Kur është dita e punëtorit mjekësor


Në bazë të dekretit të Presidiumit të Sovjetit Suprem mbi 1980/10/01 N3018-X "Për festave dhe ditëve përkujtimore" çdo e diela e tretë e qershor shënon Ditën e punëtorëve mjekësore. Një përgjigje e shkurtër dhe të thotë që numri dita e punëtorit mjekësor i pamundur, si çdo vit data ndryshime. Për shembull, në 2012, kjo datë bie më 17 qershor, në 2013 - në 16, në 2014 g - në 15, në 2015-21 e qershor. Kjo është dita kur punonjësi mjekësor! Kjo festë profesional i atyre që kushtoi jetën e tij për kauzën fisnike - ruajtjen e jetës dhe shëndetit të njerëzve. Urime dhe urimet më të mira në ditën e punëtorit mjekësor duke marrë jo vetëm mjekët dhe infermieret, por që promovojnë shkencën mjekësore, çdo ditë ruaj jeton, inxhinierë, teknologë, duke shpikur lloje të reja të pajisjeve për të trajtuar, të diagnostikuar sëmundjet dhe kimistë, biologë, teknikë, Prandaj, infermieret dhe të tjerët e dinë dhe mos harroni, të festuar ditën kur punëtori shëndetësor nuk duhet vetëm mjekët, infermieret, teknikë laboratorike, por pacientët e tyre mirënjohës!

Nuk ka njeri mbi tokë që të paktën një kurrë nuk kërkuan ndihmë nga njerëzit në bluza të bardha. Por, në këtë ditë punëtorët veçanërisht mjekësore ndjehen nevojën e tyre. Profesioni i tyre i zgjedhur jep atyre krenari, një ndjenjë të rëndësisë. Kjo festë - një arsye për të qenë krenar për sukseset dhe arritjet e tyre në ofrimin e kujdesit mjekësor për të tjerët. Gjatë gjithë kohës, njerëzit të cilët kanë zgjedhur të profesionit mjekësor, i respektuar. Ata janë vlerësuar gjithmonë pacientët. Pra kjo festë që ne të gjithë e kanë mundësinë për të shprehur mirënjohjen, mjekët mirënjohje, infermiere, infermiere - të gjithë punonjësit e shëndetësisë. Nuk është e vështirë në këtë shko përshëndes mjekun e tij lokale - madje edhe një buqetë me lule, çokollata edhe pse ... Çdo i pranishëm punëtor ditë kujdesit shëndetësor do të jetë një simbol i mirënjohjes për ndihmën e tyre.


Vlera e Mjekësisë në jetën e të gjithëve nuk mund të overemphasized. Nuk është çudi, përfaqësuesit e profesionit më human çdo ditë, çdo orë, që kryejnë detyrën e tyre profesionale, pavarësisht tyre, pavarësisht pagës shumë modeste. Kjo indiferencë, profesionalizmi,, stabiliteti moral njerëzor gjen dashurinë dhe vlerësimin bashkatdhetarët e vërtetë. / Përkundër mungesës vazhdueshme e parave, shpesh pajisjet e vjetëruara, mungesa e barnave dhe furnizimeve mjekësore, ata vazhdojnë të vetëmohim të kryer detyrën e tyre profesionale për të shpëtuar jetët tona shpesh vetëm "duart e zhveshur". Për këtë ata thank you! Me të gjitha të arriturat e mjekësisë moderne dhe të teknologjisë figurë e madhe në objektin mjekësor është një mjek praktikuar, stafi mjekësor të mesëm dhe të vogël.

Akademiku Petrovsky një herë tha se nuk ka EKG, asnjë kasetë nuk mund të zëvendësojë mjekun ndjeshme të zemrës, shpirtin e tij të mirë me dashamirësi. Sot ne jetojmë në një kohë kur mjedisi është vazhdimisht në ndryshim mjedisit, përkeqësimit të mjedisit, patogjene të reja, forma të reja të sëmundjeve. Në secilin pacient, sëmundja është në "skemën individual." Në këto rrethana të vështira është mjek veçanërisht e rëndësishme përpjekjet bashkëpunuese dhe i durueshëm, të kuptuarit e tyre reciprok. Shpesh gjatë ditës në mjekësinë e bëjnë njerëzit jo vetëm mbështetje mjekësore por edhe psikologjike, sepse njerëzit shpesh e nevojshme jo vetëm mjekësinë, por të kuptuarit të zakonshëm dhe dhembshuri.

Jeta e njeriut është tepër i çmuar! Prandaj, vlerat, vlera e mjekëve janë në rritje çdo vit. Sot mjekësi rus fillon të shfaqet ngadalë, gradualisht arritur rezultate globale. Mjekët rusë në mënyrë aktive të miratojë praktikat më të mira të praktikës mjekësore, të teknologjive të avancuara të vendeve të zhvilluara, duke eksploruar rezultatet më të mira në botë për trajtimin e sëmundjeve të ndryshme. Gradualisht në rritje pagat e mjekëve është në rritje bursë në shkollat ​​mjekësore, rritjen e pensioneve. Sot është aktivisht zhvillimin një praktikë private mjekësore. Specialistët që punojnë në klinika private mund të përballojë për të bërë dhe të jetojnë të qetë.



Por zhvillimi më i rëndësishëm në mjekësi është ende për të ardhur. Sot kthimit prestigjin e profesionit, të rinjtë përsëri përpiqemi që shkollën mjekësore, kështu që së shpejti të kemi ekspertë të rinj kompetentë - mjekët, krejtësisht në dashuri me profesionin e tij, i cili kushtoi jetën kauzë fisnike - jetëve kursimit dhe shëndetin e të tjerëve. Gëzuar festë!