. Në tetë përpiqet të imitojë gjuhën rritur, kryen "Ladushki", "lamtumirë", "Më jep të trajtojë" nëntë e di emrin tuaj, dhe në dhjetë - emrat e të rriturit dhe fëmijët. Odynadtsyatymisyachnyy marrë foshnjës fjalët e para, "nënë", "kotele, kotele", "au-au", "baba", "japin", "grua", dhe një muaj më vonë fjalorin e tij aktive të përbërë nga 10-15 fjalë. Aftësitë e komunikimit të kopshti i vogël në vit dhe një fjalor të gjysmë rritet për dyzet fjalëve, kryesisht në versionin e fëmijëve të tyre (Lala, Coco, jam s). Mbizotërues në nouns gjuhësore dhe foljeve që fëmija përdor një fjalë marrëveshjet dhe nganjëherë dvuhslovnye dizajn, i shoqëruar nga shprehjeve të fytyrës, gjeste, dhe gjuha e të rriturve është perceptuar nga ana e tyre si një udhëzim për veprim: ". Merrni një lugë dhe ulen në tryezë"


Por në gjysmën e dytë të aksioneve aktive të fjalëve po rritet me shpejtësi: 1,8 muaj. - 100 fjalë, 2 vjet - 300 fjalë, dhe në mesin e tyre mbiemra, përemra, propozimet chetyrehslovnoyfrazy ndërtuar edhe të përcjellë kërkesat emocionale, dëshirat, pretendojnë fëmijën, ndërsa duke u përpjekur për të aplikuar marrëveshjen dhe rregulla të tjera të thjeshta gramatikore. Edhe pse vetëm tre fëmijë të trajtojë atë më të lehtë, ai përdor gjithë kohës foljet grinds shqiptimin, norma e fjalës, fuqinë e zërit. Kid plotësuar aksioneve aktive të tyre (që është 1300 fjalë) fjalët e mirësjelljes: "faleminderit", "më falni", "ju lutem", lehtë të marrin pjesë në bisedë, dialog, kujton poezi, foto komente skenë, rrëfen tregime nga pyetjet kryesore.

Ky është arti dhe gjuha e aktiviteteve të saj me lëvizje të simuluara, zë dhe vlerësimin adekuat të fjalëve pozitive dhe negative "të mirë", "mirë", "i keq", "e keqe". Përmirësimet dhe aktivitetet artistike dhe gjuhësore në tregimet e tij rreth lojrave dhe ngjarjeve, legjendat tekste me elemente të improvizimit krijuese, e formuar konsideratat morale dhe estetike në vlerësim. I fëmijës tre vjeçar ne shkojmë nga rregulla të mirësjelljes të folurit: mësojnë të flasin me intonacionin e duhur, duke shmangur gjeste pa lidhje thithin format e trajtimit të rriturit dhe moshatarët, me edukatë të komunikuar me njerëzit. Në katër vitet e fëmijë (mosha parashkollore e mesme) gjuhën e makinës, gjuhën e mobilitetit, fryma e gjuhës tashmë në afërsi të përsosjes përmes memorizuar patters poezisë.

Fjalor aktiv përditësuar me të gjitha pjesët e fjalës, dhe sinonime, antonyms (fjalorit - 2500). Kap krijimin e fëmijës e fjalëve, e cila rregullon aftësitë e tij të komunikimit dhe ndjenjën e gjuhës. Sintaksa e komplikuar (ofron sofistikuar, multi). Është e lehtë për të marrë pjesë në tematike dialogje-argumente ("Miqtë e mi", "Familja ime") me takt shpreh zhgënjim ose refuzimin, dhe nganjëherë madje vazhdon monologje, ndërsa duke marrë parasysh strukturën e tyre kompozicionale (fillimin, mesin, duke i dhënë fund). Në shkollë të mesme aftësitë e komunikimit moshë janë fjalë që tregojnë marrëdhënien mes njerëzve, rregullat e sjelljes në shoqëri, të formuara në formë preschooler gjuhën.

Fjalor - 4000 fjalë. Foshnja përgjigjet në kohë dhe logjike kopje mund të pyesni, duke shmangur fjalë të ashpra.
Monologje e tij më të thella, me elementet e arsyetimit dhe vlerësimit. Kjo kujtimet, tregimet dhe krijuese. Me interes të veçantë janë të tij monolog-reflektim ("Pse bien gjethet", "Pse ariu gjumë dimëror"), transferimi i fëmijës emocion (trishtim, zemërim, gëzim, papritur). Fëmijët 6 vjet të marrë iniciativën për të komunikuar, në gjendje për të mbajtur bisedë duke përdorur njësi frazeologjik, krahasimin, fjala e përmbajtjes vlerësues. Në mënyrë të pavarur cartoon përmbajtja transmetojë ose ngjarje, të ndërtuar-histori shpjegim. Në moshën shtatë ata janë të lumtur edhe rimë fjalët për të formuar i ri me prapashtesat dhe prefikset, korrigjimin e gabimeve gramatikore bashkëbiseduesit gjendje për të ndërtuar në fakte, përfundime, përgjithësime.

Deri në 7 vjet përfunduar procesin e zhvillimit fonematik të fëmijës, duke e bërë gati për të shkrim-leximit. Preschooler gjithashtu mësuar morfologjinë, sintakse gjuhën amtare, të lehtë për të formuar fjalë të reja (fjalorit të 5000 fjalë), duke përdorur një shumëllojshmëri të fjalorit (mbiemra, krahasime, sinonime). Gjuha e tij e përfytyruar dhe emocional. Aftësitë e komunikimit të fëmijëve parashkollorë për të filluar kohën shkollë janë përmirësuar, fëmija ka mësuar gjuhën dhe rregulla të mirësjelljes mund të mbajtur bisedë mbi ndonjë temë, brenda kuptimit të saj logjikisht dhe në vazhdimësi në dialog dhe monolog. Ai mund domyslyuvaty ngjarje ka fjalim kontekstuale.

Mbani në mend se rezultatet varen nga aftësitë e komunikimit të fëmijëve të moshës parashkollore për profesionalizmin dhe gatishmërinë për të dhënë rriturve mundësinë të lehtë të absorbuar programin mësimor dhe bëhet njerëz të suksesshme në aktivitete të rritur. Helen Shane,


Lini ju lutem komentin tuaj poshtë! Është e rëndësishme të dini opinionin tuaj!