Nëse ju mund të jepni vezë e bardhë fëmijë


Në fakt, shumë kohë para lindjes së fëmijës, çdo ditë ai merr proteina. Për zhvillimin e plotë të proteinave fëmijë - një burim i aminoacidet dhe komponimet e azotit. Prona dhe funksionet e proteinave të ndryshme. Proteina është pjesë e enzimave që rregullojnë të gjitha proceset metabolike, transporton substanca të ndryshme nga oksigjeni dhe e mbarimit të metalit joneve, me anë të trupit, i lidhur ato në molekulën e tyre, ajo mund të gjendet në çdo qelizë të trupit. Për shkak të pranisë së proteinave në trup, sistemi imun është, zhvillimin e muskujve dhe sistemin nervor, i mbështetur nga vetë jeta. Por shumë nëna nuk e di se kur për të dhënë vezë e bardhë fëmijën.

Proteinat e përdorur nga trupi për energji kur është uria dhe mungesa e yndyrave dhe karbohidratet. Pasi në trup, proteina është i thyer në aminoacide përbërëse të saj deri në dhe vetëm në këtë formë dhe absorbohet. Në trupin e fëmijës është vazhdimisht përditësimin proteinat e veta. Dhe kjo është arsyeja kryesore pse foshnja duhet të marrin ushqime të përditshme fortifikuara me proteina. Për shkak të jetesës vegjetarian dhe ushqimet e tjera të veçanta dietetike për fëmijët nuk janë të lejuara. Fëmijët të shëndetshme gjithmonë duhet të marrë më shumë proteina sesa të humbasin një ditë. Vetëm ushqim i tillë do të lejojë për një zhvillim të plotë dhe të duhur të organizmit.


Nëse shuma e marrjes së proteinave humbur një të tillë, ajo përfundimisht do të çojë në lodhje, në rritje. Mungesa e proteinave në trupin e fëmijës është shkaktuar nga një ngadalësimin e rritjes, shkelje formimin e skelet, muskujt dhe dhëmbët. Gjithashtu, fillojnë të zhvillojnë anemi, e shqetësuar metabolizmin dhe mangësi hormon duket. Si rezultat, vuajnë sistemin imunitar, duke shkaktuar atë thyen sintezë e antitrupave të zhvilluar infeksione të rënda dhe të shpeshta. Mungesa e proteinave ndikon në aftësitë mendore të fëmijës, që fëmija fillon shëtitje vonë, flisni dhe ka vështirësi të mësuarit.

Vetëm dashur dhe nënë e dashur e di se çfarë moshe mund një fëmijë të japin vezë e bardhë. Nëse e ha nënës proteina ushqim varfëruar, trupi i tij do të vazhdojë të jetë e nevojshme për të ruajtur përbërjen e proteinave të qumështit nga rezervave të trupit. Ata foshnjat që janë shishe ushqyer, të merrni proteina nga një përzierje. Ajo duhet të kihet parasysh numri dhe lloji i proteinave vjen në përzierje. Atje formula kazeinë janë të bazuara në proteinat apo qumësht dhie, dhe përzierjet që përmbajnë proteina hirre. Sistemi i tretjes i një fëmijë është e vështirë që të tretet kazeinë. Në një mesatare prej 7-8 muajsh fëmija konsumon sasinë e nevojshme të proteinave në qumështin e gjirit.

Në ditët e para të ushqyerit përmbajtjen e proteinave në qumësht është pothuajse në nivelin maksimal, atëherë sasia reduktohet gradualisht, duke e përshtatur për nevojat e fëmijës.
Proteinat themelore e njeriut e qumështit - Caseins dhe proteina hirrë. Gjatë curds të qumështit në stomak e kazeinë fëmijëve nuk ndryshon strukturën e saj. Të përfshira në qumësht dhe proteina hirrë përkasin proteinat specifike dhe të ndarë në fragmente, duke rezultuar në tretet shumë lehtë. Përveç proteinave kanë një funksion mbrojtës, zorrët mbështetur fëmijët imunitar. Gjithashtu i pranishëm në qumështin e njëzet aminoacideve dhe një shumëllojshmëri të kombinime, të cilat janë një numër i madh i molekulave proteinike.

Mjeku, duke parë fëmijën tuaj do të qartësojë kur një fëmijë mund të japin vezë. Asimilimi i duhur i proteinave duhet të respektojnë të ngrënit dhe standardet ushqyese. Salcë mish me lepuri, mish ligët, mish viçi, mish qengji apo turqi - hapi i parë në një crumbs ushqimore. Që nga derri është shumë me vaj dhe e vështirë që të tretet zorrët e fëmijës, dhe mish pule mund të shkaktojnë alergji, ata nuk janë parë për të futur dietën e fëmijës. Proteina hirrë janë të tretet lehtë, përbërjen e tyre të ngjashme me qumështin e nënës, por ata të kushtojë më shumë. Në mesin e këtyre proteinave është thelbësore që trupi nuk mund të prodhojë një fëmijë vetë.

Ky 10 amino acide valin, leucin, izoleucin, lysine, treonine, metionine, triptofan, fenilalanine, arginine dhe histidine. Reforma të tjera nga vetë mund të formohet në trup. Kjo është arsyeja pse dietë e përditshme e fëmijës duhet të jetë i balancuar me proteina që përmbajnë shuma maksimale e amino acidet esenciale. Të gjitha proteinat që janë pjesë e qumështit të nënës është tretet lehtë nga foshnja. Ata ndahen aminoacidet e nevojshme dhe janë të përfshirë në mënyrë aktive në metabolizmin. Afër 8 muaj të moshës fëmija juaj duhet të fillojë duke marrë ushqime plotësuese, mish, si zëvendësues të qumështit të gjirit dhe nuk mjafton për të trupit në rritje të një fëmije.

Kjo është kur ju mund të jepni fëmijën tuaj një proteine ​​si një shtojcë për dietën e tij. Edhe pse kjo nuk ishte ndjenjë shumë për të dhënë limit për - 2 herë në ditë dhe le të vetëm proteina gatuar mirë. Në vitin e parë të jetës si ushqime ende duke përdorur mish, peshk dhe produktet e qumështit. Carolina,


Lini ju lutem komentin tuaj poshtë! Është e rëndësishme të dini opinionin tuaj!