Kur të krijoj një fëmijë të dytë


Është koha për të lindur fëmijën e saj të dytë! Sa shpesh ajo i dëgjon këto fjalë! Dhe jo pak - ajo mendon për të. Sa kohë keni martuar, ju keni një njeri i mrekullueshëm në familjen tuaj rritet foshnjë të bukur. Dhe pastaj, për disa arsye të panjohura, ju papritmas fillojnë të mendojnë për shtatzëninë e ardhshme. Në vitin e parë pas lindjes së fëmijës është tepër dëshirë të fortë - Psikologët shpjegojnë këtë nivelit të hormoneve vrasës në gjak me të cilin instinkti i nënës është në rritje në mënyrë të konsiderueshme. Nënës instinkt - një nga pavetëdijshme "blegtorale" cilësitë me të cilat paraardhësit tanë të mund të rrisin pasardhësit, madje poshtë për të ditur se si të bëhet kjo.

Ajo është pasojë nuk përshtaten prindërit e rinj mund të gjeni shumë informacione në libra të veçantë apo online, siç u përqëndrua më parë vetëm në përvojën e tyre - nyanchyly i vogël i lartë, i vogël nyanchyly pastaj fëmijët e tyre, dhe kështu me radhë. Më parë, kur personi nuk është zhvilluar, ai ishte udhëzuar vetëm në instinktet e tyre. Prandaj, edhe në këtë moshë të teknologjisë dhe të modës psikologëve të reja kërkimore, ne jemi të ekspozuar pa ndjenja, instinktet e lashta, njëri prej të cilave - prind.
Ai na tregon se ekziston shtatzania, kur shtytje gjatë punës dhe fëmijën e porsalindur duke qarë, dhe më vonë, në sajë të tij ne mësojmë për të edukuar fëmija juaj e di kur keqardhjen e tij, dhe kur sherr.


Kryesisht në sajë të tij i duam fëmijët tanë si ata janë. Dhe në sajë të tij, së pari duke u bërë një nënë, një grua irresistibly dëshiron të shkojë nëpër shtatzëni dhe lindje përsëri. Por shpesh, arsyeja kryesore pse familja vendosi që të kenë më shumë fëmijë - është se i parëlinduri u rrit, shkoi në kopshtin e fëmijëve ose në shkollë, prindërit bëhen shumë më të lehtë. Shpesh kjo kohë e në rritje deri dhe situata financiare e familjes, prindërit e rinj vendosin se ata mund të jenë në gjendje për të përfshirë më shumë fëmijë. Nuk është një tjetër alternativë shkakton ngjarjen - kur prindërit janë duke bërë pasardhësin botërore, më nuk vendos mërzit shqetësimet, që kanë të bëjnë me karrierën, duke marrë një kohë një fëmijë i vetëm, por ai shpejt rritet dhe të bëhet e pavarur.

Prindërit ende nuk e vjetër - ajo 35-40 vjeç, dhe ata ende duan të marrë kujdesin e dikujt, dikush edukuar, dhe kështu ajo është shumë vonë të krijoj. Shpesh Ditëlindja vëllai i vogël apo motër është një rezolutë e shumë konflikteve në familje - i vjetër më pak "treni", sepse në atë moshë aq duan lirinë. Një fëmijë mëson vëlla më të vjetër apo motër të jetë i durueshëm dhe i butë dhe i jep atij përvojë të çmuar në kujdesin e një fëmijë të vogël. Gjithsesi, në qoftë se ju jeni ende duke menduar se si të paraqesin vëllain ose motrën parëlindur, mendoni për vështirësitë që ju do të hasni. Apo ndoshta nuk kanë për të, kjo është një punë.

Por, kur të krijoj një fëmijë të dytë? Pasi trupi i parë nënë lindjes dobësuar, dhe ajo do të jetë e vështirë për të bërë një të dytë njëjtin ngarkesës - shtatzënisë dhe lindjes, dhe gji kohë të dyfishtë. Në lidhje me këtë, mjekët kanë një ide të qartë - në mes shtatzëni duhet të kaloj nëpër një periudhë prej 2 deri në 3 vjet. Atëherë trupi është shëruar plotësisht dhe të gatshëm për të ngarkesës. Sa për dhënien e gjirit - shumë gra mendojnë se ushqehen një fëmijë, ata marrin shtrirë gjoks rrudhur, dhe pasi e dyta - dhe e frikshme për të menduar se çfarë do të ndodhë. Këtu është rezultati varet nga fiziologji e organizmit, dhe ushtrime të rregullta gjimnastikor do të ndihmojë jo vetëm gjoksin, por të gjithë trupin për të qenë në formë.

Një çështje tjetër moms: se si të jepni gji një fëmijë të porsalindur në qoftë se i pari është ende me gji? Për shkak të strukturës së qumështit gjatë shtatzënisë dhe pas lindjes është e ndryshme? Dhe kjo është Nënë Natyra u kujdes - askush nuk u largua për të ushqyer, gjoksin tjetër e duhur, fëmija juaj të vjetër është qumështi gjobë për qëllim të vogël. Kur shtatzënia është rreptësisht e ndaluar peshat ashensor, por i lartë i përdorur për të ulem në duart e tij, dhe ai ka peshë të konsiderueshme, ai nuk ka dashur të mohojë se çfarë të bëni? Në të vërtetë, pesha e fëmijës nga një vit deri në tre vjet është mjaft i rëndësishëm. Por shpërndahet te muskujve krejtësisht ndryshme sesa pesha e një sendit.

Mundohuni të vuajnë në duart e një fëmije apo të një shalqi 10-15 paund njëjtën. Nuk ka gjasa që në rastin e dytë që ju të kalojnë '' - edhe në qoftë se nadirvetesya jetë shumë e vështirë dhe e parehatshme. Dhe fëmijët e tyre për moms tjera terhiq armëve dhe pesë ose gjashtë vjet, pa nadryvayuchys. Por në dy muajt e fundit para lindjes, dhe një çift - pasi, absolutisht nuk mund të veshin ndonjë gjë të rëndë. Pra, është koha për të mësuar më të vjetër për pavarësi më të madhe. Next fëmija do të jetë xheloz. Ai është tepër i vogël për të kuptuar se në qoftë se prindërit janë aq të veshur me pak - kjo nuk do të thotë se i madh nuk është më e nevojshme.

Por të gjitha në duart tuaja. Mos harroni se kec, edhe pse më të vjetër, por ende ka nevojë për vëmendjen tuaj, dhe të bëjë gjithçka në fuqinë tuaj për të shmangur armiqësinë në mes të fëmijëve. Orarin tuaj të përditshme duhet të jetë koha për lojëra dhe trajnime me parëlinduri dhe vetëm me të (për shembull, derisa nëna ime duke ecur me fëmijën, baba në këtë kohë mund të luajnë me një zyrtar i lartë). Mëso të gjitha detajet, me kujdes peshoj situatën e tij, të flasim për prindërit më me përvojë - dhe, pa dyshim, sipas mendimit tim dhe editorialin e faqen e internetit, ju merrni një shumë kënaqësi nga arsimimin e dy fëmijëve të të gjitha moshave! Kur krijoj një fëmijë të dytë më të mirë - ju tashmë e dini.

Vladsoroka,